Jump to content
hussainrayes

emby crashes on Apple TV

Recommended Posts

hussainrayes

Hello dears

 

 

first of all I just want to thank you for this great app that is just amazing !

 

 

secondly,

 

I have this problem were emby app on apple tv will crash after playing the video for few seconds, or a mint.

 

it crashes and takes me back to Apple tv home menu.

 

I suspected the files first but when I play the same video on chrome "same PC that has the server" it just works flawlessly.

 

please advice me on what to do or how to troubleshoot to know what is the problem !

 

thank you !

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
hussainrayes

Hello EBR thanks for you reply

 

attached zip file are the server logs

 

I'm using windows 10 pro,

AppleTV

 

both connected on the same lan via cables,

 

the problem is when I'm watching any episode of "Peaky blinders" it play normally for half a minute, a minute, some times it goes to a complete chapter than suddenly without any error message Emby app crashes and AppleTV home screen appears.

 

but if I'm watching same episodes on the same PC that has the server, on chrome's emby, they just work fine like there is no problem.

 

please let me know if you need any more information

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

Hi.  What is the version of the Apple TV app you are using (shown in the user menu)?

 

(did you forget to attach the log?)

Share this post


Link to post
Share on other sites
hussainrayes

yes sorry I forgot to attach the logs

 

app version is 1.2.14

 

server version is 3.5.2.0

logs.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

Okay, it looks like it is direct playing the file and the player is just crashing for some reason.

 

Can you try lowering the app bitrate setting to a low value that forces the item to transcode and see if it still happens?

Share this post


Link to post
Share on other sites
hussainrayes

I lowered it to 30 and will see what happen

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

I lowered it to 30 and will see what happen

 

30Mb?  That is not a very low value.  I imagine the item will still direct play.

 

Try something like 1Mb.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hussainrayes

now I watched the rest of the 5th episode and everything was fine.

 

 

at the beginning of the 6th episode some "Oops" msgs started to come for less than a second and continue playing

 

few seconds later app crashes again and end up in Apple TV home screen

embyserver-63672976010.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

Try turning off the option to automatically play the next episode.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hussainrayes

30Mb?  That is not a very low value.  I imagine the item will still direct play.

 

Try something like 1Mb.

 

Maximum call size exceeded something like that even when 1Mb/s Bitrate is sit

 

after few seconds app crashed again

 

situation is: after app crashes I close emby server compress the logs send them here start emby server again and open the Apple TV app

 

start watching the episode again from the beginning and it starts acting all crazy

embyserver-63672976559.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
hussainrayes

Try turning off the option to automatically play the next episode.

 

 

already did now but I always start the episode from the beginning, still app crashes

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

already did now but I always start the episode from the beginning, still app crashes

 

I'm talking about the option that automatically queues up all the subsequent episodes in the season. Is that what you turned off?

Share this post


Link to post
Share on other sites
hussainrayes

I'm talking about the option that automatically queues up all the subsequent episodes in the season. Is that what you turned off?

 

5ba34bedd2c3a_next.png

 

this is what I disabled yesterday

 

allow me to ask .. what does lowering the bitrate do and can I sit it back to max bit rate again ?

 

I forgot to add that the files are on a hard disk that are connected to the LAN and it is mapped on my PC "the server" as a network drive .. does that matter and can cause the problem? or it doesn't matter ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

Hi.  Those were the settings for the web app.  Each app has its own setting for that.  Look in the playback settings on the Apple TV app.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hussainrayes

Hi.  Those were the settings for the web app.  Each app has its own setting for that.  Look in the playback settings on the Apple TV app.

ok I've done that now, and it was acting the same, so I've disabled the subtitle also, and it started normal,

 

 

is there any chance that it was acting like this because of the subtitle?

 

and what does lowering the bitrate do my friend ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Lowering the bitrate will just force it to play in a different way and that may produce a different result.

 

Yes it's possible the subtitles were the reason.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hussainrayes

Lowering the bitrate will just force it to play in a different way and that may produce a different result.

 

Yes it's possible the subtitles were the reason.

 

thanks for the reply dear ..

 

after looking in the folders I found that I have 2 srt files for each episode.. both are the same but one is downloaded by emby the other was downloaded by me when I add them to the hard drive. but both indeed has different names

 

Peaky.Blinders.S02E01.HDTV.x264-TLA.mp4

Peaky.Blinders.S02E01.HDTV.x264-TLA.ara.srt

Peaky.Blinders.S02E01.HDTV.x264-TLA.srt

 

does deleting one solve the problem ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
hussainrayes

ok I've deleted one version and kept the other, but emby on apple tv was till behaving the same way

 

 

so I opened the subtitle file and the first line goes like this

 

1
00:00:00,000 --> 00:00:00,020
<font color="#fafc3e"> " <b>سابقًا</b> "

 

does emby for Apple tv not support text formatting in the subtitle ?

 

because when I disabled the subtitle, it was running smoothly

Edited by hussainrayes

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hmm, good question. It might not.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ebr

Unfortunately, no.  Due to extremely limited support by the Apple platform, we have to render these manually with plain html.  We try to strip out formatting but some versions of it or special characters could cause issues like this.

 

As Luke mentioned, we are working on another player with a little better support.

Share this post


Link to post
Share on other sites
corey

ok I've deleted one version and kept the other, but emby on apple tv was till behaving the same way

 

 

so I opened the subtitle file and the first line goes like this

 

1

00:00:00,000 --> 00:00:00,020

<font color="#fafc3e"> " <b>سابقًا</b> "

 

does emby for Apple tv not support text formatting in the subtitle ?

 

because when I disabled the subtitle, it was running smoothly

 

No the native Apple TV player does not support these types of subtitles. We are however, are working on a new player that vastly improves subtitle support.

 

Stay tuned!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...