Jump to content

Ubuntu


Luke

Recommended Posts

hurricanehrndz

 

I use:

https://packagecloud.io/gyazo/gyazo-for-linux/ubuntu

https://deb.opera.com/opera-stable

and some from ppa.launchpad.net, for example http://ppa.launchpad.net/noobslab/themes/ubuntu

So I tried with the 16.10 repo and get the same issue:

Ign:12 http://download.opensuse.org/repositories/home:/emby/xUbuntu_16.10  InRelease
Get:13 http://download.opensuse.org/repositories/home:/emby/xUbuntu_16.10  Release [1,009 B]
Err:14 http://download.opensuse.org/repositories/home:/emby/xUbuntu_16.10  Release.gpg
  Bad header line Bad header data [IP: 195.135.221.134 80]
Get:15 http://download.opensuse.org/repositories/home:/emby/xUbuntu_16.10  Packages [35.9 kB]
Fetched 36.9 kB in 6s (5,483 B/s)                                              
Reading package lists... Done
W: The repository 'http://download.opensuse.org/repositories/home:/emby/xUbuntu_16.10  Release' is not signed.
N: Data from such a repository can't be authenticated and is therefore potentially dangerous to use.
N: See apt-secure(8) manpage for repository creation and user configuration details.
E: Failed to fetch http://download.opensuse.org/repositories/home:/emby/xUbuntu_16.10/Release.gpg  Bad header line Bad header data [IP: 195.135.221.134 80]
E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.

Interesting. Well I would suggest you try a vpn and see if the results are the same.

Link to comment
Share on other sites

I am pretty much frustrated but at least I got emby-server now installed...

So I installed VPN One Click and tried again... and it just worked while the vpn was active.

I really wouldnt have thought that they mess so bad with our data here to make real standard stuff like downloading from a signed repo fails :(

Thanks for your help and I got it now!

Link to comment
Share on other sites

I have emby server just installed in Ubuntu 16.04, and have it started, but I cannot add a media folder in the setup. Emby sees  a network in or under Folder, but that is all, nothing else. I then tried this :

 

\\freenas\WinShare\Media\music, but emby couldn't either see or find it.

 

I've also tried by IP address, but still no luck

 

I can see the media folder from files in Ubuntu when I connect to the smb server, and have tried: smb://freenas/winShare/Media/music, but that doesn't work either.

 

What have I missed.

Edited by avalon65
Link to comment
Share on other sites

I have emby server just installed in Ubuntu 16.04, and have it started, but I cannot add a media folder in the setup. Emby sees  a network in or under Folder, but that is all, nothing else. I then tried this :

 

\\freenas\WinShare\Media\music, but emby couldn't either see or find it.

 

I've also tried by IP address, but still no luck

 

I can see the media folder from files in Ubuntu when I connect to the smb server, and have tried: smb://freenas/winShare/Media/music, but that doesn't work either.

 

What have I missed.

@@avalon65, the mono runtime does not support unc shares, so you need to first mount the network path as a local path in Ubuntu, then use that local path in Emby.

Link to comment
Share on other sites

Any advice on installing emby server on pi 3 I have nothing but problems and I'm getting fed up now first I tried debian no luck constantly failing on dependencies. So I installed ubuntu 16.04 instead now I'm a step closer and it seems to just be sqlite3 which is causing me the most trouble to get hold of. I've tried a few different approaches. I don't know Wether this is due to newer updates but I am having no luck and am about ready to give up with this project now.

 

Regards

Link to comment
Share on other sites

thatoneguy99

Give this a shot for your SQLite problems. Not sure how it will go but it fixed a previous error I had with something else somewhere else.

sudo apt-get install sqlite3 libsqlite3-dev

 

 

Sent from my phone!

Link to comment
Share on other sites

Any advice on installing emby server on pi 3 I have nothing but problems and I'm getting fed up now first I tried debian no luck constantly failing on dependencies. So I installed ubuntu 16.04 instead now I'm a step closer and it seems to just be sqlite3 which is causing me the most trouble to get hold of. I've tried a few different approaches. I don't know Wether this is due to newer updates but I am having no luck and am about ready to give up with this project now.

