Jump to content

Is multiple path substitutions working with OSX server?


Andycool
 Share

Recommended Posts

Andycool
 

Hello,

 

I'm not sure if i've missed something but I've been struggling with this and cannot get anywhere!

 

I have 2x NAS devices that store all my media - lets call them NAS1 and NAS2. I've installed MB Server on OSX, and all seems to be working ok on the server operation. I couldn't load the NASes into the library either with the 'network' search or with directly typing in the NAS network locations - so I mounted these smb shares to /mnt, and could then add those local mount points to the library locally from these loactions: ie for my TV Series: /mnt/NAS1/Video/Series and /mnt/NAS2/Video/Series.

 

Now this is where I found some really helpful information on this forum that I could use the path substitution so that the clients (I have loaded MB Theatre on a Win7 PC) would load the media file directly from the NAS rather than streaming or transcoding through the MB server (on OSX).

 

So I set up 2 path substitutions: ie:

 

/mnt/NAS1/Video \\NAS1\Video

/mnt/NAS2/Video \\NAS2\Video

 

So - this is where I am stuck. I can see all the media in the library on MB Theatre on the Windows 7 PC. However when looking in the Client logs to confirm the path substitutions is working rather than streaming/transcoding from the OSX MB Server I notice this:

 

When I have the path substitutions set to:

 

/mnt/NAS1/Video \\NAS1\Video

/mnt/NAS2/Video \\NAS2\Video

 

Anything from NAS1 is using path substitutions and coming direct from NAS1 correctly as I would expect - but any media on NAS2 is being streamed or transcoded from the OSX machine.

 

 

If I have it set in path substitutions in this order:

 

/mnt/NAS2/Video \\NAS2\Video

/mnt/NAS1/Video \\NAS1\Video

 

Anything from NAS2 is using path substitutions and coming direct from NAS2 - but any media on NAS1 is now being streamed or transcoded from the OSX machine.

 

How do I get both path substitutions working so the client can get the files directly from both the NASes - or is this function with multiple path substitutions on OSX for the MB server not working?

 

Many thanks in advance!

 

Link to comment
Share on other sites

Andycool

ok - thanks Luke. I was going mad trying to sort it thinking it should be working!

 

Cheers

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...