Jump to content
Sign in to follow this  
hellosri

ANSWERED Error in Schedules Direct setup in Emby Server

Recommended Posts

hellosri

  When I enter the Schedules Direct password & Save, I get this error

 

Alert
There was an error downloading tv lineups. Please ensure your information is correct and try again.

 

I have verified my Schedules Direct account on their site, and I can see my lineup. This worked fine a few emby updates ago. My guide data is completely empty, but I can get to recordings & live tv via channels.

 

I also see this in the server notifications

 

error
Check for application updates failed.
14 hours ago
Error: NameResolutionFailure
error
Check for application updates failed.
2 days ago
Error: NameResolutionFailure
error
Check for application updates failed.
3 days ago
Error: NameResolutionFailure
error
Check for application updates failed.
4 days ago
Error: NameResolutionFailure

 

Attached a log file. 

Emby9212017Log.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi, it appears you have't selected a lineup on the schedules direct configuration screen. I would go back there and do that and then click save on the config screen. Let us know if this helps. thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hellosri

I do have a lineup selected in schedules direct.

 

See attachment.

post-68161-0-60501200-1506038464_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Right, that's not what I asked. You have to select that lineup in the Emby config screen for schedules direct. Please let us know if this helps. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

59c52098ca5c5_selectlineup.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
hellosri

I get an error when I type in my password & click save. So cant proceed to the next step, which is the "select listings" section.

 

 59c53e41aa462_SchedulesDirectError.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Can you provide the server log from that? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Here is the issue. Outgoing http requests to Schedules direct are failing:

2017-09-22 09:42:22.421 Info HttpClient: HttpClientManager GET: https://json.schedulesdirect.org/20141201/available/countries
2017-09-22 09:42:22.422 Error HttpClient: Error NameResolutionFailure getting response from https://json.schedulesdirect.org/20141201/available/countries
	*** Error Report ***
	Version: 3.2.30.0
	Command line: /usr/pbi/emby-amd64/lib/emby-server/MediaBrowser.Server.Mono.exe -ffmpeg /usr/pbi/emby-amd64/bin/ffmpeg -ffprobe /usr/pbi/emby-amd64/bin/ffprobe -programdata /var/db/emby-server
	Operating system: Unix 11.0.0.0
	64-Bit OS: True
	64-Bit Process: True
	Mono: 4.6.1 (Stable 4.6.1.5/ef43c15 Mon Jun 12 05:53:22 UTC 2017)
	Processor count: 8
	Program data path: /var/db/emby-server
	Application directory: /usr/pbi/emby-amd64/lib/emby-server
	System.Net.WebException: Error: NameResolutionFailure
	  at System.Net.HttpWebRequest.EndGetResponse (System.IAsyncResult asyncResult) [0x00064] in <fb93f133ac27476ab3b657a602d525d0>:0 
	  at System.Threading.Tasks.TaskFactory`1[TResult].FromAsyncCoreLogic (System.IAsyncResult iar, System.Func`2[T,TResult] endFunction, System.Action`1[T] endAction, System.Threading.Tasks.Task`1[TResult] promise, System.Boolean requiresSynchronization) [0x00014] in <dca3b561b8ad4f9fb10141d81b39ff45>:0 
	System.Net.WebException
	  at System.Net.HttpWebRequest.EndGetResponse (System.IAsyncResult asyncResult) [0x00064] in <fb93f133ac27476ab3b657a602d525d0>:0 
	  at System.Threading.Tasks.TaskFactory`1[TResult].FromAsyncCoreLogic (System.IAsyncResult iar, System.Func`2[T,TResult] endFunction, System.Action`1[T] endAction, System.Threading.Tasks.Task`1[TResult] promise, System.Boolean requiresSynchronization) [0x00014] in <dca3b561b8ad4f9fb10141d81b39ff45>:0 

In fact, not only to Schedules Direct, but other places as well such as our emby domains. It this freenas? It looks emby server does not have an internet connection. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
hellosri

Here is the issue. Outgoing http requests to Schedules direct are failing:

2017-09-22 09:42:22.421 Info HttpClient: HttpClientManager GET: https://json.schedulesdirect.org/20141201/available/countries
2017-09-22 09:42:22.422 Error HttpClient: Error NameResolutionFailure getting response from https://json.schedulesdirect.org/20141201/available/countries
	*** Error Report ***
	Version: 3.2.30.0
	Command line: /usr/pbi/emby-amd64/lib/emby-server/MediaBrowser.Server.Mono.exe -ffmpeg /usr/pbi/emby-amd64/bin/ffmpeg -ffprobe /usr/pbi/emby-amd64/bin/ffprobe -programdata /var/db/emby-server
	Operating system: Unix 11.0.0.0
	64-Bit OS: True
	64-Bit Process: True
	Mono: 4.6.1 (Stable 4.6.1.5/ef43c15 Mon Jun 12 05:53:22 UTC 2017)
	Processor count: 8
	Program data path: /var/db/emby-server
	Application directory: /usr/pbi/emby-amd64/lib/emby-server
	System.Net.WebException: Error: NameResolutionFailure
	  at System.Net.HttpWebRequest.EndGetResponse (System.IAsyncResult asyncResult) [0x00064] in <fb93f133ac27476ab3b657a602d525d0>:0 
	  at System.Threading.Tasks.TaskFactory`1[TResult].FromAsyncCoreLogic (System.IAsyncResult iar, System.Func`2[T,TResult] endFunction, System.Action`1[T] endAction, System.Threading.Tasks.Task`1[TResult] promise, System.Boolean requiresSynchronization) [0x00014] in <dca3b561b8ad4f9fb10141d81b39ff45>:0 
	System.Net.WebException
	  at System.Net.HttpWebRequest.EndGetResponse (System.IAsyncResult asyncResult) [0x00064] in <fb93f133ac27476ab3b657a602d525d0>:0 
	  at System.Threading.Tasks.TaskFactory`1[TResult].FromAsyncCoreLogic (System.IAsyncResult iar, System.Func`2[T,TResult] endFunction, System.Action`1[T] endAction, System.Threading.Tasks.Task`1[TResult] promise, System.Boolean requiresSynchronization) [0x00014] in <dca3b561b8ad4f9fb10141d81b39ff45>:0 

 
In fact, not only to Schedules Direct, but other places as well such as our emby domains. It this freenas? It looks emby server does not have an internet connection.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hellosri

So the Freenas emby jail's outgoing n/w is failing. Is there a way to reset the network settings in the jail?

Share this post


Link to post
Share on other sites
hellosri

This is now fixed. I reset the emby jail's IPV6 configuration and restarted the jail. The Guide now refreshes & doesn't throw any errors  :D .

 

Thanks for all your troubleshooting help. 

 

59c6f5b8e824b_EmbyJailNetworkIPV6.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Thanks for the feedback ! So those are not default settings? Or did you previously change them?

Share this post


Link to post
Share on other sites
hellosri

Thanks for the feedback ! So those are not default settings? Or did you previously change them?

They are default settings, but there is a known issue with freenas jails & IPv6. Resetting the auto configure checkbox & saving, fixes it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Interesting, thanks for the info.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...