Jump to content

Bluray Folder Audio Problem


mata7
 Share

Go to solution Solved by mata7,

Recommended Posts

is anyone having this problem, if i play MKV Movie with Dolby True HD or Atmos the file play fine the audio is perfect, if i play a Bluray Folder it only play The AC3 Code and no the TrueHD, i use the last beta of emby and last server official update

 

if i play the bluray folder direct from my server to kodi, everything play fine, so i think the problem in my case have to be emby plugin 

 

thanks in advance for any help

 

 

Link to comment
Share on other sites

i will tomorrow, just to make sure cause my English is no that good, you want me to send you the log from my playback from my server to kodi, no EmbyServer or Emby plugin, btw thanks for you help

Edited by mata7
Link to comment
Share on other sites

I just need your Kodi log. That is all. You say when you play to Kodi from the webclient, it plays fine, but when you play directly from Kodi, it doesn't? So, can you just repeat your tests and post that Kodi log so I can see what the difference is. :)

Link to comment
Share on other sites

sorry maybe im confusing you, i mean, if i add the movies folder to my openelec kodi library everything work fine, if i install the emby addon and play "direct play"  the same bluray folder from the emby server it wont play the TrueHD Audio, im really sorry for the confusion english is no my first language 

 

i will get you the log tomorrow wife is sliping now

Edited by mata7
Link to comment
Share on other sites

Ohhh, I understand what you mean now. Ok, can you go to your webclient > select the bluray movie  > scroll at the bottom, you should see the media info. Can you grab a screenshot, and in Kodi (with emby for Kodi), play the bluray content, and post that Kodi log. Thanks. The media info looks like:

56caa89e482f6_mediainfo4.png

Link to comment
Share on other sites

please let me know if this is what you need and if you need anything more, again thanks for you help

 

the movie is transformer age of extinction

01_KODI.log

Edited by mata7
Link to comment
Share on other sites

ohh i see what the problem is, it only happen when i select "play from HTTP intest of SMB" for some reason is transcoding the audio i believe, im playing over wired connection So why is transcoding? 

Edited by mata7
Link to comment
Share on other sites

I'm not at my computer right now, so I'm unable to check your logs. If you have play from http enabled, then it should direct stream, unless you have set a really low video quality in the add-on settings. I'll be able to check your log in an hour or so.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

but if i disable "play from http" the same Bluray folder play fine

 

play from HTTP is direct stream 2 right, or not?

 

thanks

Link to comment
Share on other sites

Without the option enabled, it is direct playing. Check your emby dashboard while playing the bluray in Kodi. You'll see if it's direct streaming or transcoding the play from http enabled.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

yea it is transcoding if i select play from http, can i ask you a favor, the only reason that i have play from http enable is because 2 folders are give me problem whit Path substitutions, can i upload the Path substitutions log to this topic so you can take look or do i need to create a new topic, and btw did you check my log?

 

thanks in advance

Link to comment
Share on other sites

Sure, post your path substitution here. I'm currently checking your logs. Yeah, transcoding is automatically set to use h264 and ac3 audio, that's why you are not getting truehd. From the lack of logging, I'm assuming the emby server marks the bluray as "unable to direct stream", hence why it's transcoding.

Edited by Angelblue05
Link to comment
Share on other sites

thank you very much for all you help, here are the log for the path substitution, just so you know i have unraid server, and the files that im trying to play is shameles they are on synology nas mounted on unraid and im trying this path

 

smb://192.168.1.100/mnt/disks/NASSERVER_TV_Series

 

nfs://192.168.1.103/TV Series

01_KODI.log

Edited by mata7
Link to comment
Share on other sites

It says it's unable to find the file at this location: nfs://192.168.1.103/TV Series/Shameless (US)/Season4/S04E02.mkv

 

If you go to add-ons > install from zip > and navigate to where your content is located (via nfs protocol), does Kodi has access? Let me know.

Link to comment
Share on other sites

You could just compare. As in, go to add-ons > install from zip > navigate via NFS and take note of the folders you open to get to your content (especially the first folders, make sure they are part of your path substitution)

Link to comment
Share on other sites

im use the same path that kodi have and still cant play the file

 

IMG_20160222_180130_1.jpg

 

i use 

 

/mnt/disks/NASSERVER_TV_Series

to

nfs://192.168.1.103/VOLUME1/TV Series

Link to comment
Share on other sites

With your last log: nfs://192.168.1.103/TV Series/Shameless (US)/Season4/S04E02.mkv

 

So you were missing Volume1....

 

Can you post a new Kodi log since you modified the path substitution? Thanks :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...