Jump to content
Sign in to follow this  
mdean1120

Dead after latest update

Recommended Posts

mdean1120

Can anyone help me get past this problem?   Mono crashes immediately when started.

 

libMagickWand-6.Q8.so
System.DllNotFoundException
 
 
root@nfs:/var/lib/mediabrowser/logs# apt-get install -qy --force-yes libmono-cil-dev mediainfo wget libsqlite3-dev libc6-dev imagemagick-6.q8 libmagickwand-6.q8-2 libmagickcore-6.q8-2
Reading package lists...
Building dependency tree...
Reading state information...
imagemagick-6.q8 is already the newest version.
libmagickcore-6.q8-2 is already the newest version.
libmagickwand-6.q8-2 is already the newest version.
libmono-cil-dev is already the newest version.
libc6-dev is already the newest version.
mediainfo is already the newest version.
mediainfo set to manually installed.
 
 
Thanks,
Michael

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
xelar

I have the same issue here, running Debian Wheezy with testing sources as suggested in the download infos.

Mono: 3.10.0 (tarball Wed Nov  5 12:50:04 UTC 2014)
        Application Path: /home/appuser/MediaBrowser_beta/MediaBrowser.Server.Mono.exe
        libMagickWand-6.Q8.so
        System.DllNotFoundException
          at (wrapper managed-to-native) ImageMagickSharp.PixelWandInterop:ClearPixelWand (intptr)
          at ImageMagickSharp.PixelWand.Dispose (Boolean disposing) [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at ImageMagickSharp.PixelWand.Dispose () [0x00000] in <filename unknown>:0 
          at ImageMagickSharp.PixelWand.Finalize () [0x00000] in <filename unknown>:0 
Info, App, HttpClientManager.GetTempFileResponse url: https://github.com/MediaBrowser/MediaBrowser.Resources/raw/master/ffmpeg/linu
x/ffmpeg-2.5.3-64bit-static.7z
UnhandledException
libMagickWand-6.Q8.so
System.DllNotFoundException
  at (wrapper managed-to-native) ImageMagickSharp.PixelWandInterop:ClearPixelWand (intptr)
  at ImageMagickSharp.PixelWand.Dispose (Boolean disposing) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at ImageMagickSharp.PixelWand.Dispose () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at ImageMagickSharp.PixelWand.Finalize () [0x00000] in <filename unknown>:0

Share this post


Link to post
Share on other sites
attaboydave

I wound up editing imageMagickSharp.dll.config to point to the ".2" variant because I couldn't find any other library installed:

<configuration>                                                                 
  <dllmap dll="CORE_RL_Wand_.dll" target="libMagickWand-6.Q8.so.2" os="linux"/>
  <dllmap dll="CORE_RL_Wand_.dll" target="./MediaInfo/osx/libmediainfo.dylib" os="osx"/>
</configuration>

I haven't noticed any ill effects from this, but am still testing...  Hoping the next beta continues to improve so I can think about disabling Plex.

Edited by attaboydave

Share this post


Link to post
Share on other sites
hurricanehrndz

I wound up editing imageMagickSharp.dll.config to point to the ".2" variant because I couldn't find any other library installed:

<configuration>                                                                 
  <dllmap dll="CORE_RL_Wand_.dll" target="libMagickWand-6.Q8.so.2" os="linux"/>
  <dllmap dll="CORE_RL_Wand_.dll" target="./MediaInfo/osx/libmediainfo.dylib" os="osx"/>
</configuration>

I haven't noticed any ill effects from this, but am still testing...  Hoping the next beta continues to improve so I can think about disabling Plex.

Yes that should be the default dllmap, the package should have done that by default. I will check the latest packages and ensure this gets resolved. On Ubuntu this is not an issue or it wasn't in the initial release.

 

This is what the dll map should look like for the deb files and it is how they look on the ppa, I just doubled checked. I'm not sure where the OMV files come from and if this is something specific to OMV then so be it. 

<configuration>
  <dllmap dll="CORE_RL_Wand_.dll" target="libMagickWand-6.Q8.so.2" os="linux"/>
<dllmap dll="CORE_RL_magick_.dll" target="libMagickCore-6.Q8.so.2" os="linux"/>
  <dllmap dll="CORE_RL_Wand_.dll" target="libMagickWand-6.so" os="freebsd,openbsd,netbsd"/>
  <dllmap dll="CORE_RL_Wand_.dll" target="./MediaInfo/osx/libmediainfo.dylib" os="osx"/>
</configuration>

Edited by hurricanehernandez
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
xelar

Thanks! I changed the config file and it works :)

 

I'm using the github releases archive though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...