Jump to content


Photo

Emby for Kodi


  • This topic is locked This topic is locked
376 replies to this topic

#41 xnappo OFFLINE  

xnappo

    Advanced Member

  • Developers
  • 4755 posts
  • Local time: 12:38 PM
  • LocationAustin, TX

Posted 08 June 2015 - 07:09 PM

I just installed emby, removed all my video sources from XBMC and cleaned the library. I don't appear to have lost a thing so that's just dandy. Hadn't had much time to play around with it yet, but I noticed one thing that's sort of odd. Now, none of my movies or shows have an information option in the context menu. Is there a known issue that would cause this, or do I need to change a setting or something?

Hmm- what skin are you using?  I just checked in Aeon Nox 4 and it is there.



#42 eskay993 OFFLINE  

eskay993

    Member

  • Members
  • 16 posts
  • Local time: 05:38 PM

Posted 09 June 2015 - 05:16 AM

Love this addons! Great concept and I've been looking forward to the stable release. Amazing work guys!

 

One thing though - On my Fire TV, everything is working great except I get the "Compressing Database" message popping up constantly (every 10-15 secs). Sometimes it appears for a few seconds, sometimes it just flashes but enough to be distracting and slow down my skin and force the loading icon to appear. Sometimes it also says "Preparing something or other,,,, forgot :)". This happens even when idle.

 

Sometimes my poster all start flashing as well and I see the database is being updated (Update Database button changes to "Stop Update". This goes on and off for a few seconds at a time in a row. I suspecting this is all related.

 

I have show progress disabled in addon settings. Is this expected behaviour or is something odd happening? 


Edited by eskay993, 09 June 2015 - 05:19 AM.


#43 VladTepz OFFLINE  

VladTepz

    Advanced Member

  • Members
  • 75 posts
  • Local time: 01:38 PM

Posted 09 June 2015 - 05:51 AM

Love this addons! Great concept and I've been looking forward to the stable release. Amazing work guys!

 

One thing though - On my Fire TV, everything is working great except I get the "Compressing Database" message popping up constantly (every 10-15 secs). Sometimes it appears for a few seconds, sometimes it just flashes but enough to be distracting and slow down my skin and force the loading icon to appear. Sometimes it also says "Preparing something or other,,,, forgot :)". This happens even when idle.

 

Sometimes my poster all start flashing as well and I see the database is being updated (Update Database button changes to "Stop Update". This goes on and off for a few seconds at a time in a row. I suspecting this is all related.

 

I have show progress disabled in addon settings. Is this expected behaviour or is something odd happening? 

 

I believe these are actually Kodi messages, so in Kodi, enabling "Hide progress of library updates" in Settings>Video>Library &  Settings>Music>Library should hide them.

 

Just wanted to add, you may need to change your Settings Level to see those options depending on you Kodi version.

 

-Vlad


Edited by VladTepz, 09 June 2015 - 05:53 AM.

  • Angelblue05 likes this

#44 eskay993 OFFLINE  

eskay993

    Member

  • Members
  • 16 posts
  • Local time: 05:38 PM

Posted 09 June 2015 - 06:28 AM

I believe these are actually Kodi messages, so in Kodi, enabling "Hide progress of library updates" in Settings>Video>Library &  Settings>Music>Library should hide them.

 

Just wanted to add, you may need to change your Settings Level to see those options depending on you Kodi version.

 

-Vlad

 

Ahh that did the trick! Thanks for the tip :) Working perfectly now.

 

One other quick question. When I start a video, it says Opening Stream. Does that mean it's streaming it does it always say that even for direct play? I have smb details setup in the addon setting and path substitution set up on the server side (/storage/ substituted to smb://SERVERNAME/storage/).

 

Thanks!



#45 Angelblue05 OFFLINE  

Angelblue05

    Advanced Member

  • Developers
  • 12738 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 09 June 2015 - 06:36 AM

No, that's just what Kodi shows when loading content. The server will tell you what it's doing by mouse over the Kodi device in the dashboard (active devices).



