Jump to content


Photo

Playback issue iOS Emby app HEVC file stutters when direct playing


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#21 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156731 posts
  • Local time: 01:50 AM

Posted 26 February 2020 - 04:36 PM

Ok thanks for the info.



#22 invader OFFLINE  

invader

    Advanced Member

  • Members
  • 49 posts
  • Local time: 04:50 PM

Posted 26 February 2020 - 04:50 PM

Ok that fixed it. Both .mkv and .mp4 no longer stuttering. Either the new ffmpeg or the audio sample rate setting I’m using now fixed it.

#23 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156731 posts
  • Local time: 01:50 AM

Posted 26 February 2020 - 04:54 PM

That's interesting, thanks !



#24 invader OFFLINE  

invader

    Advanced Member

  • Members
  • 49 posts
  • Local time: 04:50 PM

Posted 28 March 2020 - 12:43 AM

Sorry Luke! This issue isn't fixed. I have no idea what's causing it. Something to do with file buffering because the exact same source file but a 30 second sample plays fine. It's just the full episode will stutter.

 

Emby for iOS 1.9.4 now.

Windows server 4.4.0.40.

 

Attached is the full episode that stutters.

 

ffmpeg settings:

ffmpeg -hide_banner -i original.mkv -map 0:v:0 -map 0:a -map 0:s:m:language:eng? -metadata:s:2 title=English -vcodec libx265 -acodec aac -scodec mov_text -ar 48000 -ac 2 -filter:a "dynaudnorm=compress=25:peak=0.75" "output.mp4"

The exact same settings but for a 30 second clip, plays fine:

ffmpeg -hide_banner -i "original.mkv" -map 0:v:0 -map 0:a -map 0:s:m:language:eng? -metadata:s:2 title=English -vcodec libx265 -acodec aac -scodec mov_text -ar 48000 -ac 2 -filter:a "dynaudnorm=compress=25:peak=0.75" -t 30 "output.mp4"

Attached Files



#25 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156731 posts
  • Local time: 01:50 AM

Posted 28 March 2020 - 12:46 AM

Thanks, we'l take another look at it.



#26 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156731 posts
  • Local time: 01:50 AM

Posted 10 May 2020 - 03:16 PM

@invader how does 1.9.6 compare?



#27 invader OFFLINE  

invader

    Advanced Member

  • Members
  • 49 posts
  • Local time: 04:50 PM

Posted 10 May 2020 - 07:47 PM

Hey Luke, thanks for checking back. Same issue on 1.9.6.



#28 Luke OFFLINE  

Luke

    System Architect

  • Administrators
  • 156731 posts
  • Local time: 01:50 AM

Posted 10 May 2020 - 11:36 PM

Ok thanks for the update.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users