Jump to content


Photo

Server stuck on indexing

server indexing hung stuck osx

Best Answer Luke , 30 March 2018 - 12:43 AM

You have a number of plugins installed, and two of them in particular will cause library scans to take longer:

  • kodi sync
  • roku thumbnails

Please try removing those plugins. Additionally it looks like you may have customized the server's cache path but forgotten to grant write access on that folder:

2018-03-28 10:26:52.072 Info HttpClient: GET https://www.thetvdb.com/api/B89CE93890E9419B/series/113561/all/en.zip
2018-03-28 10:26:52.121 Error App: Error in TheTVDB
	*** Error Report ***
	Version: 3.3.0.0
	Command line: /Applications/EmbyServer.app/Contents/MacOS/EmbyServer.dll
	Operating system: Unix 17.4.0.0
	64-Bit OS: True
	64-Bit Process: True
	User Interactive: True
	Processor count: 4
	Program data path: /Users/administrator/emby-server
	Application directory: /Applications/EmbyServer.app/Contents/MacOS
	System.UnauthorizedAccessException: Access to the path '/Volumes/Lacie 1/EMBY/CACHE/cache/tvdb/113561' is denied. ---> System.IO.IOException: Permission denied
	   --- End of inner exception stack trace ---

This is going to create a situation where files are downloaded from the internet over and over because they can't be cached locally.

Go to the full post


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 jakeclifford OFFLINE  

jakeclifford

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 12:20 AM

Posted 27 March 2018 - 08:27 PM

Hi there,

 

i admit to be a new user and i signed up for the premiere monthly package to try emby up again my plex server.  I have a large library and maybe this is related to my problem.  That said my server has been stuck on indexing at 71.7 percent for two weeks now. I have restarted the app, the server many times but still gets stuck in the same spot.  Where I am not familiar with emby i was wondering if perhaps i have something setup wrong.  i wanted to attach the logs but when i click to download the lastest log it says its 4.3gb is that possible?  Anyways i would be very interested to see it functioning properly.  As it stands when i use the player i can see shows in the list no artwork and nothing will play Im assuming its because the server is hung on something.

 

I will happy provide the logs if someone can explain to this newb of emby how to correctly download the logs.  emby is running on a osx dedicated server with the latest software and latest production version of emby.

 

Thanks in advance

 



#2 jakeclifford OFFLINE  

jakeclifford

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 12:20 AM

Posted 27 March 2018 - 11:28 PM

okay you move me now what?



#3 jakeclifford OFFLINE  

jakeclifford

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 12:20 AM

Posted 27 March 2018 - 11:30 PM

if i am a premium subscriber why m i moved 



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135862 posts
  • Local time: 10:50 PM

Posted 27 March 2018 - 11:31 PM

Hi, welcome. If the topic was moved it was done by a moderator. I'm one of the ones who can help you with this so let's take a look.

 

First question is, when the scan appears to be stuck, are you able to stop it by cancelling, or does it stay stuck in a cancelling state. If the former, then we know it's not actually stuck, but just taking a long, long time. If the latter, then it's stuck. Thanks !



#5 jakeclifford OFFLINE  

jakeclifford

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 12:20 AM

Posted 27 March 2018 - 11:34 PM

let me try



#6 jakeclifford OFFLINE  

jakeclifford

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 12:20 AM

Posted 27 March 2018 - 11:35 PM

i am rebooting the whole server to see



#7 jakeclifford OFFLINE  

jakeclifford

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 12:20 AM

Posted 28 March 2018 - 09:04 AM

Okay the server had crashed its been running since last night. Its almost to the 71% mark where it gets stuck but at the moment its at 69%.  I pulled some stats from plex.  I have 3500 plus movies, 4000 music files,  and just over 30,000 tv episodes.  I also have audio books and some other small collections but i didn't add some stuff in until i see how the main stuff worked.  I was able to get the log file so hopefully this helps you understand whats happening to me.

 

Thank you

 

Attached Files

  • Attached File  Log.txt   21.87MB   5 downloads

Edited by jakeclifford, 28 March 2018 - 09:05 AM.


#8 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 46383 posts
  • Local time: 10:50 PM

Posted 28 March 2018 - 10:41 AM

if i am a premium subscriber why m i moved 

 

Hi.  The forum you originally posted in is for questions and help with your Emby Premiere subscription specifically (like how to purchase, how to cancel, problems with validating, etc.).  We provide the same support to all users whether Premiere or not so this is the proper area to troubleshoot your problem.

 

Thanks!



#9 jakeclifford OFFLINE  

jakeclifford

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 12:20 AM

Posted 29 March 2018 - 06:30 PM

Can someone please help?  Its still getting stuck.



