Jump to content

Emby Theater Has No Audio On Xbox 1


Brian-Naja
 Share

Recommended Posts

After updating the Emby Theater App on the Xbox One I have zero audio (Live TV, all of my Library's or the Trailers plugin). I have re-downloaded and uninstalled Emby from the Xbox store and tried several restarts but get the same results.

I can confirm that everything works on Firefox, Windows 10 Theater App, and the iPhone Emby App.

 

Log

Link to comment
Share on other sites

Hi Luke, here is an example of a video that works on Firefox, iPhone App and Windows Theater App but doesn't have audio on the Xbox App.

 

Video
Codec H264
AVC Yes
Profile Main
Level 40
Resolution1920x804
Aspect ratio 2.40:1
Anamorphic No
Interlaced No
Framerate 23.97602
Bitrate 3785 kbps
Bit depth 8 bit
Pixel format yuv420p
Ref frames 4
NAL 4
 
Audio
Language eng
Codec AAC
Profile LC
Layout stereo
Channels 2 ch
Sample rate 48000 Hz
Default Yes
Title Stereo
 
Subtitle
Language eng
Codec PGSSUB
Default Yes
Forced No
External No
Title Eng Default
Container mkv
Path Z:\Movies\Captain America Civil War (2016)\Captain America Civil War (2016) - 1080p.mkv
Edited by Brian-Naja
Link to comment
Share on other sites

Ok I tried several without subtitles on the Xbox and no audio but, they worked on the web (Firefox).

 

Example 1

AudioLanguage eng
Codec AAC
Codec tag mp4a
Profile LC
Layout stereo
Channels 2 ch
Bitrate 126 kbps
Sample rate 48000 Hz
DefaultYes
TitleEng AAC stereo Default
VideoCodec H264
Codec tag avc1
AVC Yes
Profile High
Level 40
Resolution 1920x1080
Aspect ratio16:9
Anamorphic No
Interlaced No
Framerate30
Bitrate 9844 kbps
Bit depth 8 bit
Pixel format yuv420p
Ref frames 2
NAL 4
Container m4v
 
Example 2
VideoCodec MPEG2VIDEO
Profile Main
Level 4
Resolution 1920x1080
Aspect ratio16:9
Anamorphic No
Interlaced Yes
Framerate 29.97003
Bitrate 13814 kbps
Pixel format yuv420p
Ref frames 1
AudioLanguage eng
Codec AC3
Codec tag AC-3
Layou t5.1
Channels 6 ch
Bitrate 384 kbps
Sample rate 48000 Hz
Default No
Title Eng Dolby Digital 5.1
AudioLanguage spa
Codec AC3
Codec tag AC-3
Layout stereo
Channel s2 ch
Bitrate 192 kbps
Sample rate 48000 Hz
Default No
Title Spa Dolby Digital stereo
Container ts
Link to comment
Share on other sites

Same results.

 

Audio
Language eng
Codec AAC
Codec tag mp4a
Profile LC
Layout stereo
Channels 2 ch
Bitrate 126 kbps
Sample rate 48000 Hz
DefaultYes
TitleEng AAC stereo Default
 
Video
Codec H264
Codec tag avc1
AVC Yes
Profile High
Level 40
Resolution 1920x1080
Aspect ratio16:9
Anamorphic No
Interlaced No
Framerate30
Bitrate 9844 kbps
Bit depth 8 bit
Pixel format yuv420p
Ref frames 2
NAL 4
Container m4v
Link to comment
Share on other sites

Have you checked your volume or receiver settings? this is pretty basic stuff and I can't reproduce the problem in my testing. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Yes I have, the youtube app works and so does the the hdhomerun app.

I even restarted the xbox, uninstalled and re downloaded the emby app.

 

I'm going to try it again and get back to you.

Link to comment
Share on other sites

Solved!

What I did was restore my Xbox One to factory settings log back in and re-download everything.

I'm not sure what was going but Emby is working great now.

 

Thanks for helping Luke.

Edited by Brian-Naja
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...