Jump to content


Photo

M4A Audio Files - Missing Metadata

m4a music metadata

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 slyfox OFFLINE  

slyfox

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 06:32 PM

Posted 20 December 2018 - 09:44 PM

I am running Version 3.6.0.79 beta on Qnap.

 

After loading my music into Emby, no alum art or metadata is shown. All of the files have been tagged with MusicBrainz Picard and are in m4a format.

 

Here is a sample file:

 

https://www.mediafir...Nights.m4a/file

 

Why do I not see any metadata or album art?



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 121834 posts
  • Local time: 07:32 PM

Posted 20 December 2018 - 09:54 PM

Hi, what metadata is missing?



#3 slyfox OFFLINE  

slyfox

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 06:32 PM

Posted 20 December 2018 - 10:02 PM

I don't think there is any metadata at all.

 

In the library settings, I unchecked all of the checkmarks to download metadata assuming that Emby will read embedded metadata.

 

5c1c49af6d89f_ScreenShot20181220at90151P


Edited by slyfox, 20 December 2018 - 10:07 PM.


#4 slyfox OFFLINE  

slyfox

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 06:32 PM

Posted 20 December 2018 - 10:24 PM

I enabled the option to download metadata from MusicBrainz and album metadata appeared. Does this mean that Emby reads from MusicBrainz database or embedded metadata.

 

Here is another sample file that has metadata album art but Emby does not see it.

 

https://www.mediafir...овищ_1.mp3/file



#5 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 13492 posts
  • Local time: 04:32 PM
  • LocationWashington State

Posted 20 December 2018 - 11:07 PM

@Luke

 

Are embedded PNG images suppose to be read?  I changed the image in mp3 above to a jpg and it displayed properly



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 121834 posts
  • Local time: 07:32 PM

Posted 21 December 2018 - 03:09 PM

I am running Version 3.6.0.79 beta on Qnap.

 

After loading my music into Emby, no alum art or metadata is shown. All of the files have been tagged with MusicBrainz Picard and are in m4a format.

 

Here is a sample file:

 

https://www.mediafir...Nights.m4a/file

 

Why do I not see any metadata or album art?

 

Can you zip this file up and attach it to the forum? This site does not look trustworthy to me. They are requiring that I allow notifications in order to download the file.

 

Or @Happy2Play if you already have it. Thanks.



#7 slyfox OFFLINE  

slyfox

    Member

  • Members
  • 18 posts
  • Local time: 06:32 PM

Posted 21 December 2018 - 09:38 PM

I apologize. I did further investigation and there were problems with my files. They were not properly tagged. No complaints about Emby.

 

Thank you.



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 121834 posts
  • Local time: 07:32 PM

Posted 21 December 2018 - 11:56 PM

Thanks for the feedback!

 

I was actually hoping to get a copy of that file so that i can test the embedded png though, thanks.



#9 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 13492 posts
  • Local time: 04:32 PM
  • LocationWashington State

Posted 22 December 2018 - 03:13 AM

Thanks for the feedback!

 

I was actually hoping to get a copy of that file so that i can test the embedded png though, thanks.

 

Retested file in post 4 in a portable beta and this time the server didn't have a issue with the embedded png, so not sure what happened the first time.

 

5c1de3f7a33ed_mp3.jpg

 

3.6.0.80


Edited by Happy2Play, 22 December 2018 - 03:14 AM.


#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 121834 posts
  • Local time: 07:32 PM

Posted 22 December 2018 - 10:28 PM

Great, thanks for doing that !







Also tagged with one or more of these keywords: m4a, music, metadata

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users