Jump to content


Photo

How do I change subtitle position in chromecast?

chromecast subtitle

  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 uzbek OFFLINE  

uzbek

    Member

  • Members
  • 28 posts

Posted 09 October 2016 - 05:47 PM

Hello,

 

Anyone know how I could change the subtitle position in chromecast? Its fine in the web client, but in chromecast its too high for my taste.

 

57fabacc68435_IMG_20161010_004529.jpg



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 01:00 AM

Posted 09 October 2016 - 07:32 PM

Hi, we don't have configuration for this but I'll lower them a little. Thanks.

#3 uzbek OFFLINE  

uzbek

    Member

  • Members
  • 28 posts

Posted 09 October 2016 - 08:50 PM

Hi, we don't have configuration for this but I'll lower them a little. Thanks.

 

Is there a file where I can manually poke them down?



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 01:00 AM

Posted 09 October 2016 - 08:53 PM

No because the chromecast app is cloud hosted, like all chromecast apps. So to add a setting means we have to put the setting in the casting UI, then have it pass the value to the hosted receiver. It's much easier to see if a minor adjustment will be enough so that we can avoid all of that.



#5 uzbek OFFLINE  

uzbek

    Member

  • Members
  • 28 posts

Posted 13 October 2016 - 11:17 AM

Hi, we don't have configuration for this but I'll lower them a little. Thanks.

Its still higher than any other platform. I would like lower it by like 1 total text row...



#6 uzbek OFFLINE  

uzbek

    Member

  • Members
  • 28 posts

Posted 13 October 2016 - 11:19 AM

especially when its just 1 line of text, it takes the place of the top line, so it seems super high



#7 uzbek OFFLINE  

uzbek

    Member

  • Members
  • 28 posts

Posted 13 October 2016 - 11:22 AM

57ffa692bde87_IMG_20161013_182018.jpg



#8 andthe OFFLINE  

andthe

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 12 November 2016 - 05:15 PM

Hi
Any progress in subtitle position?
Last update or so also made the font size really huge making it look really stupid since it's cover the picture

Are the settings even tested before deployed?

The subtitle support is surely keeping me at Plex and bothers me that it's being played with way to often with out end users being able to control this

#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 01:00 AM

Posted 12 November 2016 - 06:39 PM

I've reduced them slightly. We will add settings in a future update. Thanks.



#10 andthe OFFLINE  

andthe

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 13 November 2016 - 04:31 AM

I've reduced them slightly. We will add settings in a future update. Thanks.

Thanks - will give it a try. 

Any ETA on add settings to future update? Or is it just future =) 

Also, why am I not possible to change streaming bitrate while streaming ? or will it adjust auto?



#11 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 01:00 AM

Posted 13 November 2016 - 01:19 PM

We have an automatic setting which is enabled by default. You can also change the bitrate before playback within the settings from the app you're casting from. To do that, click the user icon in the top right, then Playback settings.



#12 andthe OFFLINE  

andthe

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 08:00 AM

Posted 22 November 2016 - 03:14 PM

We have an automatic setting which is enabled by default. You can also change the bitrate before playback within the settings from the app you're casting from. To do that, click the user icon in the top right, then Playback settings.

Ok.

 

Is it possible to lower the position like 1 or 0.5 row? when subtitles are two rows its takes up to much space , also maybe lower the size 1pt also then I should be perfect =)



#13 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 01:00 AM

Posted 22 November 2016 - 03:25 PM

The position has been reverted to system default size, so i'm afraid lowering it could cause other users to report that they're cut off the screen. I think you will just have to wait until we have settings for this, which we plan to add soon.



#14 Tolerant OFFLINE  

Tolerant

    Advanced Member

  • Members
  • 368 posts
  • Local time: 01:00 AM

Posted 15 August 2017 - 11:47 AM

I've reduced them slightly. We will add settings in a future update. Thanks.

 

Any update on adding a position setting because subtitles are getting cut off with web playback in Chrome using the Windows Server on Win 10-64x



#15 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 01:00 AM

Posted 15 August 2017 - 12:33 PM

Cut off how? can you show a screenshot? thanks.



#16 Edu Ottoni OFFLINE  

Edu Ottoni

    Newbie

  • Members
  • 1 posts
  • Local time: 05:00 AM

Posted 09 February 2019 - 10:24 PM

Still no settings for subtitles' position? Or is it only for Premium...?



#17 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 01:00 AM

Posted 10 February 2019 - 12:53 AM

We have not added this yet, thanks.



#18 Carlos15670 OFFLINE  

Carlos15670

    Newbie

  • Members
  • 1 posts
  • Local time: 07:00 AM

Posted 05 July 2019 - 05:29 PM

Hey Admin what happens to the subtitles position
It changes position from middle/bottom to middle/top of the television
Can you change the update back to it was because it's not fun to watch a serie or movie like that

Edited by Carlos15670, 05 July 2019 - 05:35 PM.


#19 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142356 posts
  • Local time: 01:00 AM

Posted 05 July 2019 - 05:38 PM

Can you give an example? Nothing changed. Sounds like your subtitles have positions embedded.

#20 Happy2Play OFFLINE  

Happy2Play

    Trial and Error

  • Moderators
  • 16576 posts
  • Local time: 10:00 PM
  • LocationWashington State

Posted 05 July 2019 - 05:42 PM

Hey Admin what happens to the subtitles position
It changes position from middle/bottom to middle/top of the television
Can you change the update back to it was because it's not fun to watch a serie or movie like that

 

What client does this happen on?







Also tagged with one or more of these keywords: chromecast, subtitle

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users