Jump to content

[DS418j] Partial libraries scan


maxcol
 Share

Go to solution Solved by maxcol,

Recommended Posts

Hello everyone,

 

I'm asking for some help :D

 

Before, I was using Emby with 1 disk installed on 1 storage pool and 1 volume (SHR). After setting up all my librairies, I did a backup with the emby plugin.

Then I splited my datas on 3 different disks, on 3 different storage pools, on 3 different volumes:

5c4b7a3bb9deb_storagemanageroverview.jpg

5c4b7a4f487a4_storagemanagervolume.jpg

 

I did a fresh install of Emby after removing/swapping the disk where Emby package was installed at the first place. Finally I loaded the backup previously done.

I created 3 shared folders, one on each volume. With read/write authorizations for embysvr package.

 

I also created sub-folders in each share folders with the same names:

5c4b7cb21ea20_folderorganization.jpg

 

 

 

 

Then I setup my movie library like this:

 

5c4b7c97b7e26_foldersetup1.jpg

5c4b7cf5159c4_foldersetup2.jpg

5c4b7cfd69d38_foldersetup3.jpg

 

 

My problem is that Emby is only displaying movies in the Volume 2...

I did other libraries, and same problem, emby is getting only files from the second volume, from Emby-2 shared folder. :wacko:

 

I disabled IPv6 in my synology settings:

5c4b7f077c77e_IPv6.jpg

 

I'm sorry for the size of the log attached, I think it's because I activated the debug function..

 

Thanks in advance for your kind help,

 

Max.

Log.txt

Link to comment
Share on other sites

Hi, yes this looks like a permissions problem:

System.UnauthorizedAccessException: System.UnauthorizedAccessException: Access to the path "/volume2/Emby-2" is denied.
Link to comment
Share on other sites

Hi,

I double checked my shared folder authorization for embysvr:

5c4b85ca8d5f5_capture.jpg

 

 

I don't understand, every settings are the same for the three shared folders.

Regarding this error, it's even strangers because emby is synchronizing only the files inside "/volume2/Emby-2".

Link to comment
Share on other sites

solabc16

Hello @@maxcol

 

As a sanity check can you show the permissions when right clicking on the folder from File Station and post a screenshot here.

 

Best

- James

Link to comment
Share on other sites

solabc16

Hello @@maxcol

 

What do you have under Permissions & Advanced Permissions - have you tried resetting the permissions recursively?

 

e.g. this dialogue

 

5c4ba1b461a07_dsm_permission_viewer.jpg

 

Best

- James

Link to comment
Share on other sites

Hi @@solabc16

Everything is fine except for "Inherit from" field which is empty.

5c4ba9358ac89_capture.jpg

 

Thanks to everyone one for your help by the way, I hope we will solve this issue

Link to comment
Share on other sites

Quick update:

I try to attribute administrator user group to embysvr, nothing change.

I'm moving some movies from Emby-1 to Emby-3, and everything inside Emby-3 is recognizing by Emby.

Looks like the problem is for volume 1.

Link to comment
Share on other sites

  • Solution

I found out:

Some folders in Emby-1 were written with specials characters... (é-à-ç...)

I didn't pay attention, it was working on my previous emby windows version so I assumed that it was working also on the synology, but I was wrong.

After removing all special characters everything is working fine finally!

 

Thank to everyone for their help.

Link to comment
Share on other sites

solabc16

Indeed, thanks for the update @@maxcol - I've made a note to follow this up, as it doesn't quite add up and the exception being returned is unexpectedly misleading.

 

Best

- James

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...