Jump to content


Photo

new nvidia drivers issue


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 MisterAngelus ONLINE  

MisterAngelus

    Advanced Member

  • Members
  • 128 posts
  • Local time: 08:01 PM

Posted 23 March 2020 - 03:27 PM

I convert all my content to hevc using Emby and my Geforce 1650.

 

So today nvidia came out with new drivers 445.75- so I upgraded the drivers.... After doing so the GPU  encoding in Emby stopped working. 

So I went back to previous driver 442.74 and  the GPU encoding started working

 

So something messed up with the drivers

 

Anybody else seeing anything similar


Edited by MisterAngelus, 23 March 2020 - 03:43 PM.


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153189 posts
  • Local time: 09:01 PM

Posted 23 March 2020 - 03:45 PM

Hi, what does "stopped working" mean?



#3 MisterAngelus ONLINE  

MisterAngelus

    Advanced Member

  • Members
  • 128 posts
  • Local time: 08:01 PM

Posted 23 March 2020 - 04:02 PM

would no longer use GPU  for conversion  just  used CPU... But going back to previous drivers  made it use GPU  again  so it's not an emby issue something with the new driver



#4 MisterAngelus ONLINE  

MisterAngelus

    Advanced Member

  • Members
  • 128 posts
  • Local time: 08:01 PM

Posted 23 March 2020 - 05:12 PM

Apparently there's an issue with the new driver that effects FPS  would that also effect converting video?



#5 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 153189 posts
  • Local time: 09:01 PM

Posted 23 March 2020 - 05:28 PM

Can we look at an example? Thanks.



#6 MisterAngelus ONLINE  

MisterAngelus

    Advanced Member

  • Members
  • 128 posts
  • Local time: 08:01 PM

Posted 23 March 2020 - 05:59 PM

I no longer have the driver installed so i can't  run a currant test but i can attach the log you'll have to look through where it starts using cpu for conversion

Attached Files



#7 softworkz OFFLINE  

softworkz

    Advanced Member

  • Developers
  • 2595 posts
  • Local time: 03:01 AM

Posted 24 March 2020 - 04:02 PM

@MisterAngelus - Do you still have the ffmpeg logs?

 

@Luke - Quite a number of unrelated errors in that log.



#8 MisterAngelus ONLINE  

MisterAngelus

    Advanced Member

  • Members
  • 128 posts
  • Local time: 08:01 PM

Posted 24 March 2020 - 07:37 PM

No but if you want you can download the nvidia drivers that were causing the issue 445.75-desktop-win10-64bit-international-dch-whql-g

 

issue went away once i uninstalled those drivers tho


Edited by MisterAngelus, 24 March 2020 - 07:42 PM.


#9 softworkz OFFLINE  

softworkz

    Advanced Member

  • Developers
  • 2595 posts
  • Local time: 03:01 AM

Posted 24 March 2020 - 09:37 PM

I can't. My current Nvidia GPU has different latest drivers.

 

I think we'll just wait and see whether the issue persists in subsequent updates.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users