Jump to content


Photo

Live Tile; how was it fixed?


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 SikSlayer OFFLINE  

SikSlayer

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 696 posts
  • Local time: 01:58 AM
  • LocationEast Stroudsburg, PA

Posted 11 June 2014 - 05:38 PM

I noticed for ages the Live tile did nothing, but I'm not sure it was fully broken, because I think only when I added a new show did it work, and only once to announce the new episode being added, and then never again until I added another.

 

So what was wrong with the live tile exactly? It's still not working for me, but I think maybe my expectations of what it should do are wrong. Do I need to have it running in the background?


Edited by SikSlayer, 11 June 2014 - 05:46 PM.


#2 7illusions OFFLINE  

7illusions

    Advanced Member

  • Developers
  • 2065 posts
  • Local time: 08:58 AM
  • LocationGothenburg, Sweden

Posted 12 June 2014 - 04:00 PM

It's fixed in the sense that if the server adds new data, the tile updates without the need of entering the app.


  • MrWebsmith and SikSlayer like this

#3 SikSlayer OFFLINE  

SikSlayer

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 696 posts
  • Local time: 01:58 AM
  • LocationEast Stroudsburg, PA

Posted 12 June 2014 - 04:04 PM

It's fixed in the sense that if the server adds new data, the tile updates without the need of entering the app.

 

I haven't seen that happen. Is it supposed to run in the background? When I started the new version, it wanted to do so, I and I already have a bunch of other apps and couldnt pick one at the time, but don't know how to enable it anyway.



#4 7illusions OFFLINE  

7illusions

    Advanced Member

  • Developers
  • 2065 posts
  • Local time: 08:58 AM
  • LocationGothenburg, Sweden

Posted 12 June 2014 - 04:55 PM

Just bring out the charms menu and click settings -> permissions and enable the lockscreen feature and you should be good to go.



#5 AlwinHummels OFFLINE  

AlwinHummels

    Advanced Member

  • Members
  • 410 posts
  • Local time: 08:58 AM
  • LocationThe Netherlands

Posted 25 November 2015 - 02:48 PM

Does this still works on win 10? At my system nothing changed.

#6 jds828 OFFLINE  

jds828

    Advanced Member

  • Members
  • 267 posts
  • Local time: 06:58 AM

Posted 31 December 2015 - 06:17 AM

My live tile has never worked.

 

I just put Emby on a new tablet but still no live tile. I'm not that bothered, it just doesn't look as nice or give info as my Netflix or Plex tiles do



#7 7illusions OFFLINE  

7illusions

    Advanced Member

  • Developers
  • 2065 posts
  • Local time: 08:58 AM
  • LocationGothenburg, Sweden

Posted 31 December 2015 - 09:28 AM

The live-tile only works on win8.1 machines for the moment. I haven't gotten around looking on the win10 code for it. 


  • SikSlayer, FrostByte and Happy2Play like this

#8 jds828 OFFLINE  

jds828

    Advanced Member

  • Members
  • 267 posts
  • Local time: 06:58 AM

Posted 31 December 2015 - 04:29 PM

The live-tile only works on win8.1 machines for the moment. I haven't gotten around looking on the win10 code for it. 

 

No problem and thanks for the info...

 

it's saves me trawling through the settings just in case I missed anything. For me the subtitle size in would be more important.



#9 Koleckai Silvestri OFFLINE  

Koleckai Silvestri

    Advanced Member

  • Alpha Testers
  • 3735 posts
  • Local time: 10:58 PM

Posted 31 December 2015 - 04:41 PM

The live-tile only works on win8.1 machines for the moment. I haven't gotten around looking on the win10 code for it. 

 

I guess that is why it doesn't work for me. Has options to turn it on and off but doesn't do anything when on.


  • SikSlayer likes this

#10 hackthis02 OFFLINE  

hackthis02

    Advanced Member

  • Members
  • 33 posts
  • Local time: 12:58 AM
  • LocationChicago, IL

Posted 15 January 2020 - 12:44 PM

Any update on live tiles in windows 10?






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users