Jump to content


Photo

Emby Theatre 3.0.9.0 - no controls

Emby theatre

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Meine OFFLINE  

Meine

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 05:50 AM
  • Locationthe Netherlands

Posted 12 October 2019 - 12:48 PM

Hi everyone, I'm experiencing difficulty while playing my movies (MP4, AVI) to Emby Theatre 3.0.9.0. I'm using Emby Server 4.2.1.0.

 

The videos are playing, that's for sure, but when the video is in full screen, there are no controls in sight.

For example, I want to know what time it is and I want to see at what time the video ends.

I tried uninstalling Emby Theatre and reinstall it again - no success. Upgrade to the newest server version did not work either.

 

I am using Windows 10 as operating system.

 

Attached screenshots:

1.verify version Emby Server Attached File  Verify version Emby Server.JPG   10.92KB   1 downloads

2.verify version Emby Theatre Attached File  Verify version Emby Theatre.JPG   93.62KB   1 downloads

3.experience when viewing the movie 'the Ark of Truth' from the StarGate saga Attached File  demonstration movie - no controls.JPG   58.85KB   1 downloads

 

I can view the movies by using an internet browser (in my case, Firefox), or using an external player for all my video's, but that's not the experience I am looking for. When the movie ends, I want to automatically return to the Theatre's screen for that movie.

 

=> Please do not post comments on the movie I demonstrated my issue with, nor the kind of browser.

 

Any help for EMBY THEATRE is appreciated. Thank you kindly, greetings from Meine, the Netherlands



#2 Doofus ONLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 12560 posts
  • Local time: 07:50 PM

Posted 12 October 2019 - 01:04 PM

https://emby.media/c...missing-on-308/



#3 Meine OFFLINE  

Meine

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 05:50 AM
  • Locationthe Netherlands

Posted 12 October 2019 - 03:52 PM

Yes! indeed:

1.download the 3.0.6 from github

2.rename the folder 'system' in current setup [C:\users\admin\appdata\roaming\emby-theater] to system.old

 admin can be replaced by any other username where emby-theater is installed to

3.same for the folder 'data'

4.unpack the zip downloaded from github

5.edit C:\users\admin\appdata\roaming\emby-theater\system.xml: find the line with enableautoupdate

6.replace the word 'true' with 'false'; save the xml file

7.TEST

it works. Admins, please close my issue.



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 139859 posts
  • Local time: 10:50 PM

Posted 16 October 2019 - 10:35 PM

Thanks for the feedback. Glad you were able to use 3.0.6 while we look at this.







Also tagged with one or more of these keywords: Emby, theatre

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users