Jump to content


Photo

Parental Controls not working in with some custom ratings

Parental controls latest custom ratings

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 tara.b OFFLINE  

tara.b

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Local time: 12:48 AM

Posted 29 September 2019 - 10:30 PM

I have a user configured with PG/TV-PG Parental Controls, including all “Block items with no or unrecognized rating information”. Most parental controls appear to be working properly. However, some movies with custom parental ratings (e.g. Ghostbusters has an original rating of PG and I’ve set a custom rating of PG-13) are visible and playable. I’ve rescanned the media library several times and double checked the ratings. I’m not sure what’s different about these titles than other ones (e.g. Indiana Jones and the Temple of Doom was also originally PG, and I’ve set a custom rating of PG-13) which are working as expected.

Any help figuring out what’s different between these custom ratings is appreciated.

I’m running Emby server version 4.2.1.0. I’ve noticed this on both the Roku and iOS app.

#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 12:48 AM

Posted 29 September 2019 - 10:46 PM

Hi, where are they showing up?

#3 tara.b OFFLINE  

tara.b

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Local time: 12:48 AM

Posted 29 September 2019 - 10:52 PM

They show up under Movies, Latest, and Search. Basically, everywhere they shouldn’t.

#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 12:48 AM

Posted 30 September 2019 - 01:59 AM

@Happy2Play are you able to reproduce this?



#5 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 48143 posts
  • Local time: 12:48 AM

Posted 30 September 2019 - 08:44 AM

Hi.  Can we please see the details for one of the ones you think isn't working properly?

 

Thanks.



#6 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 16576 posts
  • Local time: 09:48 PM
  • LocationWashington State

Posted 30 September 2019 - 07:24 PM

@Happy2Play are you able to reproduce this?

No any item I apply a higher custom rating on is restricted be the Maximum allowed parental rating.



#7 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 12:48 AM

Posted 30 September 2019 - 09:16 PM

@tara.b, how did you set the custom rating?

#8 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 48143 posts
  • Local time: 12:48 AM

Posted 01 October 2019 - 10:10 AM

By any chance did you also setup "Allow items with tag" and then these items have that tag...?



#9 tara.b OFFLINE  

tara.b

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Local time: 12:48 AM

Posted 01 October 2019 - 09:14 PM

Let me know how best to share the details...

 

The parental controls are set as follows:
5d93f9960c419_setup.png

 

The movies (both the ones that are working properly and the ones that are not) have custom ratings set as:
5d93f9ed91ddc_movie.png



#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 12:48 AM

Posted 01 October 2019 - 09:41 PM

And what content shows up?

#11 tara.b OFFLINE  

tara.b

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Local time: 12:48 AM

Posted 01 October 2019 - 10:30 PM

I think I found the root cause... the custom parental ratings are not being updated in the nfo for all versions.

 

In the kids account with parental controls set, Ghosbusters shows up but Indiana Jones does not:

5d940939eb83e_ghostbusters_kid.png

 

5d94094e5a7c7_indiana_kid.png

 

However, I noticed that the album art for Ghosbusters is showing the DVD cover on the kids account, but the BR cover shows on the main.

5d9409a188d23_ghosbusters_parent.png

 

The movie has a 1080p and 480p version, residing in the same folder. The 480p nfo file isn't updating with the custom rating.

5d9409e7d470e_ghostbusters_file.png

 

 I edited the file manually, rescanned the library, and now the parental controls are working appropriately.  So, there's a workaround, but for some reason the custom controls aren't being applied to all versions.


  • Happy2Play likes this

#12 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 16576 posts
  • Local time: 09:48 PM
  • LocationWashington State

Posted 01 October 2019 - 10:34 PM

Yes when you are referring to multi-version, the UI only edits one version (the one being displayed).



#13 tara.b OFFLINE  

tara.b

    Member

  • Members
  • 12 posts
  • Local time: 12:48 AM

Posted 01 October 2019 - 10:37 PM

Oh!  I guess it's working as intended then, just not as I expected.

 

Note to self: edit metadata for all versions next time.

 

Thanks!



#14 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 48143 posts
  • Local time: 12:48 AM

Posted 02 October 2019 - 08:52 AM

So these are actual multi-version movies meaning that only one item ever shows in the library and then there is the opportunity to select the version?

 

If so, this is not working as intended...







Also tagged with one or more of these keywords: Parental controls, latest, custom ratings

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users