Jump to content

MPEG2 audio not working in Emby Theater on Chrome 79


sv3nno
 Share

Go to solution Solved by Luke,

Recommended Posts

Hi,

 

I got some issues with playback of .mkv files with MPEG2 audio in Emby Theater on Chrome 79.

The video stream works fine, but audio is muted.

Emby does not try to transcode the file, it says "direct playing". Therefor I'm sorry to say there is no ffmpeg log from this thing happening.

Seems however Chrome does not support mpeg2 audio?

In that case, shouldn't Emby then transcode this to something else?

I've tried multiple .mkv video files with MPEG2 audio, and all are behaving in the exact same way.

 

Direct media playback works fine in Android app on these files.

Playback via Internet Explorer emby theater works fine, but then via transcoding (which is totally fine by me):

TranscodeReasons=ContainerNotSupported

input stream: Audio: mp2, 48000 Hz, stereo, s16p, 192 kb/s (default)

output stream: Audio: aac (LC), 48000 Hz, stereo, fltp, 192 kb/s (default)

 

Chrome version: 79.0.3945.88 running on Windows 8.1

Emby-server 4.3.0.30 running on Ubuntu Linux LTS 16.04

Attached image of details about video file.

Attached image of playback stats in Chrome.

Attached transcode logs when using Internet Explorer.

 

Is there something wrong with my setup?

Or is Chrome being stupid and reporting support for something it does not?

 

Regards

transcode.txt

post-170302-0-21172700-1576712583_thumb.png

post-170302-0-21562000-1576712587_thumb.png

Edited by sv3nno
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...