Jump to content


Photo

Poor Performance due to scanning media set to be ignored

performance dontfetchmeta lag scan

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Andrew@Brisbane OFFLINE  

Andrew@Brisbane

    Newbie

  • Members
  • 1 posts
  • Local time: 10:21 PM

Posted 19 November 2013 - 08:15 AM

Just upgraded from MB2 about four days ago.

 

My wife complained to me that video was randomly becoming laggy and stuttering for short periods. I noticed it myself and had a look. Looks to me like whenever the library scan kicks in the performance drops way down. I noticed that everytime a scan occurs it starts hitting the internet for metadata, but MBS appears to ignore the [dontfetchmeta] tag and everytime a scan occurs it requests metadata for the same stuff it failed to find last time it ran. Runs for about 5-10 minutes and then performance picks back up.

 

I disabled getting metadata from the internet and this solved the problem, but makes me sad. :-(

 

Currently running MBC and MBS on same machine.

Server:Version 3.0.5070.20258

MB-Classic 3.0.90.0 B11-3.1

 
 


#2 rickster53 OFFLINE  

rickster53

    Advanced Member

  • Members
  • 182 posts
  • Local time: 06:21 PM

Posted 20 November 2013 - 04:08 PM

Have you tried scheduling the library scan to run off hours?

#3 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142778 posts
  • Local time: 05:21 PM

Posted 20 November 2013 - 08:59 PM

Example?





Also tagged with one or more of these keywords: performance, dontfetchmeta, lag, scan

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users