Jump to content

slow or hangs on skip fwd/rew in recorded tv


Recommended Posts

I have a problem with recorded shows. (Have not yet organized my dvd's to emby, so I don't know about movies).

 

I have set Emby to start recording a few minutes before scheduled start, which works as intended.

 

This means that I need to stap a bit forward to find the "intended" recording". I do that using the time bar at the bottom of the screen.

 

It's sometimes painfully slow, or seems to hang completely. (for minutes, until I give up and go back to the Emby main screen).

 

When it (seems to) hang, I can't resume the playback (it's selectable, but I just get black screen).

I have to start the recording from it's beginning, and the skip into the recording.

 

Anyone else experiencing slow response when skipping tinto a recording?

 

Am I doing it wrong when úsing the time bar at the bottom of screen? Is there a keyboard shortcut or other/better means of jumping in time of a recording? 

Link to post
Share on other sites

Yes, I experience that on most devices if the video stream needs to be transcoded, if you have the premier version you can set the recordings to transcode on the fly and

then it seeks much better after the file is converted to h264 in a mkv container.

The only gotcha is you can't seek at all in a recording in progress, if you attempt to do it it will just restart the video. 

 

The basic problem is hardly any of the client devices can direct play mpeg2 which is how live TV is recorded.   I heard the patents on mpeg2 may have or will expire soon so who knows.

They don't like mpeg2 because of the license costs associated with it because of the patents.

 

The fire tv stick is the worst offender and when I skip forward with that device the it's slow and the further I get into the recording the audio takes a long time to catch up.

 

If it's not direct play it's bad even on a Xbox one S.   I have an 8 core 4gzh server so it's not because it's slow on the server side.

Edited by snorkel
Link to post
Share on other sites

I don't know if it's related to the update of server the other day, but it works better now.

 

Or if it's related to the client I tried today being an i7 3770, rather than the old E8400 in my usual client. Does jumping in a recording require a lot from the client?

 

However, it has screwed up my recent recordings since release .70

The old .60 server worked better in that regard. Timings are off in recordings (start/stop), and a recording I did this evening (approx. 1 hr), showed as 969 minutes.

 

Live TV seems broken for me with .70

 

Any way I can revert to .60 ?

Link to post
Share on other sites

It seems somethings has changed. Since ,70 there is a live TV channel I can no longer watch on Emby Theater, but using web player, it works (same Win10 client)!? When I click it, the circle keeps spinning and the interface becomes unresponsive. I haven't tested all channels, but it's one of my favourites, which is why I noticed.

 

It may or may not be related to the .70 update, but the other day, some channels were swapped... like a re-scan, so images and channel content no longer matched.

I have a HD Homerun DVB-C, if it makes a difference.

Link to post
Share on other sites

Hi Luke,

 

I'm on windows theater 2.9.6, on win10 (i7 3770k client).

The units are connected over wired gigbit LAN. Server is 3.2.70 on Win10 64bit (i7-8700k).

 

The other channels I have tested so far play ok, but after this failing channel, the Theater client hangs (close/minimize don't respond, back-arrow not working, etc.).

 

It seems it wants to transcode, but why?

 

Most danish (where I live) dvb-c channels are mpeg4

 

I hope it tells you what goes wrong. But the setuip worked on server 3.2.60.

 

Can I revert? If yes, how?

 

 

Server log 20180127_17-54.zip

Link to post
Share on other sites

Additional note: The HDHomerun tuner plays the stream fine with it's own viewer. Also, it plays on android phone.

 

Edit: Found morte channels that cause the Emby Theater to hang.

 

Accessing same channels using tv.emby.media works fine. (can't go over 720p !?), so it's transcoding.

Edited by Jennice
Link to post
Share on other sites

Attached above.

I restarted the server, tried the problem stream, closed the server, and copied the log files as attached.

 

I think something hans un-intentionally changed in the server.

Link to post
Share on other sites
Guest asrequested

The transcode log looks fine. I'm assuming you don't use 'convert to streaming friendly format'? Can you share a recording that you have trouble with?

Link to post
Share on other sites

The transcode log looks fine. I'm assuming you don't use 'convert to streaming friendly format'? Can you share a recording that you have trouble with?

It's both recording (I just crashed a show I wanted to record), and live tv.

 

I'll try and see if I can share the recording

Link to post
Share on other sites

Please...

 

Can someone tell me how to get back to 3.2.60?

 

edit:

 

Found out how to revert to 3.2.60

 

The old recording is still useless, but the live TV now works.

Edited by Jennice
Link to post
Share on other sites

Tried using beta 3.2.70.9 today.

 

Still not working on all channels using Emby Theater client.

 

The old 3.2.60 (not beta) works as intended.

Link to post
Share on other sites

I tried a short recording of a currently running TV show, which seemed ok.

 

But Live TV hangs on this channel (and the other channels I have tested).

 

Luke: If I can customize the server port, and get your IP address, I can open the test server to you for a few days to try. I'd prefer to keep this part of info off the forum though.

 

Does Emby theater Windows spawn any services/process I can check if hang (are not closed) when Emby Theater hangs/has to be closed?

Link to post
Share on other sites

Do you by chance have surround sound enabled?

Seems certain devices combined with certain TV's have an issue with surround sound.

I have to disable it on my shield or there are weird pauses when seeking.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...