#46 VladTepz OFFLINE  

VladTepz

    Advanced Member

  • Members
  • 75 posts
  • Local time: 01:38 PM

Posted 09 June 2015 - 06:41 AM

Ahh that did the trick! Thanks for the tip :) Working perfectly now.

 

One other quick question. When I start a video, it says Opening Stream. Does that mean it's streaming it does it always say that even for direct play? I have smb details setup in the addon setting and path substitution set up on the server side (/storage/ substituted to smb://SERVERNAME/storage/).

 

Thanks!

 

Glad to be of help  :)

 

Pretty sure that "Opening Stream" is just Kodi/Emby addon connecting to the Emby server & is normal since by default, Emby uses plugin:\\ instead of the direct path.

Using Direct paths in the Emby Addon might remove the "Opening Stream", but you will loose some cool, Emby features.( Cinema Mode & Parent Control>access schedule, etc..)

 

-Vlad


Edited by VladTepz, 09 June 2015 - 06:42 AM.

  • Angelblue05 likes this

#47 dkplayaclub OFFLINE  

dkplayaclub

    Newbie

  • Members
  • 2 posts
  • Local time: 06:38 PM

Posted 09 June 2015 - 08:39 AM

As far as the information option missing, I was able to clear the library and do a fresh install and sync and now I can see it. :)
I do have another question though. I was under the impression that when using Emby that changes made to the library in Emby would show up immediately in Kodi. Am I understanding this incorrectly? I added a movie to my library and it didn't show up.



#48 Angelblue05 OFFLINE  

Angelblue05

    Advanced Member

  • Developers
  • 12738 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 09 June 2015 - 09:37 AM

It should show up immediately. However if things are still running in the background (like artwork being updated etc) it might take a little longer to show up.

It is normal for fresh install but once things are fully synced and artwork is cached, everything else will fall into place and run quickly.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by Angelblue05, 09 June 2015 - 09:39 AM.


#49 DruTheFu OFFLINE  

DruTheFu

    Member

  • Members
  • 24 posts
  • Local time: 09:38 AM

Posted 09 June 2015 - 11:04 AM

With Emby and its option to download artwork, would this option in essence remove the dependency on the Kodi 'Artwork Downloader' add-on and it can be uninstalled?  Where does Emby download the artwork to? Alongside the media file on the source, or to the device's storage that Kodi is on?  I ask because I run Kodi on Amazon Fire TVs, and have a very limited amount of native storage.

 

Thanks



#50 eskay993 OFFLINE  

eskay993

    Member

  • Members
  • 16 posts
  • Local time: 05:38 PM

Posted 09 June 2015 - 12:14 PM

No, that's just what Kodi shows when loading content. The server will tell you what it's doing by mouse over the Kodi device in the dashboard (active devices).

 

 

Glad to be of help  :)

 

Pretty sure that "Opening Stream" is just Kodi/Emby addon connecting to the Emby server & is normal since by default, Emby uses plugin:\\ instead of the direct path.

Using Direct paths in the Emby Addon might remove the "Opening Stream", but you will loose some cool, Emby features.( Cinema Mode & Parent Control>access schedule, etc..)

 

-Vlad

 

That's what thought, but just wanted to be sure :) Thank you both.


  • Angelblue05 likes this

#51 StealthDefender OFFLINE  

StealthDefender

    Advanced Member

  • Members
  • 193 posts
  • Local time: 06:38 PM

Posted 09 June 2015 - 06:09 PM

Tried all from the beginning. Fresh install of openelec latest stable Version.
On Start i get a error from emby addon. No Initial sync.
After a delete database and resync Action the addon initalizes the First sync. This took 12 hours ( music includet).
Movies, TV Shows are imported correctly but No music.
Now every time a restart my machine a sync Start but ends with an emby error!
Greetz Stealth

#52 Angelblue05 OFFLINE  

Angelblue05

    Advanced Member

  • Developers
  • 12738 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 09 June 2015 - 06:15 PM

@StealthDefender

 

What's the size of your library?

can you please post your log capturing that initial error?

