Jump to content


Photo

Emby not workin on DLNA device

freenas dnla video formats

  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#41 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 113293 posts
  • Local time: 01:49 AM

Posted 30 December 2018 - 09:16 PM

You need to install Emby Server. The instructions are in the quick start guide I've provided to you already. Thanks.



#42 DenysR OFFLINE  

DenysR

    Newbie

  • Members
  • 9 posts

Posted 30 December 2018 - 09:20 PM

Can u send the link once again
Im learning
Regards

#43 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 113293 posts
  • Local time: 01:49 AM

Posted 30 December 2018 - 09:29 PM

https://github.com/M...iki/Quick-start



#44 JAAlperin OFFLINE  

JAAlperin

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 06:49 AM

Posted 03 January 2019 - 05:41 PM

I installed the 3.5 emby server plugin for FreeNAS.  My Oppo BDP-93 sees it and browses it just fine.

 

It appears that the problem I previously described is related to 3.6.



#45 DenysR OFFLINE  

DenysR

    Newbie

  • Members
  • 9 posts

Posted 03 January 2019 - 08:25 PM

Can anybody invite to their server
By email

#46 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 113293 posts
  • Local time: 01:49 AM

Posted 03 January 2019 - 11:06 PM

I installed the 3.5 emby server plugin for FreeNAS.  My Oppo BDP-93 sees it and browses it just fine.

 

It appears that the problem I previously described is related to 3.6.

 

That's interesting, thanks for the info.



#47 JAAlperin OFFLINE  

JAAlperin

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 06:49 AM

Posted 05 January 2019 - 12:13 PM

But, still no love.  3.5.3.0 works OK for Oppo BDP-93 and WD TV Live.  However the Emby app on Roku crashes.  Log shows:

 

2019-01-05 10:49:02.804 Error App: Error in ffprobe
    *** Error Report ***
    Version: 3.5.3.0
    Command line: /usr/local/opt/emby-server/system/EmbyServer.exe -os freebsd -ffmpeg /usr/local/opt/emby-server/bin/ffmpeg -ffprobe /usr/local/opt/emby-server/bin/ffprobe -programdata /var/db/emby-server -updatepackage emby-server-freebsd_{version}_amd64.txz
    Operating system: Unix 11.2.0.0
    64-Bit OS: True
    64-Bit Process: True
    User Interactive: False
    Mono: 5.10.1.57 (5.10.1.57 Thu Dec 20 09:44:11 UTC 2018)
    Processor count: 8
    Program data path: /var/db/emby-server
    Application directory: /usr/local/opt/emby-server/system
    System.Exception: ffprobe failed for file:"/tv/Active/Corner Gas/Season 4/Corner Gas s04e14.mkv" - streams and format are both null.

 

I assume this was due to the known ffmpeg problems with 3.5.0.3.  I tried to upgrade ffmpeg per gbarone123, but 11.1 is not supported and I keep getting errors in the make build process.

 

So, Looks like I'll have to run two Emby servers - one for me (and my Oppo) and one for my remote Roku friends and family.  Not the end of the world, but inelegant.  Probably have to remove all metadata and non-media files from libraries, and tell servers to keep that stuff separate.

 

Any chance 3.6 will support Oppo BD-93 in near future (before I make changes)?  I there another server version I could try?


Edited by JAAlperin, 05 January 2019 - 12:15 PM.


#48 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 113293 posts
  • Local time: 01:49 AM

Posted 07 January 2019 - 02:59 PM

We are still looking into it. I  just have not been able to reproduce this yet on my test devices. Thanks.



#49 JAAlperin OFFLINE  

JAAlperin

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 06:49 AM

Posted 11 January 2019 - 12:29 AM

Had been running 3.5.3, but it suddenly stopped communicating with Oppo BDP-93.  Restarted Emby, no go.  Restarted Oppo, no go.  Multiple times, no go.

 

Back to using the old FreeNAS 11 plugin for Emby 3.3.1.0.



#50 JAAlperin OFFLINE  

JAAlperin

    Member

  • Members
  • 23 posts
  • Local time: 06:49 AM

Posted 14 January 2019 - 12:12 PM

Continuing search for an Emby server to run on FreeNAS that will work with Oppo BDP-93 locally and Roku remotely.

 

Installed 4.0.0.1.  Installed Emby backup plugin 1.3.3.  Restored last night's backup (by 1.2.3 plugin on 3.3.1 server).  All libraries show twice on Home screen and in metadata manager.  Can't fix.

 

DLNA server is not seen at all by Oppo even with Client Discovery and Blast Alive both set to 10 seconds.



#51 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 113293 posts
  • Local time: 01:49 AM

Posted 14 January 2019 - 01:25 PM

Thanks for the info.







Also tagged with one or more of these keywords: freenas, dnla, video formats

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users