Jump to content
darkassassin07

ANSWERED Downloads failing to start

Recommended Posts

darkassassin07

Myself and a few of my users have been having trouble using download&sync.

Items simply fail to start transferring either staying at "Ready to transfer" or "Transferring 0%"

 

Server version 4.1.1.0 on Win 10 pro

Client: Emby for android version 3.0.48 on Android v8.0.0 (moto z2 play)

 

 

Error from log:

2019-05-23 13:29:53.085 Error HttpServer: Error processing request
*** Error Report ***
Version: 4.1.1.0
Command line: C:\Users\Darkassassin07\AppData\Roaming\Emby-Server\system\EmbyServer.dll -noautorunwebapp
Operating system: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0
64-Bit OS: True
64-Bit Process: True
User Interactive: True
Runtime: file:///C:/Users/Darkassassin07/AppData/Roaming/Emby-Server/system/System.Private.CoreLib.dll
Processor count: 12
Program data path: C:\Users\Darkassassin07\AppData\Roaming\Emby-Server\programdata
Application directory: C:\Users\Darkassassin07\AppData\Roaming\Emby-Server\system
MediaBrowser.Common.Extensions.ResourceNotFoundException: MediaBrowser.Common.Extensions.ResourceNotFoundException: Exception of type 'MediaBrowser.Common.Extensions.ResourceNotFoundException' was thrown.
   at Emby.Server.Sync.Api.SyncService.Get(GetSyncJobItemFile request)
   at Emby.Server.Implementations.Services.ServiceExecGeneral.GetTaskResult(Task task)
   at Emby.Server.Implementations.Services.ServiceHandler.ProcessRequestAsync(HttpListenerHost appHost, IRequest httpReq, IResponse httpRes, ILogger logger, String operationName, CancellationToken cancellationToken)
   at Emby.Server.Implementations.HttpServer.HttpListenerHost.RequestHandler(IRequest httpReq, String urlString, String host, String localPath, CancellationToken cancellationToken)
Source: Emby.Server.Sync
TargetSite: Void MoveNext()

 

 

 

/edit:

 

 

A couple hours later I'm also noticing 'download unsuccessful' notifications from the android download manager that only pop up for a second or two then disappear from the notification tray. No sounds at all.

embyserver.txt

Edited by darkassassin07

Share this post


Link to post
Share on other sites
darkassassin07

Is anyone else having issues with download/sync?

 

Neither option seems to work for me. Everything I'm trying to download plays just fine both in and out of emby, but emby itself refuses to transfer it from the server to clients for offline use. It just sits at 0% with the clients download manager occasionally saying 'download failed' for a fraction of a second.

 

This behavior is the same when connected directly to the servers lan address, as well as remote access.

Share this post


Link to post
Share on other sites
darkassassin07

3 days later and no one has even bothered to look at the log.... "0 downloads"

 

I'm starting to think I'm going to have to create new accounts to get support. It seems like any time I try to get help with this software lately the threads get completely ignored. It's not like this forum is inactive.... I spend a fair amount of time here trying to help others the best I can while providing my own opinion/point of view.

 

 

I just don't understand why my requests for help go unanswered while 30+ other threads get created, answered, and closed in the same time.

 

What have I done to deserve the cold shoulder?

 

@@Luke

Edited by darkassassin07
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
revengineer

Syncing/downloading not working has been a long standing issue on several devices. I reported and provided many debugging logs about 6 months ago. Reports by many followed. The devs have decided to ignore further reports and nagging by us a while ago.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
daedalus

welcome to the world of emby

Share this post


Link to post
Share on other sites
daedalus

3 days later and no one has even bothered to look at the log.... "0 downloads"

 

I'm starting to think I'm going to have to create new accounts to get support. It seems like any time I try to get help with this software lately the threads get completely ignored. It's not like this forum is inactive.... I spend a fair amount of time here trying to help others the best I can while providing my own opinion/point of view.

 

 

I just don't understand why my requests for help go unanswered while 30+ other threads get created, answered, and closed in the same time.

