Jump to content


Photo

Live TV Spinning Wheel

qnap

Best Answer softworkz , 18 August 2019 - 10:11 PM

Is this because of the “hardware” my Emby server is running in? Ie the QNAP?

Can it be a ffmpeg issue? Although isn’t this built into Emby now?

I don’t care about getting this to work on all devices as I only really use the Xbox to view Emby content.

Given that the m3u list is free should I be using a premium or paid device to get these channels?

Would buying something like a HD homerun fix the issue it would I still have a spinning wheel ?

Really appreciate all the help.

 

It's likely not a hardware issue. 

 

One thing you can try is to use 

 

VLC/3.0.1

 

for the user agent instead of just 'VLC'.

Go to the full post


  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1 shadowtek OFFLINE  

shadowtek

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 02:16 AM
  • LocationAustralia

Posted 17 August 2019 - 06:17 PM

Hi Guys,

 

I am trying to integrate Live TV working on my Emby Server run on my QNAP TS-453A. 

 

I am located in the Norther Rivers of NSW in Australia and i sourced this below data from http://i.mjh.nz/au/Sydney/

 

I am using this file for my M3U Tuner https://shadowtek.com.au/au-iptv.m3u and this for my EPG https://i.mjh.nz/au/Sydney/epg.xml

 

When i load these same file on other apps like VLC and IPTV on xbox one they work no issues. I am very new to trying this stuff so please bare with me :)

 

Emby Server is v 4.3.0.2 and i have the Emby Premiere activated

 

I would appreciate any guidance from this awesome community

 

I was not  sure what logs to attached so let me know if they are incorrect pelase

 

TIA



#2 arrbee99 OFFLINE  

arrbee99

    Advanced Member

  • Members
  • 3044 posts
  • Local time: 05:16 AM
  • LocationNew Zealand

Posted 17 August 2019 - 06:28 PM

Remembering that I've never used a QNAP anything and don't live in Australia, and before people answer who know what they're talking about, just wondering if your guide shows up ok, or put another way, are the channels mapped (the channels in the guide have been pointed to the channels themselves) ?



#3 shadowtek OFFLINE  

shadowtek

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 02:16 AM
  • LocationAustralia

Posted 17 August 2019 - 06:40 PM

Remembering that I've never used a QNAP anything and don't live in Australia, and before people answer who know what they're talking about, just wondering if your guide shows up ok, or put another way, are the channels mapped (the channels in the guide have been pointed to the channels themselves) ?

Hi and thanks for the reply.

 

Yes the guide and the channels are appearing as expected and i have checked the mappings. To the best of my knowledge these set. See screenshots

 

http://cloud.shadowt...au/abf4829274fe

 

http://cloud.shadowt...au/3f16dee2af57



#4 arrbee99 OFFLINE  

arrbee99

    Advanced Member

  • Members
  • 3044 posts
  • Local time: 05:16 AM
  • LocationNew Zealand

Posted 17 August 2019 - 06:54 PM

So you're using Matt Huismans stuff. I use some of his stuff in NZ and it generally seems to work.

 

For my iptv am using http://i.mjh.nz/nzau/raw-tv.m3u8

 

Am wondering if maybe the raw-tv bit (you aren't using ones meant for Kodi or something ?) or the m3u8 bit (not just m3u) might be relevant somehow ?



#5 shadowtek OFFLINE  

shadowtek

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 02:16 AM
  • LocationAustralia

Posted 17 August 2019 - 06:59 PM

Yeah i am using his stuff, been pretty solid for some years now.. Just having difficulties with integrating it with Emby..

 

My m3u is a direct copy of his http://i.mjh.nz/au/Sydney/raw-tv.m3u8

 

Do you have anything set as your User Agent in TV source setup? Like VLC for example



#6 shadowtek OFFLINE  

shadowtek

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 02:16 AM
  • LocationAustralia

Posted 17 August 2019 - 07:01 PM

Are there any Aussies using a PAID or Premium service to get channel lists and EPG? If so any recommendations?



#7 arrbee99 OFFLINE  

arrbee99

    Advanced Member

  • Members
  • 3044 posts
  • Local time: 05:16 AM
  • LocationNew Zealand

Posted 17 August 2019 - 07:14 PM

Yeah i am using his stuff, been pretty solid for some years now.. Just having difficulties with integrating it with Emby..

 

My m3u is a direct copy of his http://i.mjh.nz/au/Sydney/raw-tv.m3u8

 

Do you have anything set as your User Agent in TV source setup? Like VLC for example

 

Sounds like you know what your doing a lot more than I do. Thats my way of saying I've no idea what a user agent is.

 

At the moment I'm actually using NextPVR for dvb-s and iptv in NZ and a NextPVR plugin to get that stuff into Emby. I did have Matt Huismans iptv stuff in Emby directly and it worked though. I think I took a direct copy of the NZ versions of your source and the only thing I changed was to add channel numbers so they didn't conflict with the dvb-s ones.

