Jump to content


Photo

transparent subtitle

subtitle issue

  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#21 Juan Simón OFFLINE  

Juan Simón

    Advanced Member

  • Members
  • 34 posts
  • Local time: 10:34 PM
  • LocationDenmark

Posted 09 February 2020 - 06:03 AM

Same problem with "Ready or Not" movie. 

Attached is the channel for forced subtitles in Spanish so you can try it out and support them asap. 

Thanks.

Attached Files



#22 Juan Simón OFFLINE  

Juan Simón

    Advanced Member

  • Members
  • 34 posts
  • Local time: 10:34 PM
  • LocationDenmark

Posted 14 February 2020 - 11:38 AM

Another movie with same problem "Once Upon a Time ...in Hollywood".

Please, solve this asap. In this case the subtitles are almost invisible.



#23 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 51945 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted 14 February 2020 - 12:11 PM

Hi.  I'm afraid we cannot solve this quickly but text-based subs should probably be available for that item.



#24 Juan Simón OFFLINE  

Juan Simón

    Advanced Member

  • Members
  • 34 posts
  • Local time: 10:34 PM
  • LocationDenmark

Posted 18 February 2020 - 11:28 AM

You should remember that this is a paid and closed source application (only your developers can modify the source code) so I think this issue is urgent enough for you to get your hands on.



#25 h.buckle OFFLINE  

h.buckle

    Advanced Member

  • Members
  • 102 posts
  • Local time: 09:34 PM

Posted 18 February 2020 - 05:25 PM

FWIW I've found if you open the troublesome .sup file in BDSup2Sub and export to a new file then the new file displays fine.



#26 Juan Simón OFFLINE  

Juan Simón

    Advanced Member

  • Members
  • 34 posts
  • Local time: 10:34 PM
  • LocationDenmark

Posted 19 February 2020 - 05:15 AM

FWIW I've found if you open the troublesome .sup file in BDSup2Sub and export to a new file then the new file displays fine.

There are solutions but they all require certain technical knowledge that not everyone possesses. Nor would they need to if Emby developers took things seriously and did their job.



#27 FrostByte OFFLINE  

FrostByte

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 5057 posts
  • Local time: 04:34 PM
  • LocationThe UP

Posted 19 February 2020 - 11:10 AM

Another option is to download the srt versions right within the app itself while you await a solution.  Install the opensubtitles plugin on the server then you can do everything else within the app.  No technical knowledge required 


  • CBers likes this

#28 densma OFFLINE  

densma

    Advanced Member

  • Members
  • 103 posts
  • Local time: 09:34 PM

Posted 19 February 2020 - 11:12 AM

Still quite a lot of movies with these. I hope they can proritize this. it seem like player issue since all other players can do this except emby


  • FrostByte and Juan Simón like this

#29 CBers OFFLINE  

CBers

    Advanced Member

  • Moderators
  • 15919 posts
  • Local time: 09:34 PM
  • LocationEngland

Posted 19 February 2020 - 11:23 AM

Same problem with "Ready or Not" movie. 

Attached is the channel for forced subtitles in Spanish so you can try it out and support them asap. 

Thanks.

 

Another movie with same problem "Once Upon a Time ...in Hollywood".

Please, solve this asap. In this case the subtitles are almost invisible.

 

You should remember that this is a paid and closed source application (only your developers can modify the source code) so I think this issue is urgent enough for you to get your hands on.

 

There are solutions but they all require certain technical knowledge that not everyone possesses. Nor would they need to if Emby developers took things seriously and did their job.

 

If you are already ripping the movies from disc, then rip them minus the subtitles, or extract the subs to SRT files.



#30 Juan Simón OFFLINE  

Juan Simón

    Advanced Member

  • Members
  • 34 posts
  • Local time: 10:34 PM
  • LocationDenmark

Posted 20 February 2020 - 04:49 AM

If you are already ripping the movies from disc, then rip them minus the subtitles, or extract the subs to SRT files.

The solution is to solve it as soon as possible. It's a priority issue. Especially since the rest of your competitors have already been able to cope with it for a long time without any problem.



#31 CBers OFFLINE  

CBers

    Advanced Member

  • Moderators
  • 15919 posts
  • Local time: 09:34 PM
  • LocationEngland

Posted 20 February 2020 - 05:22 AM

The solution is to solve it as soon as possible. It's a priority issue. Especially since the rest of your competitors have already been able to cope with it for a long time without any problem.


So you're not willing to help yourself.
  • FrostByte and PenkethBoy like this

#32 densma OFFLINE  

densma

    Advanced Member

  • Members
  • 103 posts
  • Local time: 09:34 PM

Posted 10 May 2020 - 09:53 AM

This one is pretty bad. Worst I have seen. Make it useless
My 2 big wishes for emby is better support for psg subtitle and opus multichannel

Attached Files



#33 Deathsquirrel OFFLINE  

Deathsquirrel

    Advanced Member

  • Members
  • 2135 posts
  • Local time: 01:34 PM

Posted 10 May 2020 - 05:09 PM

Where are these items with multi-layer PGS subs coming from?  Just curious as I have none.

