Jump to content


Photo

Scheduling records not working on some devices

recordings scheduls mediaportal

Best Answer Luke , 24 August 2019 - 03:15 PM

Im not a media portal expert but it sounds like the data in media portal changed, and you needed to refresh the data in emby to keep them in sync.

I would suggest configuring the schedule of the automatic refresh in emby to run around the time that media portal finishes it's refresh process. Go to the full post


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 nanuk OFFLINE  

nanuk

    Advanced Member

  • Members
  • 81 posts
  • Local time: 03:01 PM

Posted 07 August 2019 - 09:00 AM

Hi *,

 

I've another "problem" with the LiveTV Part in Emby (using MediaPortal Plugin)

 

When accessing emby for example via web browser (chrome) the scheduling of reccordings is not possible.

When I try record any tv show from the tv guide, the busy ring appears and nothing is happening anymore.

 

Doing the same via Emby LG App on my TV all works correct... a short message saying something like "recording scheduled" appears and I can see the scheduled recording in my schedules.

 

I've also tried 2 times from my emby android app... same behavior as in the chrome browser... doesn't work

 

I will attach that part of the emby server log... you will see everytime I try to do a schedule via emby android app or web browser you can find a error in the Logfile

 

Would love to have a solution for this problem ;-)

 

thx in advance

 

 

Attached Files



#2 pünktchen OFFLINE  

pünktchen

    Advanced Member

  • Members
  • 2190 posts
  • Local time: 03:01 PM

Posted 07 August 2019 - 09:21 AM

I guess it's a Emby core problem, because the LG app is always behind. Anyway, give me some time to replicate this and your other problem.

#3 nanuk OFFLINE  

nanuk

    Advanced Member

  • Members
  • 81 posts
  • Local time: 03:01 PM

Posted 07 August 2019 - 09:52 AM

I guess it's a Emby core problem, because the LG app is always behind. Anyway, give me some time to replicate this and your other problem.

 

sure, take your time ;-)



#4 nanuk OFFLINE  

nanuk

    Advanced Member

  • Members
  • 81 posts
  • Local time: 03:01 PM

Posted 07 August 2019 - 10:06 AM

hi pünktchen,

I know this sounds wierd, but I tried it again a view minutes ago... and now it works as designed, as well with chrome as with the emby app on my phone?!?

 

I absolutly have no idea why!

I've tried many times today and it never worked and now it does....

 

????

 

PS: the other prob (deleting recordings) still exists


Edited by nanuk, 07 August 2019 - 10:10 AM.


#5 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138001 posts
  • Local time: 09:01 AM

Posted 07 August 2019 - 12:31 PM

The server log looks ok to me. I think this will have to be debugged in the media portal plugin.

It could also just be that your guide data in emby was a little out of date and needed to be refreshed.

#6 nanuk OFFLINE  

nanuk

    Advanced Member

  • Members
  • 81 posts
  • Local time: 03:01 PM

Posted 23 August 2019 - 02:10 AM

The server log looks ok to me. I think this will have to be debugged in the media portal plugin.

It could also just be that your guide data in emby was a little out of date and needed to be refreshed.

 

Hi Luke,

this hint really was the solution to the problem.

Today I had exactly the same problem again... tried to schedule a tv show and then the busy ring appears and nothing happened anymore :-/

 

Then I went to the expert settings in my emby dashboard and went to scheduled tasks and started the "refresh guide" task manually and after this finished everything worked fine again.

Can you tell me whats the reason for this behavior? And when the right time to do the refresh guide task to avoid the busy ring?!?


Edited by nanuk, 23 August 2019 - 02:11 AM.


#7 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 138001 posts
  • Local time: 09:01 AM

Posted 24 August 2019 - 03:15 PM   Best Answer

Im not a media portal expert but it sounds like the data in media portal changed, and you needed to refresh the data in emby to keep them in sync.

I would suggest configuring the schedule of the automatic refresh in emby to run around the time that media portal finishes it's refresh process.
  • nanuk likes this





Also tagged with one or more of these keywords: recordings, scheduls, mediaportal

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users