Jump to content

All Old Collections Missing EWMC After EMBY/EMBY WMC Update


shadetree
 Share

Go to solution Solved by ebr,

Recommended Posts

Recently both EMBY (stable) and EMBY for WMC (beta) updated to the latest versions removing the paths to my collections in WMC.  I updated EMBY to the latest beta but the issue persists.  

 

I do not have the "Auto Box Set" plugin or ever used the Web Browser to build or add to collections.  I have all my Movie collections physically compiled to local HDDs most locked to protect them from any changes.

 

The collections are still visible under the Web Browser tab, just not in WMC.  I think all the settings are still correct in both EMBY and EWMC as it has always been solid, but with the updates perhaps something has changed.

 

I recently started building a "Blade Runner Collection", and will use it as an example with the photos and logs attached.

 

Additionally;

If I have to use the Box Set Plugin or Web Browser to build all the collections again to be able to view from Emby for WMC, do i delete the parent folder leaving all the child movie folders on the drives firstly?

 

Will all the custom made images created be deleted in the process?

 

Thanks for your help,

 

 

 

 

 

   

post-841-0-76178600-1452524005_thumb.png

post-841-0-32431200-1452524031_thumb.png

post-841-0-71479100-1452524046_thumb.png

post-841-0-38976600-1452524060_thumb.png

post-841-0-58436500-1452524076_thumb.png

post-841-0-85011200-1452524086_thumb.png

MBClassic-1112016062f60b079e24ac498f096a599bee547.log

server-63588084020.txt

Configurator-10120166829cc1163e34322bac22325718f3ea9.log

Link to comment
Share on other sites

The way you have those setup, they aren't collections to Emby - just folders.

 

You may have to turn on Legacy Browsing in EMC to have sub-folders show up like that.

Link to comment
Share on other sites

Didn't  mention that I was using Legacy Browsing before the last update changes lost the collection parent folders in EMC, the sub-folders are all displayed now.  

 

I changed to the new view in EMC hoping to regain the parent collection folder view, but all are still missing.

 

Thanks 

Link to comment
Share on other sites

post-841-0-17391800-1452533893_thumb.pngDon't know your terminology but before the updates, as expected the parent folder of each collection "Blade Runner Collection" this example, was under Movies in EMC. Selecting it opened the view of all of it's 5 child movie folders.

 

The example I'm using;

HDD H:MP4\

                    Blade Runner Collection\

                                                           Blade Runner (1982) International Cut

                                                           Blade Runner (1982) The Workprint

                                                           Blade Runner (1982) Theatrical Release

                                                           Blade Runner (1992) Director's Cut

                                                           Blade Runner (2007) Final Cut

Edited by shadetree
Link to comment
Share on other sites

OK, That version restored all my collections  :D

 

Haven't tested for other changes (if any were made) till later.

 

Question, what system version channel should I keep EMC set at?

 

Thank You Very Much ebr, for your help and passion! 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...