Jump to content

Arch Linux


Luke

Recommended Posts

  • 1 month later...

Got the following error in my Arch Linux journalctl emby-server.service:

Mar 06 22:18:33 alarm systemd[1]: emby-server.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
Mar 06 22:18:33 alarm emby-server[12936]: [ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.MissingMethodException: Method 'Array.Empty' not found.
Mar 06 22:18:33 alarm emby-server[12936]: System.MissingMethodException: Method 'Array.Empty' not found.
Mar 06 22:18:33 alarm emby-server[12936]: Unhandled Exception:

Running latest version, emby-server 3.2.4-1.

 

Any solution?

 

Edit: known problem, mono version is too low. Please delete comment. Thanks
 

Edited by leme
Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

I just got this error when upgrading to the current version

 

"Emby is not compatible with the 10-bit versionof libx264. Please stick to the 8-bit version if you plan on using emby's transcoding features."

 

Do i need to do anything to fix this?

transcoding seems to still be working

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
psilocybe

Updating Mono to 5.0 seems to make Emby Server crash. Rolling back to latest 4.x works.

    System.AggregateException: One or more errors occurred. ---> System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
      at Emby.Common.Implementations.BaseApplicationHost`1[TApplicationPathsType].GetTypes (System.Reflection.Assembly assembly) [0x0003d] in <9006177be51047bcacc3c0bd8243ee88>:0 
      at System.Linq.Enumerable+SelectManySingleSelectorIterator`2[TSource,TResult].MoveNext () [0x00051] in <a16ef142877c4302b96a103db87ba16b>:0 
      at System.Linq.Enumerable+WhereEnumerableIterator`1[TSource].ToArray () [0x00033] in <a16ef142877c4302b96a103db87ba16b>:0 
      at System.Linq.Enumerable.ToArray[TSource] (System.Collections.Generic.IEnumerable`1[T] source) [0x0001f] in <a16ef142877c4302b96a103db87ba16b>:0 
      at Emby.Common.Implementations.BaseApplicationHost`1[TApplicationPathsType].DiscoverTypes () [0x00097] in <9006177be51047bcacc3c0bd8243ee88>:0 
      at Emby.Common.Implementations.BaseApplicationHost`1+<Init>d__104[TApplicationPathsType].MoveNext () [0x0010c] in <9006177be51047bcacc3c0bd8243ee88>:0 
Link to post
Share on other sites

@@psilocybe, right now 4.8.1 is our recommended version. thanks.

Thanks, I'm currently holding back Mono to prevent automatically updating to 5.0 (as that one is in the 5.0 Arch repo's now). I'm wondering if the "update mono build configurations" in the latest beta's are to get Emby running under Mono 5.0?

 

And does somebody in the Emby team maintain Emby in the Arch repo's? I'm asking because version 3.2.15.0 was uploaded only a day after it's release but it has been a week since version 3.2.16.0 now and it's still not in the Arch repo's (despite the out of date flag).

 

As I recently switched to Arch/Manjaro I'm wondering how long it generally takes for Emby to be updated in their repo's.

Link to post
Share on other sites
Luke

It is generally just a few days, but i will check with the maintainer. And no, the changes were not related to 5.0.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
alucryd

@@jant90 I'm usually pretty quick to update emby for Arch Linux, but I was abroad for a few days with no access to a computer, which is why it took a bit longer. As for Manjaro, I have no idea how quickly they get their repos synced with ours.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

@@jant90 I'm usually pretty quick to update emby for Arch Linux, but I was abroad for a few days with no access to a computer, which is why it took a bit longer. As for Manjaro, I have no idea how quickly they get their repos synced with ours.

Alright, great. And thanks for updating again. As for Manjaro, they lag pretty far behind in their stable repo for some applications. So for Emby I just use the unstable repo (which is basically a clone of the Arch repo). This way I can keep Emby conveniently up-to-date on Manjaro.