FYI, common in anime subs ripped from blu-ray.



#34 Deathsquirrel OFFLINE  

Deathsquirrel

    Advanced Member

  • Members
  • 2135 posts
  • Local time: 01:34 PM

Posted 10 May 2020 - 05:10 PM

Are you still running into this?

Yes, it's the reason I'm stuck using an external player on the android tv client.



#35 Mkilbride OFFLINE  

Mkilbride

    Advanced Member

  • Members
  • 119 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted 27 May 2020 - 07:55 AM

Wanna post my update in this thread.

 

I am watching Mob Psycho 100. It uses PGS subs. I just watched the first episode.

 

I probably lost about 20% of the subtitles. Basically whenever any other text appears on screen, it all disappears / blinks in and out rapidly. It plays fine in browser obviously, tablet, phone ect.  Like with SSA / ASS subs. Similar issues. But there's no way for me to burn PGS subs in as far as I can tell...

 

This happens in many other anime series I have with PGS subs. Downloading SRT subs for movies is fine and all, but for these series I find nothing when I search, and doing for 30+ series would be time consuming and frustrating.


Edited by Mkilbride, 27 May 2020 - 07:58 AM.


#36 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 51945 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted 27 May 2020 - 10:42 AM

Wanna post my update in this thread.

 

I am watching Mob Psycho 100. It uses PGS subs. I just watched the first episode.

 

I probably lost about 20% of the subtitles. Basically whenever any other text appears on screen, it all disappears / blinks in and out rapidly. It plays fine in browser obviously, tablet, phone ect.  Like with SSA / ASS subs. Similar issues. But there's no way for me to burn PGS subs in as far as I can tell...

 

This happens in many other anime series I have with PGS subs. Downloading SRT subs for movies is fine and all, but for these series I find nothing when I search, and doing for 30+ series would be time consuming and frustrating.

 

This doesn't sound like the same issue as in this thread (which is about dual layer subs).  Are you 100% positive these are PGS and not SSA/ASS?



#37 Mkilbride OFFLINE  

Mkilbride

    Advanced Member

  • Members
  • 119 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted 27 May 2020 - 10:55 AM

It says PGS subs, so yeah.

 

https://i.imgur.com/NLZ2m7Q.png

 

If there are two sets of subtitles on screen, one disappears or they both disappear. Only on The AndroidTV Version. Just like with SSA / ASS subs.



#38 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 51945 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted 27 May 2020 - 11:13 AM

It says PGS subs, so yeah.

 

https://i.imgur.com/NLZ2m7Q.png

 

If there are two sets of subtitles on screen, one disappears or they both disappear. Only on The AndroidTV Version. Just like with SSA / ASS subs.

 

Okay, I imagine that is a completely different thing from what this thread is about and will need to be addressed separately.



#39 FrostByte OFFLINE  

FrostByte

    Advanced Member

  • ForumMod
  • 5057 posts
  • Local time: 04:34 PM
  • LocationThe UP

Posted 27 May 2020 - 12:05 PM

Maybe add an option to burn in PGS subtitles like you have with ASS/SSA until a solution is found (by Exoplayer devs, or whomever).  I'm guessing since they are natively supported (sort of) by ATV the server doesn't burn then in like with other clients.  That way they may look normal

 

I prefer them not burned in though because I can always select the option to use an external player like VLC to display them without hammering my NAS for transcoding



#40 Mkilbride OFFLINE  

Mkilbride

    Advanced Member

  • Members
  • 119 posts
  • Local time: 04:34 PM

Posted Yesterday, 01:34 AM

Maybe add an option to burn in PGS subtitles like you have with ASS/SSA until a solution is found (by Exoplayer devs, or whomever). I'm guessing since they are natively supported (sort of) by ATV the server doesn't burn then in like with other clients. That way they may look normal

I prefer them not burned in though because I can always select the option to use an external player like VLC to display them without hammering my NAS for transcoding


I prefer them not be burned in as well, but if emby won't play them right, and using an external players little Annoying to go out of it and then back into it, but maybe I'll try VLC or something, I really don't like Kodi.

I'll try to take two or three videos, showcasing the issue in emby showcasing it how it's supposed to look, how vlc / plex does it. Not good at doing videos, but this is the easiest way to explain.

 

Here we go(Please ignore any backround noise):

PGS Subs in Emby on Android TV(NVIDIA Shield): https://photos.app.g...ju9BK1qGwocRyBA

PGS Subs in Plex  on Android TV(NVIDIA Shield):  https://photos.app.g...N5TThDKHyBeSS86

 

 

The PGS subs display perfectly fine in the browser, and on my phone & tablet(and Plex).  It's the same issue I have with SSA / ASS subs unless I burn them in.(Plex burns SSA / ASS in as well though, so I don't mind about that) I thought it was related to transparent subtitles, but it appears not according to you.

 

Both Plex and Emby use Exoplayer, yes? So I'm wondering what's different here. Both are direct played with the same subs.


Edited by Mkilbride, Yesterday, 07:27 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users