Jump to content


Photo

IOS mobile Safari Music Playback (NOT app)

IOS IPhone Music playback problem

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 acnp77 OFFLINE  

acnp77

    Advanced Member

  • Members
  • 172 posts
  • Local time: 09:29 PM
  • LocationSwitzerland

Posted 06 November 2016 - 08:22 AM

Hi all

 

Playback device: mobile safari browser on ipad and iphone (ios 9.x), screen auto lock on (2 min)

 

When I try to play a Music-album on mobile ios safari browser it only plays the first title. After the Screen locks it does not continue. I have to unlock the phone for playback to continue.

 

I can not imagine that this is intended- what am I doing wrong?

 

(I dont know if this is related, but when I press "play" on emby-interface I have to press "play" again on local iphone player. So it seems to use external player, not browser)

 

Anyone can help?

 

Cheers



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 134619 posts
  • Local time: 03:29 PM

Posted 06 November 2016 - 01:04 PM

The web app is not going to be able to have any control over this.

#3 acnp77 OFFLINE  

acnp77

    Advanced Member

  • Members
  • 172 posts
  • Local time: 09:29 PM
  • LocationSwitzerland

Posted 06 November 2016 - 01:17 PM

Are you saying that on mobile devices I can only play one item at the time? that's it?

I hope thats not true...



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 134619 posts
  • Local time: 03:29 PM

Posted 06 November 2016 - 02:07 PM

No, android does not have this behavior. I actually have not seen this problem on iOS safari myself so it could be something going on on your send. 

 

I am only saying that if it were happening, the pure web app has no ability to tell the system that it needs the ability to run in the background and stay alive even with the screen off. That's if it were happening, which to my knowledge it isn't.



#5 acnp77 OFFLINE  

acnp77

    Advanced Member

  • Members
  • 172 posts
  • Local time: 09:29 PM
  • LocationSwitzerland

Posted 06 November 2016 - 02:38 PM

hmm... ok. Thanks. So it should be possible to get it to work... I will further investigate...



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 134619 posts
  • Local time: 03:29 PM

Posted 06 November 2016 - 03:41 PM

I would suggest ensuring that you're running the latest version of Emby Server.







Also tagged with one or more of these keywords: IOS, IPhone, Music playback, problem

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users