 

Regards

 

@@Sphno1 have you looked here?

 

https://emby.media/community/index.php?/topic/43166-arm-devices-official-instructions/

Link to comment
Share on other sites

Yeah I did a combination of this and a tutorial I found online nearly all set up just struggling to transfer my emby premier account it doesn't seem to register after I save my key. Is there a way to get the key reset or is it an issue with the new firmware.

 

Regards

Edited by Sphno1
Link to comment
Share on other sites

Yeah I did a combination of this and a tutorial I found online nearly all set up just struggling to transfer my emby premier account it doesn't seem to register after I save my key. Is there a way to get the key reset or is it an issue with the new firmware.

 

Regards

 

Can you please provide the Emby server log? You can learn how to do that here:

 

https://emby.media/community/index.php?/topic/739-how-to-report-a-problem/

 

Thanks !

Link to comment
Share on other sites

I have emby server just installed in Ubuntu 16.04, and have it started, but I cannot add a media folder in the setup.  Emby will list the parent folder with the media I want to share, but clicking on it does nothing, i.e. it doesn't show subfolders and blanks out the path.


 


I tried manually inputting the location: /share/tv, but receive the error message; "There was an error adding the media path. Please ensure the path is valid and the Emby Server process has access to that location."


 


Doing some research I see that Emby has its own user/group.  I changed the permissions for "/share/tv" to chown -R emby:emby and chmod 775 giving emby:emby read/write/execute.  I go back through the setup and emby still won't let me navigate to the subfolder /tv under /share.  Manually inputting the path yields the same result as before.


 


I should note that this location is pooled via mergerFS, does Emby support pooled storage?


 


My next attempt is to change the user and group of Emby to my current user/group for those locations and see if that works.


Edited by epia125
Link to comment
Share on other sites

@@freezy what regression for poster updates? Both tvdb and Omdb have been having sporadic outages, but that is not an Emby regression and won't change with the Emby version.

Link to comment
Share on other sites

@@Luke no, it's not an outage. For some movies, when selecting a new poster, Emby just hangs with the progress bar. Refreshing will result in the new poster, but restarting Emby reverts back to the old one. I've also tried manually uploading a new poster with the same result.

 

I'll open a GitHub issue about it with the log and steps how to reproduce. However while I see 3.2.7.5 at the Opensuse repo, apt update doesn't seem to fetch the update.

Link to comment
Share on other sites

I've posted 3.2.8 stable. It is strictly a version increment to correct the tagging mistake. We are currently working on a new build system. Apologies for the disruption. Thanks.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

I cannot get my emby server to update. My dashboard currently states I am on Version 3.2.12.0 beta and there is an update available for 3.2.12.1. I've tried sudo apt-get update  and sudo apt-get install commands but terminal says I'm on the latest release even though the dashboard states differently.  I also want my server to stay on and get updates only for stable releases. Any suggestions?

Link to comment
Share on other sites

I cannot get my emby server to update. My dashboard currently states I am on Version 3.2.12.0 beta and there is an update available for 3.2.12.1. I've tried sudo apt-get update  and sudo apt-get install commands but terminal says I'm on the latest release even though the dashboard states differently.  I also want my server to stay on and get updates only for stable releases. Any suggestions?

 

We are looking into it, thanks.

Link to comment
Share on other sites

I cannot get my emby server to update. My dashboard currently states I am on Version 3.2.12.0 beta and there is an update available for 3.2.12.1. I've tried sudo apt-get update  and sudo apt-get install commands but terminal says I'm on the latest release even though the dashboard states differently.  I also want my server to stay on and get updates only for stable releases. Any suggestions?

Same

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hi,

 

I've just set up an Ubuntu 17.04 VM using Hyper-V in Windows 10. I would like to know if there is a way to install Emby Server to the /srv path, rather than the default, as it is a separate partition.

Edited by schmitty
Link to comment
Share on other sites

Hi,

How can open emby-server database (file .db) , i try with DB browser but it's display in binary.

Please Help Me.

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Hi,

How can open emby-server database (file .db) , i try with DB browser but it's display in binary.

Please Help Me.

Thanks

 

@@Mokhless what exactly are you trying to do?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...