Jump to content
irony

No compatible stream available

Recommended Posts

irony

Hi,

running ET on W7 on my Emby Server I get "no compatible stream is currently available" for all movies.

On the same system the web client plays the movies.

On other systems (W10) ET can play the files.

Setting the ET player to VLC doesn't solve the problem.

 

Error screen, ET log, MPV log and VLC error attached.

 

Any thoughts?

 

post-7978-0-22793600-1569324540_thumb.png

log.txt

theater-63704942666.txt

vlc.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Please attach the emby server log. thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
irony

Hi,

Server log attached.

sucessful play in chrome on local host.

sucessful play on remote ET.

unsucessful play on local ET.

 

I don't think I need the loopback for the desktop app on W7, do I?

 

thanks again.

embyserver.txt

Edited by irony

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi,

Server log attached.

sucessful play in chrome on local host.

sucessful play on remote ET.

unsucessful play on local ET.

 

I don't think I need the loopback for the desktop app on W7, do I?

 

thanks again.

What did you try to play and at what time?

Share this post


Link to post
Share on other sites
irony

Hi I played the same copy of Return of the Jedi each time.  Files are on a NAS, but mapped as a drive under W7. 

 

 

Here is what I did:

 

1. Chrome Web Browser: W7 where Emby Server is installed.  Successfully played.

2019-09-25 08:12:18.628 Info App: ProcessRun 'StreamTranscode 4b1175' Execute: C:\Users\brucesm\AppData\Roaming\Emby-Server\system\ffmpeg.exe -f avi -i file:"M:\Star Wars\Star Wars VI\Star Wars Episode VI - Return Of The Jedi.avi"

 

2. Emby Theatre 3.0.9 on W10 Laptop, via WLAN successfully played.

2019-09-25 08:16:32.532 Info App: ProcessRun 'StreamTranscode 7ad9fb' Execute: C:\Users\brucesm\AppData\Roaming\Emby-Server\system\ffmpeg.exe -f avi -i file:"M:\Star Wars\Star Wars VI\Star Wars Episode VI - Return Of The Jedi.avi"

 

3. Emby Theatre 3.0.9 on same box as 1. fails to start

2019-09-25 08:18:32.514 Info App: ProcessRun 'StreamTranscode cc92c9' Execute: C:\Users\brucesm\AppData\Roaming\Emby-Server\system\ffmpeg.exe -f avi -i file:"M:\Star Wars\Star Wars VI\Star Wars Episode VI - Return Of The Jedi.avi"

Spinning circle, after about 2 minutes, incompatible stream error on screen....

2019-09-25 08:20:32.441 Info SessionManager: Playback stopped reported by app Emby Theater 3.0.9 playing Return of the Jedi. Stopped at 0 ms

 

thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
irony

Hi,

in case the question also refered to the media type, the issue happens on all media types.
1080p H264 mkv

720p avi

720p h264 mkv

1080p hevc mkv

584p mp4

480p avi

etc

 

All play in the browser on the same system.

thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
irony

Hi,

attaching some new logs,

 

I can see an error in the ffmpeg log

Error initializing output stream 0:0 -- Error while opening encoder for output stream #0:0 - maybe incorrect parameters such as bit_rate, rate, width or height
Conversion failed!
 
Movie plays in the web browser.
 
Any help appreciated,
thanks,
Bruce.

embyserver.txt

ffmpeg-transcode-313f765a-0378-48b6-a79f-3130cfab66a5_1.txt

theater-63705535278.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
irony

Hi,

still hoping for some help.

This and other files play OK in the browser, it also plays from ET on my W10 laptop, but not on the ET on the W7 box where ET is installed.

I have attached a new (small) Server log.

Playing starts at:

2019-10-12 14:21:49.357 Info SessionManager: Playback start reported by app Emby Theater 3.0.6 playing The Abyss. Started at 0 ms

And stops at:

2019-10-12 14:25:49.448 Info SessionManager: Playback stopped reported by app Emby Theater 3.0.6 playing The Abyss. Stopped at 0 ms

 

What other info do I need to provde?

 

thanks...

 

5da15034a438f_abyss.png

embyserver.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
berrick

Hi 

 

Apologies for jumping in on this post but I get the same problem but in reverse. Plays movies with sound but wont play music even with external player set to use VLC...

 

  • Emby server running on Windows 7 Ulitmate x64
  • Emby Theater running Windows 10 Pro x64. Version 10.0.17763 Build 1776

 

Last music track I tried playing was "(Somebody Else Been) Shaking Your Tree"

embyserver.txt

Edited by berrick

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi 

 

Apologies for jumping in on this post but I get the same problem but in reverse. Plays movies with sound but wont play music even with external player set to use VLC...

 

  • Emby server running on Windows 7 Ulitmate x64
  • Emby Theater running Windows 10 Pro x64. Version 10.0.17763 Build 1776

 

Last music track I tried playing was "(Somebody Else Been) Shaking Your Tree"

 

Please try removing the external player setup for music and see if that makes a difference. thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
berrick

Hi Luke,

 

Thanks for the reply.... I added the external player because of the problem with Emby Theater not playing music. Since my post I already removed the external player but I'm sorry to report the problem persists.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Hi Luke,

 

Thanks for the reply.... I added the external player because of the problem with Emby Theater not playing music. Since my post I already removed the external player but I'm sorry to report the problem persists.

 

Try configuring the sound settings in the app based on your setup. Make sure you've configured Windows sound settings as well. Seems to be working just fine here in my testing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
berrick

Windows 10 sound is OK.

 

Using Emby in a browser on this PC works OK. Movies play OK in Emby Theater .

 

I already tried audio settings. Assuming I'm looking in the right place (dont normally use Theater) under Audio and playback?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Yes, correct.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest asrequested

What exactly do you mean by 'not playing music'?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luke

Right, what do you mean by that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...