Jump to content


Photo

Kodi upnp setting causing crashing


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 markdj OFFLINE  

markdj

    Advanced Member

  • Members
  • 179 posts
  • Local time: 09:59 PM

Posted 21 January 2020 - 03:20 PM

Hello,

since 2 days ago Kodi started crashing after approximately 8 minutes. I have no idea what causes it, but here are 2 files (with hopefully enough relevant information). I think Emby might be crashing it, but I'm not totally sure. I see some errors related to Emby, anyway.

https://filebin.net/....log?t=8i8y2vqb (HUGE file)

https://filebin.net/....log?t=m49mi1uv (smaller, newer file)

 

I should mention that this happens when idle and even when watching a video.

Kodi runs on a Nvidia Shield. I have two of them, but the other one is not having any problems thus far.

If someone can help me out, that would be great.

Thanks in advance!


Edited by markdj, 21 January 2020 - 03:48 PM.


#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149351 posts
  • Local time: 03:59 PM

Posted 24 January 2020 - 01:14 AM

hi @markdj, are you still running into this?



#3 markdj OFFLINE  

markdj

    Advanced Member

  • Members
  • 179 posts
  • Local time: 09:59 PM

Posted 24 January 2020 - 03:39 AM

hi @markdj, are you still running into this?


I am, yes. It went away for a day and now it has returned.

#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149351 posts
  • Local time: 03:59 PM

Posted 24 January 2020 - 02:03 PM

Does the Kodi log have anything interesting at the time of the crash?

#5 markdj OFFLINE  

markdj

    Advanced Member

  • Members
  • 179 posts
  • Local time: 09:59 PM

Posted 24 January 2020 - 04:56 PM

I'm not quite sure. I see some errors regarding input (i.e. remote) but I'm not completely familiar with all the lines displayed.


Edited by markdj, 24 January 2020 - 04:56 PM.


#6 markdj OFFLINE  

markdj

    Advanced Member

  • Members
  • 179 posts
  • Local time: 09:59 PM

Posted 25 January 2020 - 02:08 PM

Here are the last few lines:

 

2020-01-25 19:05:55.818 T:652  NOTICE: EMBY.database -> [emby] 53 rows updated.
2020-01-25 19:05:55.820 T:652  NOTICE: EMBY.database -> [video] 79 rows updated.
2020-01-25 19:05:55.836 T:652  NOTICE: EMBY.library -> --<[ q:userdata/195785818144 ]
2020-01-25 19:05:58.346 T:636  NOTICE: EMBY.library -> --[ sync/2020-01-25T18:03:58z ]
2020-01-25 19:05:58.364 T:636  NOTICE: EMBY.helper.utils -> ---[ screensaver/ ] {u'jsonrpc': u'2.0', u'id': 1, u'result': True}
2020-01-25 19:05:58.390 T:436  NOTICE: VideoInfoScanner: Starting scan ..
2020-01-25 19:05:58.393 T:436  NOTICE: VideoInfoScanner: Finished scan. Scanning for video info took 00:00
2020-01-25 19:05:58.476 T:566  NOTICE: EMBY.hooks.monitor -> -->[ kodi scan/video ]
2020-01-25 19:05:58.477 T:566  NOTICE: EMBY.objects.monitor -> [ xbmc/VideoLibrary.OnScanStarted ]
2020-01-25 19:05:58.478 T:566  NOTICE: EMBY.hooks.monitor -> --<[ kodi scan/video ]
2020-01-25 19:05:58.478 T:566  NOTICE: EMBY.objects.monitor -> [ xbmc/VideoLibrary.OnScanFinished ]
 
Until now I see it back in every log at the last part.


#7 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149351 posts
  • Local time: 03:59 PM

Posted 25 January 2020 - 03:17 PM

Can you attach the whole thing? Thanks.

#8 markdj OFFLINE  

markdj

    Advanced Member

  • Members
  • 179 posts
  • Local time: 09:59 PM

Posted 25 January 2020 - 03:22 PM

Can you attach the whole thing? Thanks.

 

Here you go.

Two different logs. However, it's without debug on so I can turn it on if you want more details (but it will most likely be the same as the smaller log listed above).

Just let me know!

Attached Files



#9 markdj OFFLINE  

markdj

    Advanced Member

  • Members
  • 179 posts
  • Local time: 09:59 PM

Posted 26 January 2020 - 02:24 PM

Here's another (bit bigger again, with debug on).

