Jump to content


Photo

ET won't Install (Popup Error)


  • Please log in to reply
78 replies to this topic

#1 Erik OFFLINE  

Erik

    Advanced Member

  • Members
  • 866 posts
  • Local time: 10:48 PM
  • LocationOntario, Canada

Posted 28 October 2019 - 07:07 PM

Hi,

 

For some reason today, downloaded ET, open the setup file and get an error "Error Downloading package" "System.NullReferenceException. Object reference not set to an instance of an object."

 

Any idea if this is on my end, or an issue with the emby server?

 

Thanks,

Erik



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139859 posts
  • Local time: 10:48 PM

Posted 28 October 2019 - 07:09 PM

Can you try again? We obviously need to improve the error message, but this just means the installer had an error downloading the application files from github. I just tested and it worked fine. Thanks.



#3 Erik OFFLINE  

Erik

    Advanced Member

  • Members
  • 866 posts
  • Local time: 10:48 PM
  • LocationOntario, Canada

Posted 28 October 2019 - 07:12 PM

Just downloaded the setup file off the website again. That part is fine, but I still get the same message just after the "Launching Application" window appears and then a second later the error appears.



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139859 posts
  • Local time: 10:48 PM

Posted 28 October 2019 - 07:14 PM

Hmm, that's strange. I would give it a try again later. Thanks.



#5 Erik OFFLINE  

Erik

    Advanced Member

  • Members
  • 866 posts
  • Local time: 10:48 PM
  • LocationOntario, Canada

Posted 28 October 2019 - 07:15 PM

Ya, no problem. Ill give it a try every couple hours and report back.

 

Thanks.



#6 Erik OFFLINE  

Erik

    Advanced Member

  • Members
  • 866 posts
  • Local time: 10:48 PM
  • LocationOntario, Canada

Posted 30 October 2019 - 12:06 PM

@Luke

 

Its still happening today, I tried every couple hours or so and 2 days still no luck.

 

Not sure why, I even fully disabled the PiHole incase it was interfering and no luck. Its a new installation of windows 10, so nothing special about the computer.

 

Is there an alternative download location?

 

Thanks.



#7 mrickman OFFLINE  

mrickman

    Newbie

  • Members
  • 9 posts
  • Local time: 10:48 PM
  • LocationHamilton, OH

Posted 30 October 2019 - 12:25 PM

Yeah, I'm getting the same message.  It started about 11:00 ET (my tine), and it's still happening this afternoon.Here's a snip of the ambiguous message:

 

5db9b9748ca95_Capture.jpg



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139859 posts
  • Local time: 10:48 PM

Posted 30 October 2019 - 12:44 PM

There should be an install log under appdata roaming emby theater.

#9 Erik OFFLINE  

Erik

    Advanced Member

  • Members
  • 866 posts
  • Local time: 10:48 PM
  • LocationOntario, Canada

Posted 30 October 2019 - 02:01 PM

Install log PM'd



#10 SikSlayer OFFLINE  

SikSlayer

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 640 posts
  • Local time: 10:48 PM
  • LocationEast Stroudsburg, PA

Posted 31 October 2019 - 03:08 PM

I didn't bother asking about this on the 28th because when I looked in the GitHub, there was no new version anyway... but now there is a new version, and the same thing is happening.



#11 SikSlayer OFFLINE  

SikSlayer

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 640 posts
  • Local time: 10:48 PM
  • LocationEast Stroudsburg, PA

Posted 31 October 2019 - 03:16 PM

Oh, to quote the install log:

 

Emby.Theater.Installer.exe Information: 0 : Request: {"Operation":"Install","Product":"emby.theater","PackageClass":"Release","Version":{"Major":4,"Minor":0,"Build":-1,"Revision":-1,"MajorRevision":-1,"MinorRevision":-1},"ServiceName":""}
Emby.Theater.Installer.exe Information: 0 : Creating install session for emby.theater
Emby.Theater.Installer.exe Information: 0 : Installing Emby Theater
Emby.Theater.Installer.exe Information: 0 : Attempting to retrieve latest version of emby.theater
Emby.Theater.Installer.exe Information: 0 : Getting github releases for MediaBrowser Emby.Theater.Windows minVersion: 1.0.0 level: Release
Emby.Theater.Installer.exe Information: 0 : Github url: https://api.github.c...081460867954260
Emby.Theater.Installer.exe Information: 0 : Error getting package version: The request was aborted: Could not create SSL/TLS secure channel.
Emby.Theater.Installer.exe Information: 0 : Version is 3.0
Emby.Theater.Installer.exe Information: 0 : Downloading Emby Theater version 3.0
Emby.Theater.Installer.exe Error: 0 : Error downloading.  Installation aborting. Object reference not set to an instance of an object.


#12 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139859 posts
  • Local time: 10:48 PM

Posted 31 October 2019 - 03:22 PM

Are you on an insider version of windows 10?



#13 Erik OFFLINE  

Erik

    Advanced Member

  • Members
  • 866 posts
  • Local time: 10:48 PM
  • LocationOntario, Canada

Posted 31 October 2019 - 03:23 PM

I am not. Just a fully updated fresh win 10 install.

#14 SikSlayer OFFLINE  

SikSlayer

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 640 posts
  • Local time: 10:48 PM
  • LocationEast Stroudsburg, PA

Posted 31 October 2019 - 03:37 PM

I am not. Just a fully updated fresh win 10 install.

 

Nor I. Windows 10 1903.



#15 SikSlayer OFFLINE  

SikSlayer

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 640 posts
  • Local time: 10:48 PM
  • LocationEast Stroudsburg, PA

Posted 01 November 2019 - 04:49 PM

Any word on this one? ET doesn't even launch now!

EDIT: Actually, that's wrong. It launches, but all I get is a black screen with the Emby logo.


Edited by SikSlayer, 01 November 2019 - 04:50 PM.


#16 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139859 posts
  • Local time: 10:48 PM

Posted 01 November 2019 - 05:09 PM

@Happy2Play are you able to install it?



#17 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12560 posts
  • Local time: 07:48 PM

Posted 01 November 2019 - 05:50 PM

I pulled it down last night. It did take longer than usual, to download. One thing that happens, is that you get the popup for installing the CEC and disappears behind Theater. Installation is halted, and if you haven't noticed the popup, it just sits there. Often times, you can't see it. The timing should be adjusted, so it stays on top.

#18 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 16076 posts
  • Local time: 07:48 PM
  • LocationWashington State

Posted 01 November 2019 - 09:11 PM

@Happy2Play are you able to install it?

 

Had no issues downloading and installing (ET desktop).  CEC popup appeared then ET launched and opened without issue.  With CEC popup still on screen.



#19 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12560 posts
  • Local time: 07:48 PM

Posted 01 November 2019 - 09:15 PM

Had no issues downloading and installing (ET desktop). CEC popup appeared then ET launched and opened without issue. With CEC popup still on screen.


This is an issue I get every time I install it. It's always gone behind. At first, I thought something had gone wrong with the installation. Theater shouldn't launch until everything has been installed.

#20 Loki93 OFFLINE  

Loki93

    Member

  • Members
  • 27 posts
  • Local time: 04:48 AM

Posted 02 November 2019 - 03:23 PM

I'm trying to install too, but it seems nothing happens. A small windows appears which says it's contacting the download server to load some data. It disappears after maybe a second or two an nothing else happens. Except there is a process called "Emby.Theater.Installer.exe". I noticed that the download from the github server is poorly slow: https://github.com/M...theater-x64.zip (DL-rate at 25 KB/s). Downloads from other servers or video-streaming (netflix, amazon) works very well.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users