Jump to content

Thumbnail Image Extraction Not Working For Existing Media


Tliner4Life
 Share

Recommended Posts

Tliner4Life

I'm not able to get the thumbnail extractions to work for anything other than new media.

Whenever I add a movie the thumbnails pop right up, but all the existing files I get nothing after a library scan.

And I swear I've checked all the settings so it should be working on a library scan.

Please let me know if you have any thoughts on what the problem/fix might be.

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Thumbnail creation besides new media is done with a Scheduled Job.

Try kicking that job off.

Link to comment
Share on other sites

Tliner4Life

Is there a way to force it, or do I have to schedule a task for a certain time?

I do have a scheduled task that's supposed to run every 2AM, but I still don't see any thumbnails for existing media.

Link to comment
Share on other sites

You can manually kick off the job.  Click on the icon.

These create BIF files so do a search of your library disc to see if *.bif are there.

Creating the bif files is not a fast process which is why it doesn't do this automatically during a library scan for older media.

Link to comment
Share on other sites

Tliner4Life

Oh man I didn't see that little triangle icon. I clicked on it and it's saying 0.0%. I'm going to let it run for a while and see if it makes some progress.

Fingers crossed. Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Happy2Play
3 minutes ago, Tliner4Life said:

Is there a way to force it, or do I have to schedule a task for a certain time?

I do have a scheduled task that's supposed to run every 2AM, but I still don't see any thumbnails for existing media.

Every task has a default trigger for when it runs you can delete that trigger and create your own, click on the Task to open.

Note the "Thumbnail image extraction" has a time limit set so it can only run for a max of 4 hours daily.  But you can customize triggers to your liking.

Link to comment
Share on other sites

Tliner4Life

Thanks Happy2Play,

Unfortunately though due to my other problem we're working on I can't make triggers because it requires a drop down lol.

But at least this one is conquered for now, it's at 0.3% now and chugging along.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...