Jump to content
sandro_rocha_1982

Coverart don't appear

Recommended Posts

sandro_rocha_1982

Good Morning. I decided to create a podcast aggregator on my NAS using Emby. However, Emby is not showing the image of the episodes. The mp3 files have the coverart built in. How do I make them appear?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi there, how did you setup the library in emby server?

Share this post


Link to post
Share on other sites
sandro_rocha_1982
1 hour ago, Luke said:

Hi there, how did you setup the library in emby server?

I pointed to the folder where the podcasts are downloaded and set it as music and left everything to default.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sandro_rocha_1982
13 hours ago, Luke said:

Hi there, how did you setup the library in emby server?

The situation is as follows: each podcast is in a folder, and all of them in a single folder. One of these podcasts has, in the mp3 file of each episode, a cover image related to the subject of the episode. When creating the library, using music, audio books or mixed content, the internal name of the episodes appears but the cover image either does not appear or is the same for all episodes. I've recreated the library several times and the same thing happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Can you zip up a folder of these and provide them for testing? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sandro_rocha_1982
1 hour ago, Luke said:

Can you zip up a folder of these and provide them for testing? Thanks.

My HDD was a problem. As soon as I recover the files, if possible, I do that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke
23 hours ago, sandro_rocha_1982 said:

My HDD was a problem. As soon as I recover the files, if possible, I do that.

Let us know how you get on. Thanks !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

@cayars can test these out. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cayars
Posted (edited)

Server 4.5.0.16 beta

I unzipped your compressed file and kept the directory and files AS IS without touching them.  So all 4 files ended up in this directory:

C:\Library\Music\emby_td1p

I then created a Music library using defaults and did nothing but add one folder to the library which was this

C:\Library\Music

After scanning the new library I got exactly what I expected except for one error:

 

podcast.png

Edited by cayars

Share this post


Link to post
Share on other sites
cayars
Posted (edited)

Podtrash 518 is not showing the correct cover art as it's using the embedded artwork from 483.

pod2.png

Edited by cayars

Share this post


Link to post
Share on other sites
sandro_rocha_1982
2 hours ago, cayars said:

Podtrash 518 is not showing the correct cover art as it's using the embedded artwork from 483.

pod2.png

That is the problem. If this happened in 4 episodes, imagine 600? 300 episodes have the same cover.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sandro_rocha_1982

So, any solution?

Share this post


Link to post
Share on other sites
cayars

@Luke Have you taken a look at this yet where it's getting meta data from the wrong file?

Share this post


Link to post
Share on other sites
sandro_rocha_1982
28 minutes ago, cayars said:

@Luke Have you taken a look at this yet where it's getting meta data from the wrong file?

I dont know. This podcast in particular has the correct metadata in every episode, so I don't know why Emby isn't getting the right information. I've tried to create the library using music, audio books, series and mixed content. The same problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Ok, @cayars can jump on with you and do a little deeper investigation. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play

Looking at these mp3's to me it is common metadata linking related even though each track has its own image.  Modifying AlbumArtist starts changing track image in Emby.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cayars
1 hour ago, Luke said:

Ok, @cayars can jump on with you and do a little deeper investigation. Thanks.

No need @Luke some of the pictures above are mine as I can reproduce the issue from the content he supplied for testing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Happy2Play

@cayars are you seeing this issue related to tags?

Share this post


Link to post
Share on other sites
cayars

Yes, look at the Aug 10th post I made showing the wrong picture for a file.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Are they from the same album?

Share this post


Link to post
Share on other sites
cayars

Podcast episode 518 is wrong. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

But are they from the same album?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Try removing the music library from Emby Server, and then adding it back with the audio books content type.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...