 

Might have been the attached file, but I seem to have lots of variations...

Attached Files


Edited by arrbee99, 17 August 2019 - 07:18 PM.


#8 arrbee99 OFFLINE  

arrbee99

    Advanced Member

  • Members
  • 3044 posts
  • Local time: 05:16 AM
  • LocationNew Zealand

Posted 17 August 2019 - 07:15 PM

Think a few Aussies go for Ice TV.



#9 shadowtek OFFLINE  

shadowtek

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 02:16 AM
  • LocationAustralia

Posted 17 August 2019 - 07:21 PM

Think a few Aussies go for Ice TV.

Isnt this just a EPG provider?



#10 arrbee99 OFFLINE  

arrbee99

    Advanced Member

  • Members
  • 3044 posts
  • Local time: 05:16 AM
  • LocationNew Zealand

Posted 17 August 2019 - 07:30 PM

Isnt this just a EPG provider?

 

Ah yes, sorry, obviously didn't read the question properly.

 

I imagine there are, maybe not roused from their slumbers possibly ?



#11 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 140491 posts
  • Local time: 11:16 AM

Posted 18 August 2019 - 01:14 AM

@shadowtek can you try lowering the video player quality setting to a low enough value that it does a full transcode? Please see if that helps.

 

I think ultimately the answer is we should be transcoding this h264 source stream.



#12 shadowtek OFFLINE  

shadowtek

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 02:16 AM
  • LocationAustralia

Posted 18 August 2019 - 01:51 AM

@shadowtek can you try lowering the video player quality setting to a low enough value that it does a full transcode? Please see if that helps.

 

I think ultimately the answer is we should be transcoding this h264 source stream.

Thanks Luke for the reply....

 

This might be silly but how do i select the transcode quality? All i get is a spinning wheel with no options. and there is nothing under the transcoding options in the back end

 

This is what it get 

 

5d58e72882b60_ScreenRecording20190818at0

 

Transcoding options

 

5d58e74850823_ScreenShot20190818at34736p



#13 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 140491 posts
  • Local time: 11:16 AM

Posted 18 August 2019 - 02:04 AM

Click your user icon in the top right and just set your playback quality to something like 3 mbps. hopefully that will be low enough.



#14 shadowtek OFFLINE  

shadowtek

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 02:16 AM
  • LocationAustralia

Posted 18 August 2019 - 02:26 AM

Ok Cool,

 

So it was set to Auto now i have changes to 480p - 720 kbps,

 

Still Nothing but spinning wheel :( . Ill try a restart...

 

Nope still the same grrr



#15 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 140491 posts
  • Local time: 11:16 AM

Posted 18 August 2019 - 02:42 AM

Ok Cool,

 

So it was set to Auto now i have changes to 480p - 720 kbps,

 

Still Nothing but spinning wheel :( . Ill try a restart...

 

Nope still the same grrr

 

can you attach the ffmpeg log from that? Thanks.



#16 shadowtek OFFLINE  

shadowtek

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 02:16 AM
  • LocationAustralia

Posted 18 August 2019 - 02:52 AM

Appreciate your help with this Luke.

 

Is this what you are after? I added the last 3?

 

 

Attached Files



#17 softworkz OFFLINE  

softworkz

    Advanced Member

  • Developers
  • 1863 posts
  • Local time: 05:16 PM

Posted 18 August 2019 - 04:47 PM

In two of those ffmpeg logs the streaming appears to have worked just fine.

 

Didn't you see anything?

 

What happens when you try watching those streams from a browser on a desktop OS?



#18 shadowtek OFFLINE  

shadowtek

    Member

  • Members
  • 14 posts
  • Local time: 02:16 AM
  • LocationAustralia

Posted 18 August 2019 - 05:18 PM

Hi softworkz 

 

Thanks for your reply.. No i didnt see anything.

I have tested on

-Web Safari, Chrome and Firefox on a Mac

-Ios Devices both ipad and iphone

-Xbox one which is my main viewing source

 

All these devices had different playback settings so i changed them to Luke suggestions. Still no joy



#19 softworkz OFFLINE  

softworkz

    Advanced Member

  • Developers
  • 1863 posts
  • Local time: 05:16 PM

Posted 18 August 2019 - 06:36 PM

Are those streams free or protected in some way? 

Would I be able to reproduce this from my location (non-AU)?



#20 arrbee99 OFFLINE  

arrbee99

    Advanced Member

  • Members
  • 3044 posts
  • Local time: 05:16 AM
  • LocationNew Zealand

Posted 18 August 2019 - 06:49 PM

Maybe I could try some of your AU stuff as well. Some of them work here in NZ (and some don't) so maybe if you could mention specific channels tried or post specific m3u8's ?







Also tagged with one or more of these keywords: qnap

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users