Jump to content


Photo

Emby - sound problems - Sonos


Best Answer Allehaderos , 14 January 2020 - 05:45 PM

I found some settings on my shield where I could select audio formats, so now it works.. 

 

Thank you very much for your help

Go to the full post


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Allehaderos OFFLINE  

Allehaderos

    Newbie

  • Members
  • 6 posts
  • Local time: 09:55 AM

Posted 14 January 2020 - 03:41 PM

Hi guys,

 

I got my emby server on my synology, and i just bought a sonos playbar and a sub.

 

When I try to start my movies with DTS sound, no sound comes, I've read that sonos have problems with dts. 

 

I have also read that people using PLEX may well make DTS work, does anyone know if I can get the emby the same?

 

Hope someone can help me



#2 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13395 posts
  • Local time: 12:55 AM

Posted 14 January 2020 - 03:55 PM

What app are you using?

#3 Allehaderos OFFLINE  

Allehaderos

    Newbie

  • Members
  • 6 posts
  • Local time: 09:55 AM

Posted 14 January 2020 - 04:15 PM

Emby on my Nvidia shield 

My Emby server is on my synology

My sonos playbar is connected with a optical cable



#4 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13395 posts
  • Local time: 12:55 AM

Posted 14 January 2020 - 04:21 PM

Shield doesn't have an optical output, so are you using the optical output from your TV?

#5 Allehaderos OFFLINE  

Allehaderos

    Newbie

  • Members
  • 6 posts
  • Local time: 09:55 AM

Posted 14 January 2020 - 04:22 PM

Yes, HDMI from sheild to TV and optical from tv to sonos... 



#6 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13395 posts
  • Local time: 12:55 AM

Posted 14 January 2020 - 04:30 PM

So the issue will be with what your TV supports. If your TV supports DTS, the shield will send that to the TV, and then your TV is responsible for the rest. So, more questions. Is your TV configured correctly? Does the Sonos support multi channel audio?

#7 Allehaderos OFFLINE  

Allehaderos

    Newbie

  • Members
  • 6 posts
  • Local time: 09:55 AM

Posted 14 January 2020 - 04:34 PM

The last question I dont understand/know

I just set up my sonos to day, without my sonos my DTS movie played fine :/

 



#8 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13395 posts
  • Local time: 12:55 AM

Posted 14 January 2020 - 04:40 PM

Looking at it, it does.

So you need to make sure your TV audio is configured correctly, to let AC3 and DTS passthrough.

#9 Allehaderos OFFLINE  

Allehaderos

    Newbie

  • Members
  • 6 posts
  • Local time: 09:55 AM

Posted 14 January 2020 - 04:46 PM

my tv is a SONY KD55XE8096 4K TV



#10 Doofus OFFLINE  

Doofus

    Advanced Member

  • Members
  • 13395 posts
  • Local time: 12:55 AM

Posted 14 January 2020 - 04:51 PM

See if this helps

https://www.tomsguid...ew-5605-20.html

#11 Allehaderos OFFLINE  

Allehaderos

    Newbie

  • Members
  • 6 posts
  • Local time: 09:55 AM

Posted 14 January 2020 - 05:45 PM   Best Answer

I found some settings on my shield where I could select audio formats, so now it works.. 

 

Thank you very much for your help


  • Luke and Doofus like this

#12 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 146246 posts
  • Local time: 03:55 AM

Posted 14 January 2020 - 06:37 PM

Thanks for the feedback !






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users