Jump to content

buffering issues / stuttering with 1080P H264


simonguillot@yahoo.ca
 Share

Recommended Posts

simonguillot@yahoo.ca

hi

i am starting to feel like a bitch because i have not been able to play any files that is 1080P H264

since the last update

 

please let me know why i paid premium and why should i stick with emby instead of plex

i understand you are probably pulling your hair out many times a day , but i feel the same way on my end

 

i did all i could to improve the server,

did a reinstall,

redone cabling and now server is connected straight to the router

uninstalled a few assons

 

please let me know what else am i supposed to do to be able to play this format with no issues

thank you

log8-7.txt

Link to comment
Share on other sites

Hi there, can you please try lowering the in-app quality setting and see if this helps? Thanks !

Link to comment
Share on other sites

simonguillot@yahoo.ca

hi

i tried

1080 - 30 mbps = fail

1080 - 20 mbps = fail

1080 - 10 mbps = fail

1080 - 6 mbps = fail

1080 - 4 mbps = fail

720 -  2mbps = fail

720 - 1mbps = fail

i am not going to test 480

still having a slow loading time / stuttering / taking a pause every 5 seconds to buffer

if i download 1080 it is because i want good quality

at home i got 15 mbps upload bandwidth which is pretty much all for this server and only me and an other user connecting usually not even at the same time

please let me know of anything else that i could test

thanks

Link to comment
Share on other sites

If you turn off hardware acceleration under the server transcoding settings, does that have any impact?

Link to comment
Share on other sites

simonguillot@yahoo.ca

turned off transcoding and still getting buffering, slow loading time

had latest version upgrade last night, no changes

 

watching movie is like being back in 2000 where you have to pause for 30 sec and watch 1 minute of movie

 

08-09.txt

Link to comment
Share on other sites

Hi, I didn't say turn off transcoding. I said turn off hardware acceleration under the server transcoding settings. What did you do?

Link to comment
Share on other sites

simonguillot@yahoo.ca

i just tried to switch from NVDEC  to DX11VA  in the decoders ...because .. you never know ... to see that quality in DX11 almost gave me an headache :-D

Link to comment
Share on other sites

simonguillot@yahoo.ca

hi

could this be related in the fact that i am remotely streaming using a web browser ? and if so, what am i supposed to di in this situation

thanks

Link to comment
Share on other sites

simonguillot@yahoo.ca

i did not know which one of the ffmpeg you want

i picked the last one

... also i did not encountered this issue buffering issue today as i was playing all from home, so i am not sure if the log will helpffmpeg.txt

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...