Jump to content

Player ignore font and corupts czech letters in ASS subtitles


Bofden00
 Share

Recommended Posts

Bofden00

Hello,

I have some issues lately with ASS subtitles. The player seems to ignore default font for lines, font change inside line is being shown correctly while trancoding to TV (not on webplayer). Also some czech letters are displayed incorectly (see attached screens). I'm using Emby server for Windows v4.6.3.0. I attach screen from MPlayer, where everything is shown correctly and screens from WebPlayer (on Firefox x64 v89.0.2) and from Sony Android TV with transcoding turned on (with transcoding off it looks same as on web-based player). I also include ASS subtitle file, so you could te st it. Note that SRT subtitles are handled correctly.

I beleive subtitles works fine with trancoding sometime about 3 weeks ago and I didn't change anything on server since; I only had to buy and unlock the TV App. Please let me know, if it's some setting I didn't find or if you need any additional info.

emby-web.png.8d4d5e01395624b77f56dae8010c58d5.png.8dddcbd4a311b8d179906179a3faabd7.png

mplayer.png.210134acab35fcfa19601ad1026dcc97.png.81462cbcc64574af84116ebafeaff94a.png

emby-tv.jpg.b9a2adbcff36134bb1bc94f577914f67.thumb.jpg.8aaa52fc1d07af8032e3149a48311a1b.jpg

TEST.ass

Edited by Bofden00
Link to comment
Share on other sites

Hello Bofden00,

** This is an auto reply **

Please wait for someone from staff support or our members to reply to you.

It's recommended to provide more info, as it explain in this thread:

Thank you.

Emby Team

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Bofden00 said:

from Sony Android TV with transcoding turned on (with transcoding off it looks same as on web-based player).

Hi.  Are you saying it is okay if not transcoding on the Android TV?  Sorry, I'm not sure which image is which...

Link to comment
Share on other sites

Bofden00

Hi, sorry for the images, I should wrote a note in the pictures. First image is from WebPlayer, second is from MPlayer application and the last is from TV; on TV transcoding is ON, when it's OFF, the result is same as on Web Player. First line of subtitle is set by Style, the second line is set by ASS script:

{\fnArial\fs68}

Note, that both Style and Script have set the same font and size, but only Script is shown correctly on TV with trancoding.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Bofden00
On 6/27/2021 at 3:15 PM, ebr said:

Hi.  Are you saying it is okay if not transcoding on the Android TV?  Sorry, I'm not sure which image is which...

Hi,

I manage to find, where might be the problem - the font Noto Sans (NotoSansFallback.ttf) have corupted national characters and it seem to be used and embeded in Emby.Server.MediaEncoding.dll. Version 4.5.4.0 was using DroidSansFallback.ttf as fallback, which definetly works fine with national chars.

Since the Noto Sans it's embeded in that DLL and server is dependent on that DLL version, I cannot test if that change make it work again. It would be at least nice to have an option in settings which font should encoder use as fallback, instead hardcoded it.

 

NotoSans.png

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...