 

https://filebin.net/....txt?t=y72p19da

 

I see lots of

 

"g2020-01-26 18:14:53.976 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting additionalUsers. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.976 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (dblock) was not found.
2020-01-26 18:14:53.976 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting dblock. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.976 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (delayAfterLoading) was not found.
2020-01-26 18:14:53.976 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting delayAfterLoading. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.976 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (downloadThreads) was not found.
2020-01-26 18:14:53.976 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting downloadThreads. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.976 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (enableExportSongRating) was not found.
2020-01-26 18:14:53.976 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting enableExportSongRating. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.976 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (enableImportSongRating) was not found.
2020-01-26 18:14:53.976 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting enableImportSongRating. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (enableUpdateSongRating) was not found.
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting enableUpdateSongRating. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (failedCount) was not found.
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting failedCount. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (ignoreTranscode) was not found.
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting ignoreTranscode. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (imageCacheLimit) was not found.
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting imageCacheLimit. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (incSyncIndicator) was not found.
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting incSyncIndicator. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (loadingVideo) was not found.
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting loadingVideo. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (networkCreds) was not found.
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting networkCreds. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (serverId) was not found.
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting serverId. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (serverSync) was not found.
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting serverSync. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (streamMusic) was not found.
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting streamMusic. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (syncIndicator) was not found.
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting syncIndicator. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (token) was not found.
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting token. Creating a setting on-the-fly...
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CSettingsManager: requested setting (userId) was not found.
2020-01-26 18:14:53.977 T:901   DEBUG: CAddonSettings[plugin.video.emby]: failed to find definition for setting userId. Creating a setting on-the-fly..."
 
Can't figure it out.


#10 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149351 posts
  • Local time: 03:59 PM

Posted 27 January 2020 - 01:43 AM

@sualfred or @Angelblue05

 

Does anything jump out?



#11 sualfred OFFLINE  

sualfred

    The Embuary guy

  • Developers
  • 1885 posts
  • Local time: 09:59 PM
  • LocationGermany

Posted 27 January 2020 - 02:51 AM

You can ignore the "failed to find definition for setting" and I don't see anything special. 

 

A shot in the dark:

Try to set the "logger buffer size" in the Android developer options to the max value. In the past this fixed Kodi instability for a lot of users.

 

If that does not help:

Drop your complete Kodi installation, restart from scratch with no addons installed except the Emby ones and use the Estuary default theme. If that works -> install your addons one by one and test it again. 

 

If you are running a new Shield from the 2019 models -> Assign for the beta firmware channel and check the hotfix patches. -> 

Read: https://www.nvidia.c...0-hotfix-image/

Assign form: https://docs.google....m?usp=send_form



#12 markdj OFFLINE  

markdj

    Advanced Member

  • Members
  • 179 posts
  • Local time: 09:59 PM

Posted 28 January 2020 - 01:38 AM

I’ve tried the logger option but that didn’t work. It’s funny because it’s the EXACT same system as upstairs and that one works fine. This one just crashes after exactly 8 minutes now, which didn’t happen before (still the same system and it’s been running a year without any issues). Anyway, I’ll keep monitoring and hoping it fixes itself but most likely I’ll reinstall (and for my sake it better be working then :P).

#13 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149351 posts
  • Local time: 03:59 PM

Posted 28 January 2020 - 02:22 PM

Let us know how you get on. Thanks.



#14 markdj OFFLINE  

markdj

    Advanced Member

  • Members
  • 179 posts
  • Local time: 09:59 PM

Posted 30 January 2020 - 02:52 AM

I think I fixed it. Disabling UPNP has helped so far. I hope it’s just been fixed for real now, but otherwise I’ll get back to you.

#15 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149351 posts
  • Local time: 03:59 PM

Posted 30 January 2020 - 03:43 AM

Where did you do that?



#16 markdj OFFLINE  

markdj

    Advanced Member

  • Members
  • 179 posts
  • Local time: 09:59 PM

Posted 30 January 2020 - 04:03 AM

It was a setting in Kodi so nothing Emby related :)

#17 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 149351 posts
  • Local time: 03:59 PM

Posted 30 January 2020 - 05:47 PM

Well done.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users