Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'path substitutions'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • Emby Premiere Purchase/Subscription Support
    • Feature Requests
    • Tutorials and Guides
  • Emby Server
    • General/Windows
    • Android Server
    • Asustor
    • FreeBSD
    • Linux
    • NetGear ReadyNAS
    • MacOS
    • QNAP
    • Synology
    • TerraMaster NAS
    • Thecus
    • Western Digital
    • DLNA
    • Live TV
  • Emby Apps
    • Amazon Alexa
    • Android Mobile
    • Android TV / Fire TV
    • Emby Theater
    • iOS
    • Apple TV
    • Kodi
    • Raspberry Pi
    • Roku
    • Samsung Smart TV
    • Sony PlayStation
    • LG Smart TV
    • Web App
    • Windows Media Center
    • Plugins
  • Language-specific support
    • Arabic
    • Dutch
    • French
    • German
    • Italian
    • Portuguese
    • Russian
    • Spanish
    • Swedish
  • Community Contributions
    • Ember for Emby
    • Fan Art & Videos
    • Tools and Utilities
    • Web App CSS
  • Other
    • Non-Emby General Discussion
    • Developer API
    • Hardware
    • Media Clubs
    • Legacy Support

Blogs

  • Emby Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 1 result

  1. Hello, I'm not sure if i've missed something but I've been struggling with this and cannot get anywhere! I have 2x NAS devices that store all my media - lets call them NAS1 and NAS2. I've installed MB Server on OSX, and all seems to be working ok on the server operation. I couldn't load the NASes into the library either with the 'network' search or with directly typing in the NAS network locations - so I mounted these smb shares to /mnt, and could then add those local mount points to the library locally from these loactions: ie for my TV Series: /mnt/NAS1/Video/Series and /mnt/NAS2/Video/Series. Now this is where I found some really helpful information on this forum that I could use the path substitution so that the clients (I have loaded MB Theatre on a Win7 PC) would load the media file directly from the NAS rather than streaming or transcoding through the MB server (on OSX). So I set up 2 path substitutions: ie: /mnt/NAS1/Video \\NAS1\Video /mnt/NAS2/Video \\NAS2\Video So - this is where I am stuck. I can see all the media in the library on MB Theatre on the Windows 7 PC. However when looking in the Client logs to confirm the path substitutions is working rather than streaming/transcoding from the OSX MB Server I notice this: When I have the path substitutions set to: /mnt/NAS1/Video \\NAS1\Video /mnt/NAS2/Video \\NAS2\Video Anything from NAS1 is using path substitutions and coming direct from NAS1 correctly as I would expect - but any media on NAS2 is being streamed or transcoded from the OSX machine. If I have it set in path substitutions in this order: /mnt/NAS2/Video \\NAS2\Video /mnt/NAS1/Video \\NAS1\Video Anything from NAS2 is using path substitutions and coming direct from NAS2 - but any media on NAS1 is now being streamed or transcoded from the OSX machine. How do I get both path substitutions working so the client can get the files directly from both the NASes - or is this function with multiple path substitutions on OSX for the MB server not working? Many thanks in advance!
×
×
  • Create New...