Jump to content


Photo

HVR-1600 detected but nothing show in map channels


Best Answer Luke , 05 December 2019 - 02:21 PM

Yes it's possible that the Hauppauge SDK we're using does not support your older device. At the very least, I'm sure you'd need WinTV 8.

Go to the full post


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 BestYohman OFFLINE  

BestYohman

    Advanced Member

  • Members
  • 48 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 03 December 2019 - 02:09 AM

The 1600 is detected by emby and i am using emby guide data. Nothing shows for map channels. I am currently doing OTA for 44425.



#2 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142515 posts
  • Local time: 12:38 PM

Posted 03 December 2019 - 02:15 AM

Hi there, please attach the emby server log from attempting this. Thanks.



#3 BestYohman OFFLINE  

BestYohman

    Advanced Member

  • Members
  • 48 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 03 December 2019 - 02:19 AM

Attached File  Log.txt   29.01MB   4 downloads


#4 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142515 posts
  • Local time: 12:38 PM

Posted 03 December 2019 - 12:48 PM

Hi there, are you sure this is the right one from then you tried to open the mapping tool? Can you please do that again and then attach the emby server log? thanks.



#5 BestYohman OFFLINE  

BestYohman

    Advanced Member

  • Members
  • 48 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 03 December 2019 - 01:14 PM

sorry posted a old log



#6 BestYohman OFFLINE  

BestYohman

    Advanced Member

  • Members
  • 48 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 03 December 2019 - 01:15 PM

Attached File  embyserver.txt   748.23KB   1 downloads



#7 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142515 posts
  • Local time: 12:38 PM

Posted 03 December 2019 - 02:28 PM

Ok there's an error coming from the hauppauge api that we're using. Are your hauppauge drivers up to date?



#8 BestYohman OFFLINE  

BestYohman

    Advanced Member

  • Members
  • 48 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 03 December 2019 - 07:08 PM

I just double checked the drivers. All are up to date. Everything works fine with wintv.

#9 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142515 posts
  • Local time: 12:38 PM

Posted 04 December 2019 - 12:35 AM

What version of WinTV?



#10 BestYohman OFFLINE  

BestYohman

    Advanced Member

  • Members
  • 48 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 04 December 2019 - 01:51 AM

Version 7

#11 BestYohman OFFLINE  

BestYohman

    Advanced Member

  • Members
  • 48 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 04 December 2019 - 06:02 PM

Should I just get a different tuner?

#12 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142515 posts
  • Local time: 12:38 PM

Posted 05 December 2019 - 12:57 AM

Is that the latest version of WinTV that you're able to install?



#13 BestYohman OFFLINE  

BestYohman

    Advanced Member

  • Members
  • 48 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 05 December 2019 - 02:40 AM

Do you recommend one?

#14 BestYohman OFFLINE  

BestYohman

    Advanced Member

  • Members
  • 48 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 05 December 2019 - 02:41 AM

Sorry didn't see your post. I believe 8 can be installed but I would have to pay for it. I know 8.5 does not work.

#15 arrbee99 OFFLINE  

arrbee99

    Advanced Member

  • Members
  • 3124 posts
  • Local time: 06:38 AM
  • LocationNew Zealand

Posted 05 December 2019 - 04:45 AM

If I may rudely interject (cos I'm like that) would it be worth trying something like NextPVR for now. It does have the advantage of being free. You'd have to get everything set up and working / playing in the NextPVR server / app, then add the plugin to Emby and try there. If you do, might be better to try the new v5 version.



#16 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142515 posts
  • Local time: 12:38 PM

Posted 05 December 2019 - 02:21 PM   Best Answer

Yes it's possible that the Hauppauge SDK we're using does not support your older device. At the very least, I'm sure you'd need WinTV 8.


  • BestYohman likes this

#17 BestYohman OFFLINE  

BestYohman

    Advanced Member

  • Members
  • 48 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 05 December 2019 - 05:34 PM

Updating fixed it. I just got version 10. It takes about 10 to 15 seconds to bring up live TV. Does the hd homerun load faster?

#18 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 142515 posts
  • Local time: 12:38 PM

Posted 05 December 2019 - 05:36 PM

Does the hd homerun load faster?

 

Yes probably a little bit faster.



#19 BestYohman OFFLINE  

BestYohman

    Advanced Member

  • Members
  • 48 posts
  • Local time: 11:38 AM

Posted 05 December 2019 - 05:37 PM

Ok thanks for your fast response and everything you do.

#20 SHSPVR OFFLINE  

SHSPVR

    Advanced Member

  • Members
  • 681 posts
  • Local time: 11:38 AM
  • LocationVinita, Oklahoma

Posted 05 December 2019 - 08:32 PM

Yes it's possible that the Hauppauge SDK we're using does not support your older device. At the very least, I'm sure you'd need WinTV 8.

 

No it just WinTV 7 it self he need at lease WinTV 8.5 or 10 then it should work or go with NextPVR as I use M3U tuner way not the plug-in






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users