Jump to content

Forced Subtitles not working


Recommended Posts

DarkStar1977

Hi noticed that forced subtitles does not work, in fact no subtitle work on the Apple TV Client.

Can u please check ?

Thanks

Link to post
Share on other sites
ebr

Hi.  Can you please provide details from an example?

 

Link to post
Share on other sites
DarkStar1977

For Sure.

This is an screenshot taken from the Web Emby Player running on Opera on a Mac OS computer:

1394212959_Capturadepantalla2021-05-06alas14_38_26.thumb.png.204bf14a8f77b12af331fc177ad736ff.png

The file is a Matroska file with Forced Spanish Subtitles that are shown perfectly on the Web player.

On the Apple TV, no matter the selection of subtitles selected (by default in this file Spanish Forced), those are not shown on screen.

Even if manually English subtitles are selected those are not displaying.

Does this helps ?

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
Luke

What player option is enabled in the apple tv app settings?

Link to post
Share on other sites
DarkStar1977
Posted (edited)

@Luke Not sure, if this is what you're asking for:

IMG_8563.thumb.jpg.2275af4e782c56772265015dfb7a3604.jpg

Had to enable MPV, otherwise black areas in the MKVs x264 and x265 always appeared pixelated.

 

BTW I've noticed that even audios and subtitles are recognized on the audio/subs configuration:

IMG_8560.thumb.jpg.78140294e07e8ee70252e505ccd2c24a.jpg

IMG_8561.thumb.jpg.7a9473a5d77fe4d58cbb947982e7cbc5.jpg

Then in the player the language for audio  is identified always as "Unknown":

IMG_8562.thumb.jpg.9e6f873b5c1cc7a0cdbc93bf477cc2e6.jpg

Hope this helps.

Edited by DarkStar1977
Link to post
Share on other sites
DarkStar1977

In fact I noticed that the subtitles problem only happens when there are "Forced Subtitles".

If there are forced subtitles no subtitles are shown, not forced and not manually selected other subtitle track.

If the file has no forced subtitles, then manually selecting subtitles (full subtitles) works.

Link to post
Share on other sites
DarkStar1977

Additionally to this, will be happy to help on missing translations to spanish and catalan if u tell me how to help :)

Link to post
Share on other sites
vdatanet
10 minutes ago, DarkStar1977 said:

Additionally to this, will be happy to help on missing translations to spanish and catalan if u tell me how to help :)

Catalan language is missing for tvOS app.

@ebr @coreyCan you create language Catalan (ca) at OneSky for tvOS app? I also want to help.

Thanks!

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Luke
16 hours ago, vdatanet said:

Catalan language is missing for tvOS app.

@ebr @coreyCan you create language Catalan (ca) at OneSky for tvOS app? I also want to help.

Thanks!

Yes we can, but start with the All Apps project in Onesky because the apple tv app uses that. Aside from that, it has only a small list of additional strings that are specific to the apple tv app.

Link to post
Share on other sites
vdatanet
15 hours ago, Luke said:

Yes we can, but start with the All Apps project in Onesky because the apple tv app uses that. Aside from that, it has only a small list of additional strings that are specific to the apple tv app.

Yes, I know. I've translated some strings in the All Apps project, It is only necessary to create the Catalan language in the tvOS project to be able to translate the specific Apple TV strings.

Thanks!

Link to post
Share on other sites
DarkStar1977

That is so cool but what about the issue with the subtitles ? ;)

Link to post
Share on other sites
Luke
On 5/17/2021 at 7:18 AM, DarkStar1977 said:

@Luke Not sure, if this is what you're asking for:

IMG_8563.thumb.jpg.2275af4e782c56772265015dfb7a3604.jpg

Had to enable MPV, otherwise black areas in the MKVs x264 and x265 always appeared pixelated.

