Jump to content


Photo

[DS418j] Partial libraries scan

scan refresh storage metadata

Best Answer maxcol , 27 January 2019 - 07:31 AM

I found out:

Some folders in Emby-1 were written with specials characters... (é-à-ç...)

I didn't pay attention, it was working on my previous emby windows version so I assumed that it was working also on the synology, but I was wrong.

After removing all special characters everything is working fine finally!

 

Thank to everyone for their help.

Go to the full post


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 maxcol OFFLINE  

maxcol

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 05:30 AM
  • LocationFrance

Posted 25 January 2019 - 05:33 PM

Hello everyone,

 

I'm asking for some help :D

 

Before, I was using Emby with 1 disk installed on 1 storage pool and 1 volume (SHR). After setting up all my librairies, I did a backup with the emby plugin.

Then I splited my datas on 3 different disks, on 3 different storage pools, on 3 different volumes:

5c4b7a3bb9deb_storagemanageroverview.jpg

5c4b7a4f487a4_storagemanagervolume.jpg

 

I did a fresh install of Emby after removing/swapping the disk where Emby package was installed at the first place. Finally I loaded the backup previously done.

I created 3 shared folders, one on each volume. With read/write authorizations for embysvr package.

 

I also created sub-folders in each share folders with the same names:

5c4b7cb21ea20_folderorganization.jpg

 

 

 

 

Then I setup my movie library like this:

 

5c4b7c97b7e26_foldersetup1.jpg

5c4b7cf5159c4_foldersetup2.jpg

5c4b7cfd69d38_foldersetup3.jpg

 

 

My problem is that Emby is only displaying movies in the Volume 2...

I did other libraries, and same problem, emby is getting only files from the second volume, from Emby-2 shared folder. :wacko:

 

I disabled IPv6 in my synology settings:

5c4b7f077c77e_IPv6.jpg

 

I'm sorry for the size of the log attached, I think it's because I activated the debug function..

 

Thanks in advance for your kind help,

 

Max.

Attached Files

  • Attached File  Log.txt   6.46MB   2 downloads


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138263 posts
  • Local time: 11:30 PM

Posted 25 January 2019 - 05:45 PM

Hi, yes this looks like a permissions problem:

System.UnauthorizedAccessException: System.UnauthorizedAccessException: Access to the path "/volume2/Emby-2" is denied.


#3 maxcol OFFLINE  

maxcol

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 05:30 AM
  • LocationFrance

Posted 25 January 2019 - 05:58 PM

Hi,

I double checked my shared folder authorization for embysvr:

5c4b85ca8d5f5_capture.jpg

 

 

I don't understand, every settings are the same for the three shared folders.

Regarding this error, it's even strangers because emby is synchronizing only the files inside "/volume2/Emby-2".



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138263 posts
  • Local time: 11:30 PM

Posted 25 January 2019 - 06:03 PM

@solabc16 any advice on this? Thanks.



#5 solabc16 OFFLINE  

solabc16

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 1971 posts
  • Local time: 04:30 AM

Posted 25 January 2019 - 07:11 PM

Hello @maxcol

 

As a sanity check can you show the permissions when right clicking on the folder from File Station and post a screenshot here.

 

Best

- James



#6 maxcol OFFLINE  

maxcol

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 05:30 AM
  • LocationFrance

Posted 25 January 2019 - 07:32 PM

5c4b9ba9bee7e_capture.jpg

 

Same for the other folders, I checked that sub-folder have the same permissions.



#7 solabc16 OFFLINE  

solabc16

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 1971 posts
  • Local time: 04:30 AM

Posted 25 January 2019 - 07:54 PM

Hello @maxcol

 

What do you have under Permissions & Advanced Permissions - have you tried resetting the permissions recursively?

 

e.g. this dialogue

 

5c4ba1b461a07_dsm_permission_viewer.jpg

 

Best

- James



#8 maxcol OFFLINE  

maxcol

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 05:30 AM
  • LocationFrance

Posted 25 January 2019 - 08:28 PM

Hi @solabc16

Everything is fine except for "Inherit from" field which is empty.

5c4ba9358ac89_capture.jpg

 

Thanks to everyone one for your help by the way, I hope we will solve this issue



#9 maxcol OFFLINE  

maxcol

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 05:30 AM
  • LocationFrance

Posted 26 January 2019 - 08:48 AM

Quick update:

I try to attribute administrator user group to embysvr, nothing change.

I'm moving some movies from Emby-1 to Emby-3, and everything inside Emby-3 is recognizing by Emby.

Looks like the problem is for volume 1.



#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138263 posts
  • Local time: 11:30 PM

Posted 26 January 2019 - 01:29 PM

Yes it appears that way, thanks.

#11 maxcol OFFLINE  

maxcol

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 05:30 AM
  • LocationFrance

Posted 27 January 2019 - 06:34 AM

@Luke @solabc16

Any advices guys, I'm really lost, sorry to give you hard time :(


Edited by maxcol, 27 January 2019 - 06:35 AM.


#12 maxcol OFFLINE  

maxcol

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 05:30 AM
  • LocationFrance

Posted 27 January 2019 - 07:31 AM   Best Answer

I found out:

Some folders in Emby-1 were written with specials characters... (é-à-ç...)

I didn't pay attention, it was working on my previous emby windows version so I assumed that it was working also on the synology, but I was wrong.

After removing all special characters everything is working fine finally!

 

Thank to everyone for their help.



#13 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138263 posts
  • Local time: 11:30 PM

Posted 27 January 2019 - 01:06 PM

Interesting. Thanks for the info.

#14 solabc16 OFFLINE  

solabc16

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 1971 posts
  • Local time: 04:30 AM

Posted 27 January 2019 - 01:08 PM

Indeed, thanks for the update @maxcol - I've made a note to follow this up, as it doesn't quite add up and the exception being returned is unexpectedly misleading.

 

Best

- James



#15 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138263 posts
  • Local time: 11:30 PM

Posted 28 January 2019 - 12:54 AM

@maxcol can you give an example? Thanks.



#16 maxcol OFFLINE  

maxcol

    Member

  • Members
  • 10 posts
  • Local time: 05:30 AM
  • LocationFrance

Posted 28 January 2019 - 06:01 AM

@Luke

a name of one file?

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

Le dîner de con

La tête haute

...



#17 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138263 posts
  • Local time: 11:30 PM

Posted 28 January 2019 - 02:22 PM

Can you please go over the complete folder structure for that? Thanks.







Also tagged with one or more of these keywords: scan, refresh, storage, metadata

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users