#10 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12062 posts
  • Local time: 07:50 PM

Posted 29 March 2018 - 06:37 PM

I think it's probably just the initial scan. At certain points it will look like it's stuck, but is just in the middle of a long process. Once complete, the subsequent scans will take far less time.

#11 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 15323 posts
  • Local time: 07:50 PM
  • LocationWashington State

Posted 29 March 2018 - 07:21 PM

Has a initial scan ever finished?

 

Hanging around 68% is normal but not for two weeks, 24-48 hours maybe but I guess your actual libraries could be a issue depending on their folder layout.  My first test would be removing your music library.



#12 jakeclifford OFFLINE  

jakeclifford

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 12:20 AM

Posted 29 March 2018 - 08:20 PM

No been trying for 2 weeks, it always sticks at 71.7 percent never gets past that.



#13 jakeclifford OFFLINE  

jakeclifford

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 12:20 AM

Posted 29 March 2018 - 08:29 PM

I removed all the libraries but movies and ill try adding them one at a time.


  • Happy2Play likes this

#14 Diedrich OFFLINE  

Diedrich

    Advanced Member

  • Members
  • 665 posts
  • Local time: 10:50 PM

Posted 29 March 2018 - 08:35 PM

I removed all the libraries but movies and ill try adding them one at a time.

That was going to be exactly my suggestion. I have a feeling you have some unorthodox file system. You can look at the Wiki to look at proper folder structure.

If you find a particular medium getting stuck (i.e. TV) then I would start with only having series A-G being scanned. Then you could add in series H-L... and so on, until you find where the scan is getting choked.

What is the longest duration you have let it scan?
  • Happy2Play likes this

#15 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12062 posts
  • Local time: 07:50 PM

Posted 29 March 2018 - 09:33 PM

Try this:

 

Add one library at a time, with download artwork disabled. Wait for the scan to complete before adding another. Once all libraries are added, re-enable download artwork, one library at a time. Each time you re-enable downloading artwork, run a scan only on that library. 


  • Happy2Play and Diedrich like this

#16 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 135862 posts
  • Local time: 10:50 PM

Posted 30 March 2018 - 12:43 AM   Best Answer

You have a number of plugins installed, and two of them in particular will cause library scans to take longer:

  • kodi sync
  • roku thumbnails

Please try removing those plugins. Additionally it looks like you may have customized the server's cache path but forgotten to grant write access on that folder:

2018-03-28 10:26:52.072 Info HttpClient: GET https://www.thetvdb.com/api/B89CE93890E9419B/series/113561/all/en.zip
2018-03-28 10:26:52.121 Error App: Error in TheTVDB
	*** Error Report ***
	Version: 3.3.0.0
	Command line: /Applications/EmbyServer.app/Contents/MacOS/EmbyServer.dll
	Operating system: Unix 17.4.0.0
	64-Bit OS: True
	64-Bit Process: True
	User Interactive: True
	Processor count: 4
	Program data path: /Users/administrator/emby-server
	Application directory: /Applications/EmbyServer.app/Contents/MacOS
	System.UnauthorizedAccessException: Access to the path '/Volumes/Lacie 1/EMBY/CACHE/cache/tvdb/113561' is denied. ---> System.IO.IOException: Permission denied
	   --- End of inner exception stack trace ---

This is going to create a situation where files are downloaded from the internet over and over because they can't be cached locally.


  • jakeclifford likes this

#17 jakeclifford OFFLINE  

jakeclifford

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 12:20 AM

Posted 30 March 2018 - 02:31 PM

Okay i will remove both of those as I am not using either of them.   Also i deleted all libraries except to movie libraries and it did manage to complete that.  It is now scanning one of my tv folders.  I be interested to know what settings are good and bad for the tv shows.  As i left a couple unchecked

Attached Files


Edited by jakeclifford, 30 March 2018 - 03:15 PM.


#18 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 46383 posts
  • Local time: 10:50 PM

Posted 30 March 2018 - 03:41 PM

Do you have a Plex server scanning your media at the same time on the same machine?



#19 jakeclifford OFFLINE  

jakeclifford

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 12:20 AM

Posted 30 March 2018 - 03:55 PM

Okay, removed those plugins and changed the read write on that directory.  good catch i missed that. 



#20 jakeclifford OFFLINE  

jakeclifford

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 12:20 AM

Posted 30 March 2018 - 03:56 PM

there is a plex server running on the same box, it is already scanned its been running for years.  it only index changed content. 







Also tagged with one or more of these keywords: server, indexing, hung, stuck, osx

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users