Jump to content
Sign in to follow this  
Corteq

Upgrading forces new installation

Recommended Posts

Corteq

I am currently running version 4.4.0.40 Emby Server on Windows 2012 Server as a service. I want to update this to version 4.4.2.0. I shutdown Emby through the dashboard, ensure the service is off, run the setup.exe for the new version and it begins a new installation requiring me to create a new user. That is not what I have seen in the past. This looks like a new install, not an upgrade. At this point I cancel the install.

 

Am I doing something wrong? I don't want to create a new instance of Emby so I'm reluctant to continue without some clarification.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play

That sounds like Emby is being installed under a different user or location then the other already installed version.

 

First question would be what paths are shown on the dashboard of 4.4.0.40?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Corteq

That sounds like Emby is being installed under a different user or location then the other already installed version.

 

First question would be what paths are shown on the dashboard of 4.4.0.40?

 

Yeah it does sound like that doesn't it, but path and logged in user are correct:

 

User: Arthur

Cache: C:\Users\Arthur\AppData\Roaming\Emby-Server\programdata\cache

Logs: C:\Users\Arthur\AppData\Roaming\Emby-Server\programdata\logs

Metadata: C:\Users\Arthur\AppData\Roaming\Emby-Server\programdata\metadata

Transcoding temporary files: C:\Users\Arthur\AppData\Roaming\Emby-Server\programdata\transcoding-temp

 

I should add the server is a Hyper-V client and I am RDPing in to it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

And what paths are the new installation using? did you step through the wizard?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Corteq

And what paths are the new installation using? did you step through the wizard?

I haven't been too keen to proceed as it is obviously wrong. I don't want to stuff up my current installation. I did note that setup.exe creates an Emby shortcut in the user startup folder which has to be deleted. This is not ideal as Emby is running as a service.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play

Why not launch the application let the update happen naturally, shut down the application and launch your service?  The update will happen naturally from the update folder.

 

But I would assume there will be serveral restarts required do to plugin updates, so I would launch the application until updates are finished.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Yea I would suggest stepping through it so that you can get that information. If it's the same configuration, it won't do any harm. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Corteq

I ran through the install and it appeared to be a new configuration. After a reboot it came up with my config under the new version. All a bit weird but it's working so... move on. Thanks for your suggestions.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Thanks for the feedback.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...