 

BTW I've noticed that even audios and subtitles are recognized on the audio/subs configuration:

IMG_8560.thumb.jpg.78140294e07e8ee70252e505ccd2c24a.jpg

IMG_8561.thumb.jpg.7a9473a5d77fe4d58cbb947982e7cbc5.jpg

Then in the player the language for audio  is identified always as "Unknown":

IMG_8562.thumb.jpg.9e6f873b5c1cc7a0cdbc93bf477cc2e6.jpg

Hope this helps.

Are you sure that mpv is actually enabled?

Link to post
Share on other sites
vdatanet
Posted (edited)
9 minutes ago, Luke said:

Are you sure that mpv is actually enabled?

Those screens are from native player. Native player only show audio track list and subtitles list while direct playing (supported codecs using MP4 container)

@DarkStar1977 Remember to restart the app after enabling MPV player

Edited by vdatanet
Link to post
Share on other sites
DarkStar1977

I've closed the application and restarted, this screenshot is after restarting the app.

Even more. I've restarted the AppleTV device too and the problem persists.

Link to post
Share on other sites
Luke
Just now, DarkStar1977 said:

I've closed the application and restarted, this screenshot is after restarting the app.

Even more. I've restarted the AppleTV device too and the problem persists.

What player is selected now?

Link to post
Share on other sites
vdatanet
Posted (edited)
4 minutes ago, DarkStar1977 said:

MPV

In your screenshoots MPV player is disabled:

703606156_Capturadepantalla2021-05-19181229.jpg.fe8d097180c913a57f36fcee9be50da1.jpg

2004984617_Capturadepantalla2021-05-19181311.thumb.jpg.3e524fb944ec8f4bd0beacc49566ba21.jpg

Edited by vdatanet
Link to post
Share on other sites
ebr
3 minutes ago, vdatanet said:

In your screenshoots MPV player is disabled

Yes, that's what I saw as well.  @DarkStar1977 can you re-confirm this?

Link to post
Share on other sites
DarkStar1977

Ok, you're right, let me retest because I've changed this value because black zones where always pixelated with the other option.

Link to post
Share on other sites
DarkStar1977

You are right, MPV was disabled, but for a good Reason, MPV Quality is not acceptable:

WITHOUT MPV

WITHOUT_MPV.thumb.jpg.d007169579b92b92e00e44cfbda6806f.jpg

 

WITH MPV

WITHMPV.thumb.jpg.2760978e66f494291c90febce0b35eb6.jpg

Link to post
Share on other sites
vdatanet
Posted (edited)
4 minutes ago, DarkStar1977 said:

You are right, MPV was disabled, but for a good Reason, MPV Quality is not acceptable:

WITHOUT MPV

WITHOUT_MPV.thumb.jpg.d007169579b92b92e00e44cfbda6806f.jpg

 

WITH MPV

WITHMPV.thumb.jpg.2760978e66f494291c90febce0b35eb6.jpg

Well, that's another issue. Forced subtitles are working?

Regarding playback problems. Can you provide more info? (Container, Codec, direct playing o streaming...)

Edited by vdatanet
Link to post
Share on other sites
DarkStar1977

Yes forced subtitles are working but with this version of the player is like having nothing because is like viewing an Screener movie.

This is native Mac 5K Retina Screen

103411271_Capturadepantalla2021-05-19alas18_49_41.thumb.png.3406f6533e6a1e2e0ec28c1521adadb7.png

Link to post
Share on other sites
DarkStar1977
5 minutes ago, vdatanet said:

Well, that's another issue. Forced subtitles are working?

Regarding playback problems. Can you provide more info? (Container, Codec, direct playing o streaming...)

Container: MKV

Codec: x265

Direct Playing

Link to post
Share on other sites
vdatanet
Posted (edited)
5 minutes ago, DarkStar1977 said:

Container: MKV

Codec: x265

Direct Playing

Is HDR?

Native player transcodes that, MPV direct plays. That's the difference.

Edited by vdatanet
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...