 

Thanks


Edited by Angelblue05, 09 June 2015 - 06:16 PM.


#53 StealthDefender OFFLINE  

StealthDefender

    Advanced Member

  • Members
  • 193 posts
  • Local time: 06:38 PM

Posted 09 June 2015 - 06:18 PM

Library is about 800 movies, 100 TV Shows and a very huge music database.
Will Do a log Post tomorrow, can you tell me which one you need primary?
Thx and good night ;-)

#54 Angelblue05 OFFLINE  

Angelblue05

    Advanced Member

  • Developers
  • 12738 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 09 June 2015 - 06:32 PM

The Kodi log that shows the errors you were talking about. :)

 

On Start i get a error from emby addon. No Initial sync.
Now every time a restart my machine a sync Start but ends with an emby error!



#55 StealthDefender OFFLINE  

StealthDefender

    Advanced Member

  • Members
  • 193 posts
  • Local time: 06:38 PM

Posted 09 June 2015 - 06:34 PM

I mean which log level i must choose in emby addon ;)

#56 Angelblue05 OFFLINE  

Angelblue05

    Advanced Member

  • Developers
  • 12738 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 09 June 2015 - 06:37 PM

Oh! Info level is good enough :)


Edited by Angelblue05, 09 June 2015 - 06:37 PM.


#57 RavRob OFFLINE  

RavRob

    Member

  • Members
  • 16 posts
  • Local time: 02:38 PM

Posted 09 June 2015 - 07:30 PM

I can't make this work.  I have installed the server and the addon on my laptop running Windows 8.1and I installed the addon on an Andoid tablet and on my PC running Windows 7.  They all tells me the server is detected and running but I can not for the life of me get my library to sync. 

 

I see no sign of my library on the emby.media website once I sign into my account and no sign of my library on my two client devices.  Furthermore, I lost all my media on my server device and had to set content all over again.  The path was still set however.

 

What am I missing here?  Either something I didn't or something I should have done and didn't do.

 

Help



#58 xnappo OFFLINE  

xnappo

    Advanced Member

  • Developers
  • 4755 posts
  • Local time: 12:38 PM
  • LocationAustin, TX

Posted 09 June 2015 - 07:39 PM

It sounds like you haven't configured the server or something.

 

Have you done all this:

https://github.com/M...i/Library Setup


  • Angelblue05 likes this

#59 techywarrior OFFLINE  

techywarrior

    Advanced Member

  • Members
  • 2408 posts
  • Local time: 09:38 AM

Posted 09 June 2015 - 09:12 PM

I decided to give Emby for Kodi a try and see how the new plugin works. Even though you have Github tutorial I'd recommend that you add a new thread in the Tutorials/Guide section in the forums here because it may be easier for people to find then looking in the forum for a link to Github. Even if the thread here is just a link to the Github tutorial. At least people looking for a guide and go to the tutorial and guides section will see it listed. At the moment there are tutorials for most of the other apps but not this one.



#60 StealthDefender OFFLINE  

StealthDefender

    Advanced Member

  • Members
  • 193 posts
  • Local time: 06:38 PM

Posted 10 June 2015 - 02:33 AM

So i hope this helps.

In mening of a bug with the NUC drivers or something i decidet to shut down my machine every day with the remote.

I am also start kodi with my logitech harmoony (means a full restart of system).

Now every time the mahine starts emby do a full sync of database. Sometimes kodi crashes and the sync starts new!

When i erite this message the sync starts about 3 times and is now going about 1 hour and perform the music sync(processing music songs 1349 of18143) after that no music is in the music section.

Have i add the music source by myself (this was on the previous machine)?

DonĀ“t know whats going wrong with this, .....

THX for help and i hope this helps

Greetz Stealth

Attached File  kodi.log   6.24MB   3 downloads






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users