Jump to content

How work DLNA profiles


AM S1
 Share

Recommended Posts

Hi, my LG smart tv model 65LM6200-UB 2013 support srt subtitles

however when access to emby dlna from the tv the movies does not show the subs, 

 

the default profile in the server is LG SMART TV, but it does not contain info about the subtitles in the subtitles section

i think that is the problem

 

i have created a custom profile from LG SMART TV profile and i have appened the subs info

 

and that does not work, really i dont know what the server is doing with profiles or how it work

 

I dont understand how the server select a profile for an specific device 

or how attach a profile to specific device

i did not find wiki for this theme

 

please any help would be apreciated

 

the movie and subs are OK i have validated them and with plex server show the subs correctly

 

regards

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Helo, this is the dlna log, the lg smart tv ip is 192.168.1.75

but always the device profile does not match

 

i have been created a custom profile but what value must i put and where to match?

 

553f192d30a71_Sinttulo.png

 

DLNA LOG

 

2015-04-27 02:34:36.9632 Debug - Dlna: M-SEARCH message received from 127.0.0.1:12765 on 0.0.0.0:1900. Headers: MX=5,ST=upnp:rootdevice,MAN="ssdp:discover",User-Agent=UPnP/1.0 DLNADOC/1.50 Platinum/1.0.4.11,Connection=close,Host=239.255.255.250:1900
2015-04-27 02:34:36.9632 Debug - Dlna: Delaying search response by 2 seconds
2015-04-27 02:34:37.9332 Debug - ProviderManager: Saving image to C:\Users\Antonio\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\metadata\library\55\55aca1ad70b27a0f6f1facd64e78c9b6\thumb_key_385707844bca29d615e9f2c32b933550.png
2015-04-27 02:34:37.9372 Debug - App: Saving C:\Users\Antonio\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\metadata\views\55aca1ad70b27a0f6f1facd64e78c9b6 to database.
2015-04-27 02:34:37.9990 Debug - App: Running DynamicImageProvider for C:\Users\Antonio\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\metadata\views\2fcb8624cb7a5dbebc0fa65bf63cab9f
2015-04-27 02:34:38.9780 Debug - Dlna: RespondToSearch
2015-04-27 02:34:38.9780 Debug - Dlna: RespondToSearch
2015-04-27 02:34:38.9780 Debug - Dlna: 127.0.0.1:12765 - Responded to a upnp:rootdevice request to 192.168.1.69
2015-04-27 02:34:38.9780 Debug - Dlna: 127.0.0.1:12765 - Responded to a upnp:rootdevice request to 192.168.1.69
2015-04-27 02:34:39.1310 Debug - ProviderManager: Saving image to C:\Users\Antonio\AppData\Roaming\MediaBrowser-Server\metadata\library\2f\2fcb8624cb7a5dbebc0fa65bf63cab9f\primary_key_7e37a4d79a52c89196e22e9cf981b7d7.png
2015-04-27 02:34:39.8241 Debug - HttpServer: Exiting HttpConnection.OnReadInternal because nread=0. ConnectionId: e701b9579c90466d8735f86bf63c38bb
Ip: 192.168.1.75:45604. Headers: HOST=192.168.1.69:8096,CONTENT-LENGTH=449,CONTENT-TYPE=text/xml; charset="utf-8",SOAPACTION="urn:schemas-upnp-org:service:ContentDirectory:1#Browse",USER-AGENT=Linux/2.6.35 UPnP/1.0 DLNADOC/1.50 INTEL_NMPR/2.0 LGE_DLNA_SDK/1.6.0
2015-04-27 02:34:39.8271 Debug - Dlna: No matching device profile found. The default will be used. 
2015-04-27 02:34:39.8271 Debug - UpnpContentDirectory: Control request
Headers: HOST=192.168.1.69:8096, CONTENT-LENGTH=449, CONTENT-TYPE=text/xml; charset="utf-8", SOAPACTION="urn:schemas-upnp-org:service:ContentDirectory:1#Browse", USER-AGENT=Linux/2.6.35 UPnP/1.0 DLNADOC/1.50 INTEL_NMPR/2.0 LGE_DLNA_SDK/1.6.0
<s:Body><u:Browse xmlns:u="urn:schemas-upnp-org:service:ContentDirectory:1">
<ObjectID>07d06dee578b24d85fa4b0aabc4648d1</ObjectID>
<BrowseFlag>BrowseMetadata</BrowseFlag>
<Filter>*</Filter>
<StartingIndex>0</StartingIndex>
<RequestedCount>0</RequestedCount>
<SortCriteria></SortCriteria>
</u:Browse>
</s:Body>
</s:Envelope>
 
 
Thanks for your help
Link to comment
Share on other sites

Happy2Play

2015-04-27 02:34:39.8271 Debug - Dlna: No matching device profile found. The default will be used. 

I would clear the Friendly Name and scroll down to HTTP Header and try

User-Agent

LGE_DLNA_SDK

substring

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I would clear the Friendly Name and scroll down to HTTP Header and try

User-Agent

LGE_DLNA_SDK

substring

 

OK Thank you very much

I will try it and comment

 

regrads

Link to comment
Share on other sites

I would clear the Friendly Name and scroll down to HTTP Header and try

User-Agent

LGE_DLNA_SDK

substring

 

Thank you Happy2Play

I did set USER-AGENT to LGE_DLNA_SDK and substring and now my TV is maching with my custom profile ive created,

subtitles and MKV MP4 with AAC or AC3 2.0 or AC3 5.1 were played without transcoding

 

My TV support DTS passtrought but I do not have been probe it yet with a movie with DTS sound

 

Do you know what letters for audio DTS i must to set in Audio Codec section ??

 

Thanks

regards

Link to comment
Share on other sites

Happy2Play

Glad you got it working.

 

Do you know what letters for audio DTS i must to set in Audio Codec section ??

That would be dca.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
amotto11

AM S1, 

 

I am trying to create a custom profile for my samsung tv, but i cannot seem to find my useragent for the tv, nor can i find the log that you are showing. Can you point me to the location of your log and the name of it? Also, did you ever get it working for your tv, if so, would you mind posting some pictures of what you did?

 

my question was originally posted here: http://emby.media/community/index.php?/topic/28891-custom-dlna-profile/

Edited by amotto11
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...