Jump to content


Photo
- - - - -

Question about subtitle modes

subtitles smart mp4box

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Hoochee OFFLINE  

Hoochee

    Advanced Member

  • Members
  • 70 posts
  • Local time: 11:18 PM

Posted 07 January 2020 - 11:58 AM

I've been struggling with subtitles for a while and would now like to get them working.

 

Win 10 running 4.4.0.4 beta (will be updating to 4.4.0.6

Subtitles set to preferred language: English and Mode: Smart

 

I thought my problem was mp4s and mkvs where the Audio language was Und but I used mp4box to correct one of the mp4s and Smart subs are still not working. The Revenant (2015) is the movie and there is intermittent non-English dialogue; however, the subtitles play for all dialogue or none, depending on how I set CC once the movie starts.

 

What am I missing that's prohibiting Smart subtitles from working correctly?

 

Attached File  Capture.JPG   26.11KB   1 downloads


Edited by Hoochee, 07 January 2020 - 12:09 PM.


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149390 posts
  • Local time: 12:18 AM

Posted 07 January 2020 - 12:21 PM

Hi, did you read the help text for the smart option?



#3 Hoochee OFFLINE  

Hoochee

    Advanced Member

  • Members
  • 70 posts
  • Local time: 11:18 PM

Posted 07 January 2020 - 12:43 PM

Hi, did you read the help text for the smart option?

 

If you're referring to "Subtitles matching the language preference will be loaded when the audio is in a foreign language."? then Yes, I did. To me that means subs will be displayed only when the audio is in a foreign language. Preferred language is set to English so subs should only appear when dialogue is not English.

 

Assuming I'm misunderstanding the Smart help text and it's actually an all or nothing subtitle load, instead of being based on scene dialogue language, why would subs be loaded at all since the Audio is tagged English? 


Edited by Hoochee, 07 January 2020 - 01:04 PM.


#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149390 posts
  • Local time: 12:18 AM

Posted 08 January 2020 - 02:21 AM

If the audio is english, and your audio preference is english, then with the smart subtitle mode they would not be loaded.



#5 Hoochee OFFLINE  

Hoochee

    Advanced Member

  • Members
  • 70 posts
  • Local time: 11:18 PM

Posted 23 January 2020 - 11:00 AM

@Luke confirming I was mistaken that the help text meant subtitles would be shown for only non-English scenes/dialogue? If the media file audio tag is English then I need to turn on subs and they will play for the entire movie? Unless I get a sub file with translations for only the non-English dialogue. 



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149390 posts
  • Local time: 12:18 AM

Posted 23 January 2020 - 11:26 AM

Correct.





Also tagged with one or more of these keywords: subtitles, smart, mp4box

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users