 

What have I done to deserve the cold shoulder?

 

@@Luke

 

simply deal with it, that's how they decided to handle it

i'm in the same situation and only a small step away from gaining so much free time back and simply don't care anymore

Share this post


Link to post
Share on other sites
dotcom

Two requirements:

 

1. set storage to internal (emby doesn’t work with Ed cards currently)

2. Go into sync on the server and delete any downloads in progress or existing.

 

Then close the app and retry a download.

Share this post


Link to post
Share on other sites
darkassassin07

Thanks @@dotcom,

 

Download&sync is a feature I very rarely use. Last time I used it, I didn't have any issues. At the time it was set to external storage and thats just where I left it.

 

Switching to internal storage seems to have allowed it to function for now.

 

I appreciate the help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
revengineer

Two requirements:

 

1. set storage to internal (emby doesn’t work with Ed cards currently)

2. Go into sync on the server and delete any downloads in progress or existing.

 

Then close the app and retry a download.

The workaround is unacceptable. The internal storage of my device can barely hold one movie and only if I compress (transcode) them. A solution is needed, and I point out that all of this used to work until some genius screwed up the code.

Share this post


Link to post
Share on other sites
gu5gus

Honestly? The best workaround is to install Plex and use it for sync only. Emby has better streaming performance, and Plex has better....everything else. I've been using them both for years.

 

p.s. hey devs, do you want to kill your project? because this is how you kill your project.

 

The good news is that you can submit pull requests on their github account. No idea whether they consider them though. I assume so since their account has 118 contributors.

 

Oh..The code on github is v 3.5, like a year and a half old. Sad.

Edited by gu5gus

Share this post


Link to post
Share on other sites
revengineer

The biggest issue I have with this bug that the downloads used to work well through app version 2.9. It all got hosed with app version 3. For the longest time, the work around was to simply use the old app version and prevent it from updating by self signing the apk. However, app version 2 is not compatible with server version 4, so for the last 6+ months I had to travel without movies and that sucked.

 

Moral of the story is to pay attention during the betas so that no nutjob comes along and asks for changes the screw emby up for everyone else. 

Edited by revengineer
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
darkassassin07

As long as you dont need the content transcoded before transfer, I have just been using a filezilla ftp server to get media for offline use. Just another option if you really need it in the meantime.

Share this post


Link to post
Share on other sites
notla49285

Is anyone else having issues with download/sync?

 

Neither option seems to work for me. Everything I'm trying to download plays just fine both in and out of emby, but emby itself refuses to transfer it from the server to clients for offline use. It just sits at 0% with the clients download manager occasionally saying 'download failed' for a fraction of a second.

 

This behavior is the same when connected directly to the servers lan address, as well as remote access.

 

I don't have an answer to your problems but just to add - yes, I have also had the same problems as you. The downloads facility on the Android app (can't check iOS) are awful, mainly due to the information that the app gives. If it's waiting for a response from my server, or it's a slow download, or there's some kind of error - fine, but tell me about it. Sitting there saying "Ready to Transfer" is not at all helpful, like me sat at my work desk saying "Ready to start working" and then just not doing anything...

 

I can't criticise Emby devs too much because sometimes they are shit hot on support, but with this particular issue it's been going on for too long now. It's unusable for me and I have to tell any users that want it to just grin and bear it, and a couple of times I've actually taken their device home to my network and downloaded it there (after a while) then given it back, which is really dumb.

Share this post


Link to post
Share on other sites
computerprep

I've had download issues for a while, and suspected it was mostly because of my reverse proxy. So I finally got those errors ironed out and attempted some download troubleshooting.

 

Previously, downloading only worked within LAN for me. Now in testing in WAN and it's working. Yay.

 

The downside (maybe related to OP, same app/server versions) is that the downloads page shows "Transferring 0%" until the download finished, which can be a while on my 10Mbps upstream if lots of other things are happening simultaneously.

 

When I use a file browser to navigate to the default location for internal storage, the files are present, showing their full reserved side while they finish downloading. I can play then with VLC or whatever while they download. Playback just stops wherever the download progress is currently.

