Jump to content


Photo

Slow access to Emby via ROKU


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Louis6677 OFFLINE  

Louis6677

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 12:52 PM

Posted 14 January 2020 - 03:17 AM

Hi, I need some advice on the following please.

 

I use the EMBY App on my Roku 4 and have a 600mb internet line.

 

To access movies or TV shows via the Roku takes forever to load and most of the time the content never plays.

 

Any advice will be highly appreciated.

 

Thanks



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 146246 posts
  • Local time: 03:52 AM

Posted 14 January 2020 - 04:22 AM

Hi there @Louis6677, can we please look at an example? Please attach the information requested in how to report a problem. thanks !


  • Louis6677 likes this

#3 Louis6677 OFFLINE  

Louis6677

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 12:52 PM

Posted 14 January 2020 - 04:26 AM

Thank you for your prompt response. I will provide an example soonest. Many thanks



#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 146246 posts
  • Local time: 03:52 AM

Posted 14 January 2020 - 03:27 PM

Great, thanks !



#5 TheClaus OFFLINE  

TheClaus

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 01:52 AM

Posted 15 January 2020 - 02:22 PM

I have noticed this as well.  It is slow bringing up the shows page and movies page.  I can play the media I just have to wait a bit.  I will provide the logs and a video here tonight.  I have tried both the normal channel and beta channel and both respond similar.



#6 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 49022 posts
  • Local time: 03:52 AM

Posted 15 January 2020 - 03:28 PM

I have noticed this as well.  It is slow bringing up the shows page and movies page.  I can play the media I just have to wait a bit.  I will provide the logs and a video here tonight.  I have tried both the normal channel and beta channel and both respond similar.

 

Hi.  Can you define "slow"?  Are we talking 3-5 seconds or 30 seconds and at exactly what point?  I think this may just be the app gathering media information and defaults before displaying the detail screen.

 

Also, FYI, you can play your item by just hitting the "Play" button on the remote without bringing up the detail screen.



#7 TheClaus OFFLINE  

TheClaus

    Member

  • Members
  • 11 posts
  • Local time: 01:52 AM

Posted 15 January 2020 - 03:51 PM

Hi.  Can you define "slow"?  Are we talking 3-5 seconds or 30 seconds and at exactly what point?  I think this may just be the app gathering media information and defaults before displaying the detail screen.

 

Also, FYI, you can play your item by just hitting the "Play" button on the remote without bringing up the detail screen.

Slow as in it takes 30 seconds or more for it to display the shows  or movies.  It also happens between libraries.  So I have a TV shows library for my wife and one for my shows and one for our shows.  When I get out of one and go into another it takes 30 seconds or longer to show the library.  As for your 2nd question.  I have never done that.  I normally go into the details page and then press play.  Especially for TV Shows since it shows Play All for several seconds before showing the correct episode.



#8 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 49022 posts
  • Local time: 03:52 AM

Posted 15 January 2020 - 03:53 PM

Okay, so you are talking about the library views themselves not the detail screen taking a while.  How many movies and TV shows do you have?  How does the performance compare to the web app from the same location/network?  Is it local or remote?



#9 speechles OFFLINE  

speechles

    Advanced Member

  • App Developer
  • 5864 posts
  • Local time: 12:52 AM

Posted 15 January 2020 - 04:02 PM

Is it your "Next Up" row that is slowing it all down?

 

You say it winds up on "Play All" for awhile before moving to the correct episode. This too me would mean it is the Next Up having the performance issue. We can look into this and see what the times wind up.

 

 

You can also use this program below:

 

https://sqlitebrowser.org/

DB Browser for SQLite (DB4S) is a high quality, visual, open source tool to create, design, and edit database files compatible with SQLite.

 

Open your library.db from within Emby-Server/data/ and then choose "compact database" from the menu. It may look like the app hung or isn't responding while it does its thing. Just let it finish. After this it should load much faster. Try this and let me know what you think. Thanks. :)

 

You must stop Emby server before you can compact the library.db.


Edited by speechles, 15 January 2020 - 04:05 PM.


#10 mikeraburn OFFLINE  

mikeraburn

    Advanced Member

  • Members
  • 474 posts
  • Local time: 11:52 PM
  • LocationAnchorage, Alaska

Posted 15 January 2020 - 05:52 PM

This is odd.

 

This WAS happening to me the past week.

Slow loading.

 

When this happens to me, I reboot my Synology Server, reboot my router, and reboot the Roku Ultra. Even though I am wifi on the Roku Ultra.

I took the time to perform the above colonic last night and I am clean as a whistle for a few months.

It other words....I am back to normal....



#11 les ismore OFFLINE  

les ismore

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 12:52 AM

Posted 19 January 2020 - 06:54 AM

Wow, waiting only 30 seconds to get to movies on my Windows desktop server, from Roku  Express via wi-fi cable modem/router, would seem like a nanosecond! I've tried everything I can find, think about, or guess just to (someday) get past the little "wheels on the bus" mind-f___. It never gets past that point lately. Emby server (beta) is up to date. I've reinstalled it several times using Opera browser. I've deleted server, added server, restarted server, added new users, changed usernames, allowed remote connections, preferred but not required secured connections, enabled automatic port mapping, tried signing in with Emby Connect and connecting with server manually, etc., etc., etc., blah, blah, blah. It is the free beta version but still...REALLY? Any questions? Any answers? Thank you please.



#12 ebr OFFLINE  

ebr

    Chief Bottle Washer

  • Administrators
  • 49022 posts
  • Local time: 03:52 AM

Posted 19 January 2020 - 12:02 PM

Wow, waiting only 30 seconds to get to movies on my Windows desktop server, from Roku  Express via wi-fi cable modem/router, would seem like a nanosecond! I've tried everything I can find, think about, or guess just to (someday) get past the little "wheels on the bus" mind-f___. It never gets past that point lately. Emby server (beta) is up to date. I've reinstalled it several times using Opera browser. I've deleted server, added server, restarted server, added new users, changed usernames, allowed remote connections, preferred but not required secured connections, enabled automatic port mapping, tried signing in with Emby Connect and connecting with server manually, etc., etc., etc., blah, blah, blah. It is the free beta version but still...REALLY? Any questions? Any answers? Thank you please.

 

Hi.  Can we please look at an example?

 

Thanks.

 

How to Report a Problem



#13 les ismore OFFLINE  

les ismore

    Newbie

  • Members
  • 3 posts
  • Local time: 12:52 AM

Posted 21 January 2020 - 02:25 AM

I'm a noobie, how can I show you?



#14 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 146246 posts
  • Local time: 03:52 AM

Posted 21 January 2020 - 02:35 AM

I'm a noobie, how can I show you?

 

Hi, instructions are in the link he provided above. Please let us know if this helps. Thanks !






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users