Jump to content


Photo

Emby won't open


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Beano525 OFFLINE  

Beano525

    Newbie

  • Members
  • 6 posts

Posted 14 February 2020 - 06:25 AM

I have installed (multiple times) Emby  as per instructions on my iMac running the latest version of MacOS. However, I can't get it to open. It just does a "popping" animation from the screen, fades away and nothing happens. Any suggestions?



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149391 posts
  • Local time: 02:04 AM

Posted 14 February 2020 - 08:10 AM

Hi, do you see the emby tray icon near the clock?

#3 Beano525 OFFLINE  

Beano525

    Newbie

  • Members
  • 6 posts

Posted 14 February 2020 - 01:29 PM

Hi, do you see the emby tray icon near the clock?

No,  there's no Emby icon in the menubar or no indication that it's actually open or running 



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149391 posts
  • Local time: 02:04 AM

Posted 14 February 2020 - 01:31 PM

How exactly did you install? What version of MacOS?



#5 Beano525 OFFLINE  

Beano525

    Newbie

  • Members
  • 6 posts

Posted 14 February 2020 - 01:37 PM

How exactly did you install? What version of MacOS?

Downloaded the Mac version from emby.media/download, unzipped it and dragged it into the Applications folder like the instructions said. Mac version 10.15.3 (Catalina)



#6 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149391 posts
  • Local time: 02:04 AM

Posted 15 February 2020 - 01:40 AM

@levander what version of MacOS are you on?



#7 levander OFFLINE  

levander

    Advanced Member

  • Members
  • 530 posts
  • Local time: 08:04 AM

Posted 15 February 2020 - 03:44 AM

@levander what version of MacOS are you on?

 

10.14.6 Mojave



#8 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149391 posts
  • Local time: 02:04 AM

Posted 17 February 2020 - 05:32 PM

@Beano525 would you mind trying the beta version? It's also on the download page of the website. Thanks.



#9 Beano525 OFFLINE  

Beano525

    Newbie

  • Members
  • 6 posts

Posted 17 February 2020 - 06:17 PM

@Luke Just tried the beta version there. Same thing happens. I can't get it to open for me :(



#10 AZRichG OFFLINE  

AZRichG

    Advanced Member

  • Members
  • 95 posts
  • Local time: 12:04 AM

Posted 17 February 2020 - 06:55 PM

Try restarting your Mac, I *think* that happened to me recently and that fixed it.

 

Besides, restarts are pretty harmless, just take a bit of time. I'm on 10.15.3 so that is a substantial difference.



#11 Beano525 OFFLINE  

Beano525

    Newbie

  • Members
  • 6 posts

Posted 18 February 2020 - 01:08 PM

Try restarting your Mac, I *think* that happened to me recently and that fixed it.

 

Besides, restarts are pretty harmless, just take a bit of time. I'm on 10.15.3 so that is a substantial difference.

Restarting didn't help either. I think I'll give up altogether as it's a mystery to why it won't work



#12 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149391 posts
  • Local time: 02:04 AM

Posted 18 February 2020 - 02:37 PM

Restarting didn't help either. I think I'll give up altogether as it's a mystery to why it won't work

When you try to run it, how are you doing that?



#13 patje57 OFFLINE  

patje57

    Advanced Member

  • Members
  • 57 posts
  • Local time: 08:04 AM
  • LocationBelgium

Posted 18 February 2020 - 02:52 PM

Emby runs fine here on 10.15.3, just had to use the right-click "Open" trick at first launch as documented in the install instructions.



#14 Beano525 OFFLINE  

Beano525

    Newbie

  • Members
  • 6 posts

Posted 18 February 2020 - 06:19 PM

When you try to run it, how are you doing that?

So it appears the problem is with my Mac user account. Because when I created a new user and gave it admin rights as a test, I downloaded Emby and it opens no problem and the emby icon is in the menu bar. 
 

I don’t know what the problem is with my main mac user account as everything seems okay. Very strange 


  • AZRichG likes this

#15 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149391 posts
  • Local time: 02:04 AM

Posted 18 February 2020 - 09:04 PM

That's interesting, thanks for the feedback.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users