 

Android never shows me a Download Manager notification or progress bar. I think it does on LAN, but can't test that right now. I believe I get a notification on WAN download when it completed, but again, no progress bar. Will update later when it completes.

 

Screenshot showing 0% transferring

post-1756-0-20038800-1560261845_thumb.png

 

Screenshot showing detail screen of download.

post-1756-0-31481700-1560261892_thumb.png

 

Screenshot showing my file browser pointed to the download folder.

post-1756-0-11276100-1560261925_thumb.png

 

Screenshot showing playback working in external player, initiated by file browser.

post-1756-0-29930500-1560262028_thumb.png

Edited by computerprep

Share this post


Link to post
Share on other sites
computerprep

Its definitely downloading, and it looks like it's in spurts.

 

Screenshot of data activity.

post-1756-0-41486100-1560262826_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
daedalus

most people have problems downloading with android 9 pie and/or external memory

 

here on android 9 simply nothing loads and after a couple of hours i got the error message, that nothing was downloaded

internal memory, no reverse proxy, same over lan and internet

Edited by daedalus

Share this post


Link to post
Share on other sites
nathanghetto

Same issue for me on Android 9!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

We are working on this. Apologies for the delay.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dotcom

Thanks for the update Luke, looking forward to it!

Share this post


Link to post
Share on other sites
adampalmer

Running the latest stable emby 4.2.0.40 over HTTPS on Debian 9. None of my 3 android devices are able to download. Two are Samsung Tab A 2019 model and also a Google pixel 3 phone. All up to date android running up to date stock emby client from the play store.

'download unsuccessful' keeps popping up and disappearing in notifications. How can I fix this? Being able to download was why I purchased premium.

 

@@adampalmer

Share this post


Link to post
Share on other sites
adampalmer
2019-08-07 20:40:12.648 Info HttpServer: HTTP GET https://xxx/emby/Items/7698/Images/Primary?maxWidth=1100&quality=90. UserAgent: AndroidDownloadManager/9 (Linux; U; Android 9; Pixel 3 Build/PQ3A.190705.003)

2019-08-07 20:40:12.707 Error HttpServer: Error processing request

*** Error Report ***

Version: 4.2.0.40

Command line: /opt/emby-server/system/EmbyServer.dll -programdata /var/lib/emby -ffdetect /opt/emby-server/bin/ffdetect -ffmpeg /opt/emby-server/bin/ffmpeg -ffprobe /opt/emby-server/bin/ffprobe -restartexitcode 3 -updatepackage emby-server-deb_{version}_amd64.deb

Operating system: Unix 4.9.0.0

64-Bit OS: True

64-Bit Process: True

User Interactive: True

Runtime: file:///opt/emby-server/system/System.Private.CoreLib.dll

Processor count: 2

Program data path: /var/lib/emby

Application directory: /opt/emby-server/system

MediaBrowser.Common.Extensions.ResourceNotFoundException: MediaBrowser.Common.Extensions.ResourceNotFoundException: 7698 does not have an image of type Primary

   at MediaBrowser.Api.Images.ImageService.GetImage(ImageRequest request, Int64 itemId, BaseItem item, Boolean isHeadRequest)

   at Emby.Server.Implementations.Services.ServiceController.GetTaskResult(Task task)

   at Emby.Server.Implementations.Services.ServiceHandler.ProcessRequestAsync(HttpListenerHost appHost, IRequest httpReq, IResponse httpRes, RestPath restPath, String responseContentType, CancellationToken cancellationToken)

   at Emby.Server.Implementations.HttpServer.HttpListenerHost.RequestHandler(IRequest httpReq, ReadOnlyMemory`1 urlString, ReadOnlyMemory`1 host, ReadOnlyMemory`1 localPath, CancellationToken cancellationToken)

Source: MediaBrowser.Api

TargetSite: Void MoveNext()

Share this post


Link to post
Share on other sites
adampalmer

ETA on fixing downloads so we can download media? Kind of a big deal bug....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

We are working on this. Apologies for the delay.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...