Jump to content


Photo

Web Client and Subtitles

web client subtitles

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 ulrick65 OFFLINE  

ulrick65

    Advanced Member

  • Members
  • 132 posts
  • Local time: 10:28 AM

Posted 12 January 2014 - 06:57 PM

I am using Chrome Version 32.0.1700.72 m

 

The subtitles display all the time.  If I click the subtitles button, it brings up the list of sub titles available (there is only one) and it has a red check beside it.  How do I turn subtitle off?  I have tried selecting it (thinking it would toggle off of course), but that does nothing.

 

Anyone see the same thing or is something with my setup?

 

Thanks.

 

 

 



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153210 posts
  • Local time: 11:28 AM

Posted 12 January 2014 - 07:05 PM

i need to add a no subtitles option to that menu but in the meantime it is going off of your user profile settings



#3 ulrick65 OFFLINE  

ulrick65

    Advanced Member

  • Members
  • 132 posts
  • Local time: 10:28 AM

Posted 12 January 2014 - 07:56 PM

I set my profile to "Display Forced Subtitles Only" and it shut them off...but then if I click on the menu and select the subtitles, the video goes black and never comes back (hangs).

 

Solves the issue for now as I don't need the subtitles, but I figured I would let you know about the freezing issue.

 

Thanks.



#4 bloodtaker OFFLINE  

bloodtaker

    Advanced Member

  • Members
  • 225 posts
  • Local time: 09:28 AM
  • LocationTexas

Posted 12 January 2014 - 08:00 PM

for mine it freezes for a moment or 2 and then comes back 

im using google chrome as well 

 

which makes me wonder if it is a setting inside of chrome that is causing your hang issue



#5 Tikuf OFFLINE  

Tikuf

    Obsolete User

  • Members
  • 3626 posts
  • Local time: 02:28 AM

Posted 12 January 2014 - 09:10 PM

This is really obscure but..

 

What stream number do the subtitles appear at when you look at the media info for the file?



#6 ulrick65 OFFLINE  

ulrick65

    Advanced Member

  • Members
  • 132 posts
  • Local time: 10:28 AM

Posted 12 January 2014 - 10:54 PM

The first text stream....there is only one on the videos I tried.



#7 Tikuf OFFLINE  

Tikuf

    Obsolete User

  • Members
  • 3626 posts
  • Local time: 02:28 AM

Posted 12 January 2014 - 10:59 PM

No i mean what stream number is the text stream

 

eg 

0 video

1 audio

2 text

 

 

or 

0 text

1 video

3 Audio

 

If you use media info you can see the stream numbers (next to the ID)



#8 ulrick65 OFFLINE  

ulrick65

    Advanced Member

  • Members
  • 132 posts
  • Local time: 10:28 AM

Posted 13 January 2014 - 10:52 PM

I'm not sure where to see that, here's mediainfo screenshot.

 

 52d4a6486e58e_MediaInfo.jpg



#9 Tikuf OFFLINE  

Tikuf

    Obsolete User

  • Members
  • 3626 posts
  • Local time: 02:28 AM

Posted 13 January 2014 - 11:03 PM

If you switch the view down the bottom right to text you will see something like below the green rectangle are the values I am after for each stream in the file.

 

52d4a901277a1_mi.jpg



#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153210 posts
  • Local time: 11:28 AM

Posted 13 January 2014 - 11:07 PM

we've put in some fixes for the next server release. it might not be worth chasing after something that's alrready been fixe.d



#11 Tikuf OFFLINE  

Tikuf

    Obsolete User

  • Members
  • 3626 posts
  • Local time: 02:28 AM

Posted 13 January 2014 - 11:10 PM

If I click the subtitles button, it brings up the list of sub titles available (there is only one) and it has a red check beside it

 

Ya this bit interests me. I can repo it if the subs are listed as the first track eg 0:0 just trying to see if this is in fact the cause.

 

Edit: well actually i haven't tested it since we made those changes but still interested.


Edited by Tikuf, 13 January 2014 - 11:15 PM.


#12 ulrick65 OFFLINE  

ulrick65

    Advanced Member

  • Members
  • 132 posts
  • Local time: 10:28 AM

Posted 14 January 2014 - 11:26 PM

It is ID 3...

 

52d5fff557863_MediaInfo.jpg



#13 Tikuf OFFLINE  

Tikuf

    Obsolete User

  • Members
  • 3626 posts
  • Local time: 02:28 AM

Posted 14 January 2014 - 11:28 PM

Ok cool rules out what i was looking at. As luke prev mentioned there are sub fixes in coming server release if you can hold off and test with that and we can go from there.



#14 ulrick65 OFFLINE  

ulrick65

    Advanced Member

  • Members
  • 132 posts
  • Local time: 10:28 AM

Posted 14 January 2014 - 11:29 PM

Sounds good...



#15 kreeturez OFFLINE  

kreeturez

    Advanced Member

  • Members
  • 61 posts
  • Local time: 05:28 PM

Posted 16 January 2014 - 09:37 AM

i need to add a no subtitles option to that menu but in the meantime it is going off of your user profile settings


Alternatively just toggle it (ie if click ticked sub entry, then untick it).

Subs in general work amazingly in the web client, very nice indeed.

#16 Ghostm OFFLINE  

Ghostm

    Advanced Member

  • Members
  • 674 posts
  • Local time: 09:28 AM

Posted 28 February 2014 - 09:15 PM

Would the server ever be able to detect forced subtitles? Or would that be very difficult to accomplish.

LAV can detect forced streams. I generally rip my movies and such as 1:1 mkv's, so they have subtitles, just not a forced stream downloaded from a website. 

I tried game of thrones to test, and theirs alot of forced subtitles in those episodes, but the web client did not detect them. It wasnt hard to turn them on, but then i get the full stream. LAV can detect the forced flag, I believe xbmc added this recently as well and they use ffmpeg, so Im not sure if its possible though at the server level. 



#17 Ghostm OFFLINE  

Ghostm

    Advanced Member

  • Members
  • 674 posts
  • Local time: 09:28 AM

Posted 28 February 2014 - 10:31 PM

I should also specify im refering to forced pgs subtitles embedded in a subtitle stream like most blurays.







Also tagged with one or more of these keywords: web client, subtitles

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users