Jump to content

[BUG][4.4.3.0] Two artists not recognized as separate


Eradev
 Share

Go to solution Solved by Eradev,

Recommended Posts

Hello,

I've just tagged an album which has two different units with similar names. One being ACE and the other ACE+. They are however listed as both ACE+ on Emby.


Both of them have a separate musicbrainz ID. (ACE: 16563fb9-c2b5-4ab7-b5b1-7b6592f862a1) (ACE+: ef759905-c2d3-4c96-afb5-50b1f60812f7)

emby.png

fb2k.png

Edited by Eradev
Added version in title
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@Eradev

Hi, how are they tagged inside the audio file, using just the artist name? Or are the audio files tagged with the musicbrainz id as well?

Link to comment
Share on other sites

Hi,

Excuse my ignorance as I'm not familiar with either artists, but to me I'd wager 99.9% that it's a tagging issue.  What are the chances two so similar artists have an album with the exact same name like this?

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, cayars said:

Hi,

Excuse my ignorance as I'm not familiar with either artists, but to me I'd wager 99.9% that it's a tagging issue.  What are the chances two so similar artists have an album with the exact same name like this?

Like i said two different musicbrainz ID, one has an additionnal member in it.

Lost your wager.

Link to comment
Share on other sites

Happy2Play

Would need to see the ffprobe info from the track to see what Emby is reading,  The properties above would not show any extended tags. 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, cayars said:

Not yet  LOL

What do the the extended tags look like if you view them in a program such as Picard?

https://picard.musicbrainz.org/

Not downloading this.

 

3 minutes ago, Happy2Play said:

Would need to see the ffprobe info from the track to see what Emby is reading,  The properties above would not show any extended tags. 

What's the command you want? This?

ffprobe.exe -v error -show_format -show_streams "source"

 

Link to comment
Share on other sites

I think I lost my wager. :(

I'm not sure why track 17 shows as ACE+ when ffmpeg shows the tagging as ACE.

MusicBrainZ also has track 17 as ACE.

Could you move this album out of you music library do a library scan, then put it back and scan it again followed by uploading you embyserver log file so we can take a look at it?

 

Link to comment
Share on other sites

So these are the commands that were run against both of these files.  What do you get when you run them?

C:\Users\admin\AppData\Roaming\Emby-Server\system\ffprobe.exe -i file:"D:\_Music\Library\[ +VGM ]\VA - 2020 - Xenoblade Chronicles Definitive Edition Sound Selection\15 A Tragic Decision.flac" -threads 0 -v info -print_format json -show_streams -show_format

C:\Users\admin\AppData\Roaming\Emby-Server\system\ffprobe.exe -i file:"D:\_Music\Library\[ +VGM ]\VA - 2020 - Xenoblade Chronicles Definitive Edition Sound Selection\17 Bionis' Shoulder.flac" -threads 0 -v info -print_format json -show_streams -show_format

 

Link to comment
Share on other sites

Happy2Play

What externalid show on the track (edit metadata)?

What providers do you have for Music library?

Only thing I can think of would be possibly metadata provider related.

The version I got with no providers enabled shows the embedded artist tag value.  Unmodified tags

 

tracks.jpg.e1889b9dbad17da3ac9a24c71c30d880.jpg

Link to comment
Share on other sites

PenkethBoy

is this something to do with the remove/replace chars in the system.xml file

as IIRC it removes + from searches etc

Link to comment
Share on other sites

Happy2Play
8 minutes ago, PenkethBoy said:

is this something to do with the remove/replace chars in the system.xml file

as IIRC it removes + from searches etc

But both would not appear as ACE+ if that were the case.  But I am seeing the same results after retagging media.

Link to comment
Share on other sites

Happy2Play

Tagging with Picard shows the correct information though.

 

To me this would have to be something in the lookup process.

Edited by Happy2Play
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Happy2Play said:

What externalid show on the track (edit metadata)?

None

7 hours ago, Happy2Play said:

What providers do you have for Music library?

What do you mean by providers?

Link to comment
Share on other sites

Happy2Play
Just now, Eradev said:

What do you mean by providers?

On Dashboard-Library your Music library what metadata downloaders do you have enabled.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Eradev said:

MusicBrainz -> TheAudioDB on both album and artist..

Those are your providers used for this library.  <-- Source of metadata

Link to comment
Share on other sites

Happy2Play

I have not figured it out exactly but I get the same result with tracks without Musicbrainz ids embedded.  My guess would be the by name lookup is creating issues for ACE and ACE+.

As mentioned above using Picard provided correct results.  But will be doing some more testing.

@Luke does that sound right? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...