Link to post
Share on other sites
leoplanet

I am trying to install Emby on my ARM version of Arch linux installed on my Pogoplug v2. 

 

I am able to install and run plex on it.

 

When i install Emby mono is installed as a dependency but does not install properly. I get the following error.

 

Any help is appreciated.

 

Native stacktrace:

 

 

Debug info from gdb:

 

mono_gdb_render_native_backtraces not supported on this platform, unable to find gdb or lldb

 

=================================================================

Got a SIGILL while executing native code. This usually indicates

a fatal error in the mono runtime or one of the native libraries 

used by your application.

=================================================================

 

/tmp/alpm_YiLztr/.INSTALL: line 5: 26970 Aborted                 (core dumped) cert-sync /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt

 

error: command failed to execute correctly

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

3.2.20.0 didn't build on Arch at the time it came out, and I haven't had the time to look into it since then. It builds fine now though, so I just pushed it to [community].

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Just upgraded to 3.2.28.0 and noticed that in the web UI, none of the cover art images for the libraries are showing up. Looked in the server log and there are numerous MissingMethodException errors as shown below. Haven't had this issue in 3.2.27 or any other previous version.

 

*** Error Report ***
Version: 3.2.28.0
Command line: /usr/lib/emby-server/MediaBrowser.Server.Mono.exe -programdata /var/lib/emby -ffmpeg /usr/bin/ffmpeg -ffprobe /usr/bin/ffprobe
Operating system: Unix 4.12.8.2
64-Bit OS: True
64-Bit Process: True
Mono: 5.0.0 (Stable 5.0.0.100/9667aa6 Wed Jul 19 07:38:25 CDT 2017)
Processor count: 8
Program data path: /var/lib/emby
Application directory: /usr/lib/emby-server
System.MissingMethodException: Method 'MediaBrowser.Controller.Entities.Video.get_DisplayMediaType' not found.
 at CoverArt.Enhancers.CoverArtFolderEnhancer.SupportsInternal (MediaBrowser.Controller.Entities.IHasMetadata item, MediaBrowser.Model.Entities.ImageType imageType) [0x00000] in <b93356f1c0214396a069a010cd9efddb>:0 
 at CoverArt.Enhancers.CoverArtBaseEnhancer.Supports (MediaBrowser.Controller.Entities.IHasMetadata item, MediaBrowser.Model.Entities.ImageType imageType) [0x0000e] in <b93356f1c0214396a069a010cd9efddb>:0 
 at MediaBrowser.Api.Images.ImageService+<>c__DisplayClass23_0.<GetImage>b__0 (MediaBrowser.Controller.Providers.IImageEnhancer i) [0x00012] in <d1d63300294140da83a17b13c585230b>:0 
System.MissingMethodException
 at CoverArt.Enhancers.CoverArtFolderEnhancer.SupportsInternal (MediaBrowser.Controller.Entities.IHasMetadata item, MediaBrowser.Model.Entities.ImageType imageType) [0x00000] in <b93356f1c0214396a069a010cd9efddb>:0 
 at CoverArt.Enhancers.CoverArtBaseEnhancer.Supports (MediaBrowser.Controller.Entities.IHasMetadata item, MediaBrowser.Model.Entities.ImageType imageType) [0x0000e] in <b93356f1c0214396a069a010cd9efddb>:0 
 at MediaBrowser.Api.Images.ImageService+<>c__DisplayClass23_0.<GetImage>b__0 (MediaBrowser.Controller.Providers.IImageEnhancer i) [0x00012] in <d1d63300294140da83a17b13c585230b>:0 
 
Link to post
Share on other sites

@@dbt816 check that you're running the latest version of the cover art plugin. It probably just hadn't updated yet following the server update. Thanks.

Link to post
Share on other sites

@@dbt816 check that you're running the latest version of the cover art plugin. It probably just hadn't updated yet following the server update. Thanks.

 

4.0.43.0 is installed and seems to be the latest version

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...