Jump to content
javiavid

Error metadata music in Qnap version - Various Artists

Recommended Posts

javiavid

Hi, I have a problem with the QNAP Arm64 version (aarch64), my NAS is a TS-328, Versión 3.6.0.84 beta.

Using the same folder with an emby server windows 10 the metadata is correct, but in the nas server there is an artist called "Artistes Divers" which includes many albums that do not have that artist. The albums that are included are those that the artist of the album "Various Artists" actually has.
It seems somewhat random. I have tried to reinstall emby from scratch and have also created the library several times.

In reality the artist "Artistes Divers" only has one album and "Various Artists" has 337 albums. I have tried in Emby server windows 10, Plex and Mediamonkey, this is all correct.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi, have you checked the embedded tags of the audio files?

Share this post


Link to post
Share on other sites
javiavid

Hi, the metadata is correct.

I have 2 Qnap NAS (intel and Realtek ARM64), In both I have similar problems.. not the same.

In windows always is correct.

On both NAS I have deleted emby and I have reinstalled it with version 4.

 

Emby Jencarlos Artist

Windows: Appears in 1 album

NAS: Album Artists of 7 albums

 

Actually this artist only has 1 file in the entire library.

 

File: Jencarlos + Don Omar - Dure dure.mp3

Title: Dure Dure

Artist: Jencarlos + Don Omar

Album: Billboard - Top 50 Latin Songs aug2017

Album Artist: Various Artists

 

---

 

Emby Fenix Album

Windows: Nicky Jam album artist

NAS: Zion y Lennox album artist

 

Actually Zion y Lennox only has 1 file and this file is not in this album.

 

File: Zion y Lennox feat. Nicky Jam - Mi tesoro.mp3

Title: Mi Tesoro

Artist: Zion y Lennox; Nicky Jam

Album: Billboard - Top 50 Latin Songs aug2017

Album Artist: Various Artists

 

I'm sure there will be many more examples, but this is what I'm finding.

 

Thanks

Edited by javiavid

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

What metadata is correct? Have you checked the information embedded inside the audio files? this is what Emby is using.

Share this post


Link to post
Share on other sites
javiavid

Hi, Luke.

The metadata is correct in mp3, I try in another player as plex, mediamonkey and Emby Windows and this is all correct.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

can you provide a sample mp3?

Share this post


Link to post
Share on other sites
javiavid

Yes, can you send me an email?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Can you just send it to me here on the forum over PM? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Sorry if I'm a little unclear on what you're expecting to see. All of these tracks have an album artist of Various Artists, right? That's what I see in both Emby and Windows explorer.

 

They all have different contributing artists, and what i see in Emby also matches up with what I see in windows explorer.

 

5c3edb15db3a1_Untitled.png

 

 

5c3edb2dc275b_Untitled.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
javiavid

Hi Luke, 

The error is that the album artists are various artists and in the NAS is like album artists Zion and Lennox, who is an artist who has nothing to do with this album.

 

5c3f1c3ab36d9_1.jpg

 

5c3f1c71e44ff_2.jpg

 

 

In the second case "Jencarlos", the problem is that many albums are attributed to him, when in reality he only has one song.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Sorry i still don't understand. What are you expecting to see?

Share this post


Link to post
Share on other sites
javiavid

Hi,

Instead of Zion & Lenno (who does not appear on this album) should leave the album artist. In this case, Various Artists.
At least, it's how it works in the Windows version and how it works with other albums.
I'm wrong?

And in the case of Jencarlos, should only show that he appears on 1 album and not that is the album artist of several albums.

 

In zip file there are two jpgs with examples about this.

 

Thanks Luke

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Where do you see zion and lenno? i don't see that anywhere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Ok so that's for the album. I see Various Artists there. I would just edit the album metadata.

Share this post


Link to post
Share on other sites
javiavid

Hello Luke,
Thanks for your interest, but I do not understand very well what you want to tell me.
Various Artists should be the artist's name on the album and it is not. In windows that problem does not occur, it happens in the version for Qnap, there are some metadata errors without any logical reason.
If you can review this version I would appreciate it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Can you use the metadata editor to edit the album and update the name? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
javiavid

In emby or another editor?

What do you want me to change?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Actually instead can you try refreshing the metadata on the album? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
javiavid

Hi Luke,

The problem with nicky jam is solved.
But the problem with Jencarlos continues.

 

Emby shows that he is the author of several albums, which is not true.
He is only the author of a single track.


If I refresh metadata in the artist nothing happens, if I refresh metadata in the album, that album disappears correctly.

The problem is that when I refresh the metadata of the entire library errors come back again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Please try removing the media from your library, then running a scan, and then adding it back.

Share this post


Link to post
Share on other sites
javiavid

I just opened emby to check the error before copying it out of the library and the error is fixed. Emby does some automatic background job with the metadata?

Share this post


Link to post
Share on other sites
javiavid

Hi, Luke.

I have updated to the latest version 4.1.0.2 and the error has returned.
I have removed the folders outside the library, I have updated the metadata and then I have put the folders back, the error is solved.
Although I have doubts that when update the next version error happens again and perhaps there are more errors.. If I go they detect more errors I am communicating it to you here.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

 

 

I have removed the folders outside the library, I have updated the metadata and then I have put the folders back, the error is solved.

 

Right, this is exactly what i asked. It is resolved now. Thanks for the feedback.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...