Jump to content

DirectPlay Emby 4.6.7 to Edge@Win10 Stutter


rtfmoz
 Share

Recommended Posts

Kind of a weird one, friend watching my NAS said videos were all stuttering since I updated to DSM7.0.1/Emby4.6.7.

So I launched in Chrome and it seemed fine but it was transcoding h.265 to h.264, not ideal. So I loaded up Edge as I own the Microsoft HEVC extensions and it played but with horrendous stuttering. Emby server reported Chrome Emby Web 4.6.7.0 using DirectPlay. The file was a 9GB MKV using 2160p H.265 identified by Emby as 4K HEVC playing across the LAN (1Gbe) from a Synology DS918+ (x64 processor). Happy to perform any troubleshooting you may desire to understand the issue. 30+ years in IT and at least half that supporting Windows desktop envs. Remote access available for testing as needed.

Edited by rtfmoz
Link to comment
Share on other sites

Thank you for the response.

I noticed tonight Emby was transcoding his 4K stream from H.265 to H.264. So I upped my internet connection capacity in Empty and it changed to Direct Play. Then he saw the exact same stuttering issue that I was seeing. So I reverted the config back so he can continue watching and this problem is resolved.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
salvsuperb

Just here to confirm that following @Happy2Play's instructions (downgrading MS HEVC extension to v1.0.31823) solved the issue for me as well! Thank you kind sir 👏

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...