Jump to content
FrancoisB

ProcessRun 'ffprobe' Error Output

Recommended Posts

FrancoisB

Hello,

I am trying to run Emby server on my debian 10 VPS.

Library is mapped via webdav, drives are on my Synology NAS (ARMv5, so emby is not working properly at the moment). fstab is as follows:

https://xxxx.xxxx.xx/Storage /mnt/Storage    davfs        rw,user,noauto         0       0

emby user is mounting the point, hence the rights are set as:

drwxr-xr-x  24 emby emby 0 Sep  1 21:03  Documentaries
drwx------   2 emby emby 0 Sep 18 17:59  lost+found
drwxr-xr-x 229 emby emby 0 May 17 12:31  Movies
drwxr-xr-x   2 emby emby 0 Sep  8 17:31 '#recycle'
drwxr-xr-x  14 emby emby 0 Aug 17 09:00 'TV Shows'

Movies identification works, nfo and image files are written in the directories as expected. However, the file stats (length, size, audio, subtitles etc.) are not extracted. What I see on my NAS is upload stream up to my bandwidth limit. RAM usage on the VPS is high, after a while, it stops.

This is what I get:

2020-09-23 17:17:05.053 Error MediaProbeManager: ProcessRun 'ffprobe' Error Output:
    ffprobe version 4.3.0-emby_2020_05_23 Copyright (c) 2007-2019 the FFmpeg developers and softworkz for Emby LLC
      built with gcc 8.3.0 (crosstool-NG 1.24.0)
2020-09-23 17:17:05.075 Error App: Error in ffprobe
    *** Error Report ***
    Version: 4.5.0.50
    Command line: /opt/emby-server/system/EmbyServer.dll -programdata /var/lib/emby -ffdetect /opt/emby-server/bin/ffdetect -ffmpeg /opt/emby-server/bin/ffmpeg -ffprobe /opt/emby-server/bin/ffprobe -restartexitcode 3 -updatepackage emby-server-deb_{version}_amd64.deb
    Operating system: Linux version 4.19.0-8-cloud-amd64 (debian-kernel@lists.debian.org) (gcc version 8.3.0 (Debian 8.3.0-6)) #1 SMP Debian 4.19.98-1 (2020-01-26)
    Framework: .NET Core 3.1.7
    OS/Process: x64/x64
    Runtime: opt/emby-server/system/System.Private.CoreLib.dll
    Processor count: 1
    Data path: /var/lib/emby
    Application path: /opt/emby-server/system
    System.Exception: System.Exception: Error running ffprobe for file:"/mnt/Storage/Movies/The Bookshop/The.Bookshop.2017.1080p.BluRay.x265-RARBG-remuxed.mp4" -
       at Emby.Server.MediaEncoding.Probing.MediaProbeManager.GetMediaInfoInternal(String inputPath, String primaryPath, MediaProtocol protocol, String userAgent, Boolean extractChapters, String probeSizeArgument, Boolean isAudio, Boolean forceEnableLogging, CancellationToken cancellationToken)
       at MediaBrowser.Providers.MediaInfo.FFProbeVideoInfo.ProbeVideo[T](MetadataResult`1 metadataResult, MetadataRefreshOptions options, LibraryOptions libraryOptions, CancellationToken cancellationToken)
       at MediaBrowser.Providers.Manager.MetadataService`2.RunCustomProvider(ICustomMetadataProvider`1 provider, MetadataResult`1 itemResult, String logName, MetadataRefreshOptions options, RefreshResult refreshResult, CancellationToken cancellationToken)
    Source: Emby.Server.MediaEncoding
    TargetSite: Void MoveNext()

Is it linked to my installation or to webdav ?

VPS embyserver 4.5.0.50 2020 09 23.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

HI, I wonder if the server is being denied access. What happens when you try to play one of these? Can you attach the ffmpeg log from that? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Did it attempt to play?

Share this post


Link to post
Share on other sites
FrancoisB

All I got was the circle, the player did not open. All the while the NAS upload bandwidth was 100%.

Share this post


Link to post
Share on other sites
FrancoisB

OK, I think I've got it. Issue lies with webdav which is not suited for streaming. What it does is basically to copy to the server the file it whats to open...

I am trying mapping using sshfs, ie filesystem over ssh. Stay tuned.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Keep us posted. Thanks for the feedback.

Share this post


Link to post
Share on other sites
FrancoisB

I confirm. Webdav is rubbish for streaming, sshfs works wonders between my Synology and my OVH VPS on debian 10. It requires some tuning for increased security, but it does the job very well and even transcode !

This will now replace the Syno emby application as it is broken for ARMv5.

👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...